প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না কোলকতাদা নেতাজী সুভাস চন্দ্র বোসকী ১২৫শুবা মপোক কুমওনদা শরুক য়াখ্রে
নেতাজী অসি ভারতকী থৌনা অমসুং ইথিলগী খুদম অমনি: পি.এম.
23 JAN 2021 6:46PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কোলকতাদা নেতাজি সু্ভাস চন্দ্র বসকী ১২৫শুবা মপোক কুমওনদা শরুক য়াখ্রে। মহাক্না কোলকতাগী বিক্তোরিয়া মেমোরিএলদা ‘পরাক্রম দিৱস’কী হৌদোকপগী থৌরমদা ময়াই তাংবল লৌখ্রে। থৌরম অসিদা নেতাজীগী পর্মিনেন্ত একজিবিসন অমসুং প্রোজেক্সন মেপিং সো হৌদোকখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা নীংশিং শেনয়েক অমসুং পোস্তেজ স্তাম্পসু ফোঙখ্রে। নেতাজীদা য়ুম্ফম ওইবা থিমদা নাৎকী ওইবা প্রোগ্রাম “আমরা নুতোন জৌবোনেরি দুৎ”সু পাঙথোকখ্রে।
থৌরম অসিগী মমাংদা প্রধান মন্ত্রীনা এলগিন রোদতা লৈবা নেতাজী সুভাস বোসকী নেতাজী ভৱনদা চৎখি। মতুং তারকপদা “রি-বিজিতিং দি লেগাসী ওফ নেতাজী সুভাস ইন দি ২১ সেনচুরী”দা ইন্তরনেস্নেল কনফরেন্স অমসুং আর্তিস কেম্প পাঙথোক্লিবা কোলকতাগী নেস্নেল লাইবেরীদা মহাক্না চৎখি। প্রধান মন্ত্রীনা ভিক্তোরিয়া মেমোরিএলদা পরাক্রম দিৱস শরুক য়াদ্রিঙৈগী মাংওইননা আর্তিস্তশিং অমসুং কনফরেন্সতা শরুক য়ারিবশিংগসু উনখি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায় ঙসি অসি নিংখাতম্বা ভারতকী মংলান অমগী অনৌবা মাইয়োল অমা পীখিবা ভারত ইমাগী মথৌনা লৈরবা মপারী অমগী মপোক নুমিৎনি। ঙসি অসি মীনাই নাইথাংগী অমম্বা অদুদগী থোরক্লগা ঐহাক্না নিংতম্বা অসি নিরোই, মসি ঐনা তানগনি হায়বা ৱাহৈশিং অসিনা মালেমগী খ্বাইদগী পাঙ্গল লৈরবা অদুগা শিংনখিবা ৱাখল তারকপা নুমিৎ অদুনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় লৈবাক অসিনা নেতাজীগী মপোক কুমওন হায়বদি চহি খুদিংগী জনুৱারী ২৩ অসি ‘পরাক্রম দিৱস’ হায়না নেতাজীগী চাংদমনিংঙাই লৈত্রবা থৌনা অমসুং লৈবাক অসিগী মহাক্না কত্থোক্লম্বা অদু ইকাই খুম্নবা উৎপা ওইনা পাংথোক্লগনি হায়না ফোঙদোকখি। শ্রী মোদীনা মখা তারদুনা নেতাজী অসি ভারতকী থৌনা অমসুং ইথিলগী খুদম অমনি হায়না থমখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ২০১৮দা অন্দমানগী ঈথৎ অসিবু নেতাজী সুভাস চন্দ্র বোস আইলেন্দ হায়না সরকারনা মিংথোল পীখিবা অসি মহাক্কী লাইবক ফবা অমনি হায়না ফোঙদোকখি। মহাক্না হায় লৈবাক অসি অনিংবা অপাম্বা অদুবু খংলদুনা নেতাজীগা মরী লৈনবা ফাইল খুদিমক সরকারনা মীয়ামদা খংহনখ্রে। মহাক্না চাওথোকচবগা লোইননা আই.এন.এ. ভেতারেনশিংনা ২৬ জনুৱারী পেরেদতা শরুক য়াহল্লগনি অমসুং রেদ ফোর্ততা পাংথোক্কদবা ৭৫শুবা আজাদ হিন্দ গভর্মেন্তগী মপোক কুমওন্দা নেতাজীনা মংজরম্বা মংলানগী মতুং ইন্না দিল্লীগী রেদ ফোর্ততা মচু অহুমগী ফীরাল পাইহল্লগনি হায়না ফোঙদোকখি।
লৈবাক অসি থাদোক্তুনা চৎলমদাই মীকুপ্তা নেতাজীনা মহাক্কী মমাকনীপা সিসির বোস্তা পুক্নিং নুংশিনা হংবা ৱাহং অদু পল্লুদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায় “করিগুম্বা ঙসি ভারতমচা খুদিংমক্না মখোয়গী থমোইদা মখুৎ থম্লদুনা নেতাজী লৈরি হায়না খনবা ঙম্লবদি, মহাক্না চপ মান্নবা ৱাহং অসি তাবা ঙমগনি: অদোমনা ঐগীদমক করিগুম্বা খরা তৌবা ঙমগদ্রা? মসিগী থবক, মসিগী থৌদাং, মসিগী পান্দম অসিনা ভারত অসিনা ঙসি ভারত অসি মরোমদোম লেপ্পা ঙম্নবা। লৈবাক অসিগী মীয়াম, লৈবাক অসিগী মফম খুদিংমক, লৈবাক অসি মীপুম খুদিমক্না মসিগী শরুক অমনি”।
নেতাজী সুভাস চন্দ্র বোসনা লাইরবা, লাইরিক হৈতবা, লাইনা অসি লৈবাক অসিদা থেংনরিবা খ্বাইদগী অৱাবশিংগী মনুং চল্লি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। ঐখোয়গী খ্বাইদগী চাওবা চৈথেংশিং অসি লাইরবা, লাইরিক হৈতবা, লাইনা অমসুং সাইন্তিফিক প্রোব্লেম লৈতবনি হায়না প্রধান মন্ত্রী অমুক হন্না ফোঙদোকখি। সমাজ অসি মসিগী অৱাবশিং অসি কোকহন্নবা পুন্না চৎমিন্নবা মথৌ তাই, ঐখোয়না পুন্না হোৎনমিন্নবা মথৌ তাই হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি।
শ্রী মোদীনা হায় নেতাজী সুভাসনা আত্মানির্ভর ভারতকী মংলানগা লোইননা সোনার বাঙ্গলাগী খ্বাইদগী চাওবা ইথিলসু ওইখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায় নেতাজীনা লৈবাক অসি নিংতম ইহৌদা লৌখিবা থৌদাং অদুগা চপ মান্নবা থৌদাং ৱেস্ত বেঙ্গলনা আত্মানির্ভর ভারত পুরকপদা লৌগদবনি। আত্মানির্ভর ভারত অসি আত্মানির্ভর বেঙ্গল অমসুং সোনার বাঙ্গলানা হৌদোক্কদবনি হায়রদুনা প্রধান মন্ত্রীনা লোইশিনখি।

