উপ-রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
উপ রাস্ত্রপতিনা হায়দ্রবাদতা ভেক্সিনগী তেস্তিং অমসুং সর্তিফিকেসন লেব অমা লিংখৎনবা সেন্তরদা অয়াবা পীনবা হায়খ্রে
21 JAN 2021 1:53PM by PIB Imphal
ভারতকী উপ রাস্ত্রপতি শ্রী এম. ভেঙ্কাইয়া নাইদুনা ঙসি য়ুনিয়ন হেলথ মিনিস্তর দাঃ হার্শ বর্ধনগা ৱারী শান্নখ্রে অমসুং তেলঙ্গানা সরকারনা হায়জরিবা ভেক্সিনগী তেস্তিং অমসুং সর্তিফিকেসন লেব অমা হায়দ্রবাদকী গেনোম ভেল্লিদা লিংখৎনবা অসিদা সেন্তরদা অয়াবা পীনবা তকশিনখ্রে।
শ্রী নাইদুনা তেলঙ্গানাগী আই.তি. মিনিস্তর, শ্রী কে.তি. রামা রাওনা হায়জরিবা অসিগী মতাংদা য়ুনিয়ন হেলথ মিনিস্তরদা লানখৎখ্রে। শ্রী রাওনা চিথী অমদা য়ুনিয়ন হেলথ মিনিস্তরদা খঙহনখি মদুদি হায়দ্রাবাদ অসি চহি খুদিংগী দোজেস বিল্লিয়ন তরুক হেন্না পুথোকই অমসুং মালেমগী ওইনা ভেক্সিন পুথোকপদা অহুমগী মনুংদা অমগী থৌদাং লৌরি।
দাঃ হার্শ বর্ধন্না উপ রাস্ত্রপতিদা থাজবা পীখি মদুদি মহাক্না হায়রিবা অসি মাইকৈ খুদিংদগী য়েংশিনগনি। মহাক্না উপ রাস্ত্রপতিবু খঙহনখি মদুদি মালেমগী ওইনা ভেক্সিনগী তেস্তিং অমসুং সর্তিফিকেসন লেবশিং অসি হিমাচল প্রদেশকী কাশৌলি য়াওনা তরেৎ লৈরি অমসুং মসিগুম্বা খুদোংচাবা অমা পীবা অসি মালেমগী ওইবা শকখঙবা অমা চংই।

Vice President's Secretariat
Vice President asks Centre to consider setting up vaccine testing and certification lab in Hyderabad
21 JAN 2021 1:53PM by PIB Delhi
The Vice President, Shri M. Venkaiah Naidu today spoke to the Union Health Minister, Dr. Harsh Vardhan and urged the Centre to consider the request of the Telangana government to set up a vaccine testing and certification laboratory at the Genome Valley in Hyderabad.
Shri Naidu referred to the request made by the Telangana IT Minister, Shri K T Rama Rao to the Union Health Minister in this regard. Shri Rao, in a letter to the Union Health Minister pointed out that Hyderabad was manufacturing over six billion doses annually and contributing one-third of global vaccines production.
Dr. Harsh Vardhan assured the Vice President that he would examine the request from all angles. He also informed the Vice President that there were seven vaccine testing and certification laboratories in the world, including the one at Kasauli in Himachal Pradesh, and that an accreditation would be required from an international body for such a facility.