হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ বেক্সিনেসনগী অপদেৎ
লৈবাক শিনবা থুংনা হেল্থকিয়র ৱার্কর লাখ ১৫ হেন্না তিকা থাখ্রে
বেক্সিনেসন দ্রাইভকী ৮নি শুবা নুমিৎকী নুমিদাং পুং ৬ ফাওবদা বেনিফিসরী ১,৪৬,৫৯৮তা তিকা থাখ্রে
বেক্সিনেসন কাপ্পুবদগী হোস্পিতালদা পুখৎপগী রেকোর্দ তৌখিবা মীওই ০.০০০৭% খক্তনি
এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.না ভারতকী বেক্সিনশিং শীজিন্নদুনা মপাল লৈবাক ১৩গী ইম্ম্যুআইজেসন প্রোগ্রাম মেনেজরশিংগী ত্রেনিং অমা পাঙথোকখ্রে
23 JAN 2021 7:31PM by PIB Imphal
লৈবাক শিনবা থুংনা পাঙথোকপা কোবিদ-১৯ বেক্সিনেসন প্রোগ্রামগী নিপান্নি শুবা নুমিৎ অসিসু মাই পাক্না পাঙথোকখ্রে।
কোবিদ-১৯গী মায়োক্তা তিকা থাখ্রবা হেল্থকিয়র ৱার্করশিংগী অপুনবা মশিং অসি ঙসি লাখ ১৫ হেনখ্রে। প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না সেসন ২৭,৭৭৬কী খুত্থাংদা অপুনবা বেনিফিসরী ১৫,৩৭,১৯০ (ঙসি নুমিদাং পুং ৬ ফাওবদা) তিকা থাখ্রে। ঙসি নুমিদাং পুং ৬ ফাওবদা সেসন ৩,৩৬৮ পাঙথোকখ্রে।
লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ১৯ বেক্সিনেসনগী ঙসি নিপান্নি শুবা নুমিৎ অসিগী নুমিদাং পুং ৬ ফাওবদা বেনিফিসরী ১,৪৬,৫৯৮তিকা থাখ্রে। অরোইবা রিপোর্ত ঙসি নুমিদাং অথেংবদা মপুং ফারগনি।
সিরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি.
তিকা থাখ্রবা বেনিফিসরীশিং
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
৫৩০
২
অন্ধ্র প্রদেশ
১১,৫৬২
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৫২৫
৪
বিহার
১২,১৬৫
৫
চান্দিগর
৩৪৫
৬
ছত্তিসগর
৮,১৩৮
৭
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
৮৩
৮
দামন অমসুং দীয়ু
১৮৯
৯
দিল্লী
৬,১১১
১০
গোৱা
৬১৫
১১
গুজরাত
২২,০৬৩
১২
হরিয়ানা
৯,১৮৮
১৩
হিমাচল প্রদেশ
৩,৯৩৫
১৪
জম্মু অমসুং কাশ্মির
১,৮২০
১৫
কর্নাতকা
৩,৬৬৯
১৬
কেরেলা
৬,০১২
১৭
লদাখ
১৫৭
১৮
লক্ষদীপ
৮১
১৯
মহারাস্ত্র
২১,৭৫১
২০
মনিপুর
৩৯৬
২১
মেঘালয়
১৫৮
২২
মিজোরাম
৩২২
২৩
ওরিশা
১৪,৮৯২
২৪
পুদুচেরী
৩৮১
২৫
পঞ্জাব
৮,৯৬৮
২৬
রাজস্থান
৭,৯০০
২৭
তামিল নাদু
৪,৬৪২
ভারত পুম্বা
১,৪৬,৫৯৮
বেক্সিনেসন দ্রাইভকী নিপান্নি শুবা নুমিৎকী নুমিং পুং ৬ ফাওবদা এ.ই.এফ.আই. ১২৩ রিপোর্ত তৌরকখ্রে।
হৌজিক ফাওবদা মীওই ১১ হোস্পিতালদা পুখৎখ্রে। বেক্সিনেসন তৌবদা হোস্পিতালদা পুখৎখিবা মীওই ০.০০০৭% রেকোর্দ তৌখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা জনুৱারী ২০, ২০২১দা তিকা থাখিবা মীওই অমা অন্ধ্র প্রদেশকী গুনতুরগী সরকারগী হোস্পিতালদা পুখৎলকখ্রে।
হৌজিক ফাওবদা পুন্না শীখিবা ৬ রিপোর্ত তৌরকখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা হরিয়ানাগী আর/ও গুরুগ্রামদা লৈবা চহি ৫৬শুরবা মীওই অমা শীখি। পোস্ত-মোর্তেম পাঙথোকপদা মানা শীখিবগী মরম অসি কার্দিয়ো-পলমোনী দিজিজনি হায়বা খঙবা ঙমখ্রে অমসুং মসি বেক্সিনেসনগা মরী লৈনদে। শীখিবশিং অসিগী মনুংদা অমত্তা কোবিদ ১৯ বেক্সিনেসনগা মরী লৈনদে।
এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.না নুমিৎ ২নিগী বেক্সিন রোল-আউৎকী হিরম পুম্নমক য়াওবা ভারতকী বেক্সিন অসি শীজিন্নদুনা মপাল লৈবাক ১৩গী (বাহরেন, বাঙ্গলদেশ ভুতান, ব্রাজিল, মালদীবস, মোরিসিয়স, মোঙ্গোলিয়া, মোরোকো, ম্যান্মার, নেপাল, ওমান, সেচলস অমসুং স্রী লঙ্কা) ইম্ম্যুনাইজেসন প্রোগ্রাম মেনেজরশিংগী ত্রেনিং অমা পাঙথোকখ্রে।
হৌজিক কোভাক্সিন শীজিন্নরিবা রাজ্য ১২ অসিগী মথক্তা অনৌবা রাজ্য তরেৎনা মথংগী চয়োলদগী কোভাক্সিন কাপ্পা হৌরগনি – ছত্তিসগর, গুজরাত, ঝার্খন্দ, কেরেলা, মধ্য প্রদেশ, পঞ্জাব অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গল। রাজ্য ৭কী প্রোগ্রাম মেনেজরশিংগী ওইবা ইমপ্লিমেন্তেসন তৌবদা ঙাক্কদবা প্রোতোকলশিংগী হিরম পুম্নমক কোনশিন্দুনা ওরিয়েন্তেসন অমা ঙসি আই.সি.এম.আর. অমসুং এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.না পাঙথোকখ্রে।