Prime Minister's Office
PM attends 125th Birth Anniversary of Netaji Subhas Chandra Bose in Kolkata
Netaji is embodiment of India's might and inspiration:PM
23 JAN 2021 6:46PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi attended the 125th Birth Anniversary of Netaji Subhas Chandra Bose in Kolkata. He presided over the inaugural function of the ‘Parakram Diwas’ celebrations at Victoria Memorial in Kolkata. A permanent exhibition and a Projection Mapping Show on Netaji was inaugurated on the occasion. A commemorative coin and postage stamp was also released by the Prime Minister. A cultural programme "Amra Nuton Jouboneri Doot", based on the theme of Netaji, was also held.
Before this event, the Prime Minister visited Netaji Bhawan, Netaji Subhas Bose’s home at Elgin Road, to pay his respect to Netaji. Later he proceeded to the National Library, Kolkata, where an International Conference “Re-visiting the legacy of Netaji Subhas in the 21st century” and an Artists' Camp were organized. The Prime Minister also interacted with the artists and conference participants, before attending the celebration of Parakram Divas at Victoria Memorial.
Speaking on occasion, The Prime Minister said that today is the birthday of that brave son of Maa Bharti who gave new direction to the dream of independent India. Today is the day we celebrate the consciousness that tore through the darkness of slavery and challenged the mightiest power of the world with the words that I will not beg for freedom, I will take it.
The Prime Minister conveyed that the country has decided to celebrate Netaji's birth anniversary, i.e. 23 January every year as 'Parakram Divas' in order to honour and remember Netaji’s indomitable spirit and selfless service to the nation. Shri Modi asserted that Netaji is embodiment of India's might and inspiration.
The Prime Minister termed It to be his good fortune that in 2018 the government named the island of Andaman as Netaji Subhash Chandra Bose Island. He said that respecting the feelings of the country, the files related to Netaji were also made public by the government. He also mentioned with pride the participation of the INA Veterans Parade in the 26 January Parade and fulfilling Netaji’s dream of unfurling tricolour on the Red Fort in Delhi at the commemoration of 75th anniversary of Azad Hind Government' at Red Fort
Referring to the poignant question that Netaji asked his nephew Sisir Bose before executing the daring escape, the Prime Minister said “if, today, every Indian places his hand on their heart and feels the presence of Netaji, then he will hear the same question: will you do something for me? This work, this task, this goal is to make India self-reliant today. People of the country, every region of the country, every person of the country is part of this.”
The Prime Minister pointed out that Netaji Subhas Chandra Bose used to count poverty, illiteracy, disease, among the biggest problems in the country. The Prime Minister reiterated that our biggest problems are poverty, illiteracy, disease and lack of scientific production. The society will have to come together to solve these problems, we will have to make efforts together, said the Prime Minister
Shri Modi, said that Netaji Subhas, along with the dream of Aatmnirbhar Bharat, is the biggest inspiration of Sonar Bangla also. The Prime Minister emphasised that the role that Netaji played in the freedom of the country, the same role West Bengal has to play in the quest for Aatmnirbhar Bharat. Aatmnirbhar Bharat is also to be led by Aatamnirbhar Bengal and Sonar Bangla, concluded the Prime Minister.