রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
মী পুবা অমসুং পোৎ-চৈ পুবা গারিশিং চৎথোক-চৎশিনগী মতাংদা য়ুম্লোন্নবা লৈবাকশিংগা লৈনখিবা এম.ও.য়ুশিং থবক ওইনা পাংথোক্নবা রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ মিনিস্ত্রিনা নিয়মশিং থোক্লে
19 JAN 2021 11:56AM by PIB Imphal
ভারত অমসুং য়ুম্লোন্নবা লৈবাকশিংগী মরক্তা মী পুবা অমসুং পোৎ-চৈ পুবা গারিশিং চৎথোক-চৎশিন য়ানবা মোতোর ভেহিকলস এক্ত, ১৯৮৮কী মখাদা নিয়মশিং লাউথোক্নবা মাইকৈ কয়াগী হায়জরকপা ৱাফমশিং রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ মিনিস্ত্রিনা ফংলে। অমৃতশর অমসুং লাহোর(২০০৬), নিউ দিল্লি অমসুং লাহোর(২০০০), কলকত্তা অমসুং ধাকা(২০০০) অমসুং অমৃতশর অমসুং নানকান সাহিব(২০০৬)কী মরক্তা বস চেন্নবা মিনিস্ত্রিনা মমাঙদা নোতিসশিং থোকখ্রে। হায়রিবা নিয়মশিং অসিনা ভারত অমসুং য়ুম্লোন্নবা লৈবাকশিংগী মরক্তা খুৎয়েক পীনখিবা এম.ও.য়ুশিং থবক ওইনা পাংথোকপা ঙমহনগনি।
ভারত অমসুং য়ুম্লোন্নবা লৈবাকশিংগী মরক্তা মী পুবা অমসুং পোৎ-চৈ পুবা গারিশিং চৎথোক-চৎশিন য়ানবা, এম.ও.য়ুশিং থবক ওইনা পাংথোকপা ঙম্নবা, চৎনবা য়ারবা নিয়মশিং থবক ওইনা পাংথোক্নবা মিনিস্ত্রিনা ৱারেপ লৌরে। মসিগী মতাংদা জনুৱারি ১৫, ২০২১দা নোতিস অমা থোক্লে অমসুং মিনিস্ত্রিগী ৱেবসাইত্তা য়াওরে।

Ministry of Road Transport & Highways
Ministry of Road Transport and Highways notifies rules for facilitating MOUs with neighbouring countries on movement of passenger and goods vehicles
19 JAN 2021 11:56AM by PIB Delhi
The Ministry of Road Transport and Highways had been receiving requests from various quarters to notify rules under provisions of the Motor Vehicles Act, 1988, to facilitate movement of vehicles carrying goods and passengers between India and neighbouring countries . The Ministry had earlier notified rules for the facilitation of bus services between Amritsar and Lahore(2006), New Delhi and Lahore (2000), Calcutta and Dhaka(2000) ,and Amritsar and Nankana Sahib (2006). These regulations were issued to facilitate operations under MOUs, which were signed between India and neighbouring countries.
In order to facilitate the operation of all MOUs, involving movement of goods and passengers between India and neighbouring countries, it has been decided to issue standard rules for the facilitation of such movements. A notification dated 15th January 2021 has been published in this regard and is placed on the Ministry’s website.