Ministry of Health and Family Welfare
Update on COVID-19 Vaccination
More than 15 lakh Healthcare Workers Vaccinated across the country
1,46,598 beneficiaries vaccinated till 6 pm on 8th day of vaccination drive
Only 0.0007% people have recorded hospitalization against vaccinations
A training of Immunization Programme Managers of 13 foreign countries using Indian Vaccines conducted by MoHFW
23 JAN 2021 7:31PM by PIB Delhi
The countrywide COVID-19 vaccination program was conducted successfully on the eighth day as well.
The cumulative number of healthcare workers vaccinated against COVID19 has crossed 15 lakh today. A total of 15,37,190 beneficiaries (till 6 pm today) vaccinated through 27,776 sessions, as per the provisional report. 3,368 sessions were held till 6 pm today.
1,46,598 beneficiaries were vaccinated till 6 pm today, the eighth day of nationwide COVID19 vaccination. Final reports would be completed for the day by late tonight.
S. No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
(provisional data)
1
A & N Islands
530
2
Andhra Pradesh
11,562
3
Arunachal Pradesh
525
4
Bihar
12,165
5
Chandigarh
345
6
Chhattisgarh
8,138
7
Dadra & Nagar Haveli
83
8
Daman & Diu
189
9
Delhi
6,111
10
Goa
615
11
Gujarat
22,063
12
Haryana
9,188
13
Himachal Pradesh
3,935
14
Jammu & Kashmir
1,820
15
Karnataka
3,669
16
Kerala
6,012
17
Ladakh
157
18
Lakshadweep
81
19
Maharashtra
21,751
20
Manipur
396
21
Meghalaya
158
22
Mizoram
322
23
Odisha
14,892
24
Puducherry
381
25
Punjab
8,968
26
Rajasthan
7,900
27
Tamil Nadu
4,642
All India
1,46,598
123 AEFIs have been reported till 6 pm on the eighth day of the vaccination drive.
Total 11 persons have been hospitalized so far. 0.0007% people have recorded hospitalization against vaccinations. In last 24 hours, one person has been hospitalized at Government Hospital, Guntur, Andhra Pradesh who was vaccinated at 20th Jan 2021.
Total 6 deaths have been reported so far. In the last 24 hours, one person aged 56 years who was a resident of R/o Gurugram, Haryana has died. The Post-mortem confirms that Cardio-pulmonary disease was the reason for her death and it was not related to vaccination. None of these deaths have been causally linked with COVID-19 vaccination.
A training of Immunization Programme Managers of 13 foreign countries (Bahrain, Bangladesh, Bhutan, Brazil, Maldives, Mauritius, Mongolia, Morocco, Myanmar, Nepal, Oman, Seychelles & Sri Lanka) using Indian Vaccines was conducted by MoHFW covering all aspects of vaccine roll-out spread over 2 days.
In addition to 12 states currently using Covaxin, seven new States would be administering Covaxin from next week – Chhattisgarh, Gujarat, Jharkhand, Kerala, Madhya Pradesh, Punjab & West Bengal. Orientation of all Programme Managers of these 7 States was conducted today by ICMR & MoHFW covering all aspects of implementation protocols.