প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
১৬ জানুৱাৰীত সমগ্ৰ ভাৰতত ক’ভিড-১৯ৰ টিকাদান কাৰ্যসূচীৰ শুভাৰম্ভ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
শুভাৰম্ভণিৰ সময়ছোৱাত ভাৰ্চুৱেলী সংযোজিত হ’ব সকলো ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ ৩০০০ ৰোধিক ছাইট
শুভাৰম্ভণিৰ দিনটোত প্ৰতিটো ছাইটতে প্ৰায় ১০০ হিতাধিকাৰীক টিকাদান কৰা হ’ব
14 JAN 2021 6:59PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ১৬ জানুৱাৰী, ২০২১ ৰ পুৱা ১০:৩০ বজাত ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিঙৰ জৰিয়তে সমগ্ৰ ভাৰতত ক’ভিড-১৯ৰ টিকাদান কাৰ্যসূচীৰ শুভাৰম্ভ কৰিব। এয়া হ’ব বিশ্বখনৰ সৰ্ববৃহৎ টিকাদান কাৰ্যক্ৰম যিয়ে দেশখনৰ ইমূৰৰপৰা সিমূৰলৈ সামৰি ল’ব। শুভাৰম্ভণিৰ সময়ছোৱাত সকলো ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ মুঠ ৩০০৬ ছেচন ছাইট ভাৰ্চুৱেলী সংযোজিত হব। শুভাৰম্ভণিৰ দিনটোত প্ৰতিটো ছেচন ছাইটতে প্ৰায় ১০০ হিতাধিকাৰীক টিকাদান কৰা হব।
এই টিকাদান কাৰ্যসূচী অগ্ৰাধিকাৰমূলক গ্ৰুপক টিকাদানৰ তত্ত্বৰ ওপৰত প্ৰতিষ্ঠিত আৰু আইচিডিএছ কৰ্মীকে ধৰি চৰকাৰী আৰু ব্যক্তিগত খণ্ড উভয়ৰে হেল্থ কেয়াৰ কৰ্মীয়ে এই পৰ্যায়ত ভেকচিন লাভ কৰিব।
এই টিকাদান কাৰ্যসূচীত কেন্দ্ৰীয় স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়ে যুগুত কৰি উলিওৱা অনলাইন ডিজিটেল প্লেটফৰ্ম ক’-উইন (Co-WIN) ব্যৱহাৰ কৰা হ’ব, যিয়ে ভেকচিনৰ মজুত, মজুত তাপমান আৰু ক’ভিড-১৯ৰ ভেকচিনৰ অৰ্থে হিতাধিকাৰীসকলৰ স্বতন্ত্ৰ ট্ৰেকিঙৰ সময়োচিত তথ্য লাভ সহজতৰ কৰি তুলিব। এই ডিজিটেল প্লেটফৰ্মে টিকাদান ছেচনসমূহ পৰিচালনাৰ সময়ছোৱাত সকলো স্তৰৰ প্ৰগ্ৰেম মেনেজাৰসকলক সহায় কৰিব।
তদুপৰি ক’ভিড-১৯ মহামাৰী, ভেকচিন প্ৰদান আৰু ক’-উইন ছফ্টৱেৰ সম্পৰ্কীয় প্ৰশ্নৰে মোকাবিলাৰ অৰ্থে এটা সমৰ্পিত ২৪X৭ কল চেন্টাৰ- ১০৭৫ স্থাপন কৰা হৈছে।
অসামৰিক বিমান পৰিবহণ মন্ত্ৰালয়ৰ সক্ৰিয় সহযোগিতাত সমগ্ৰ দেশৰ সকলো ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চললৈ ক’ভিচিল্ড আৰু ক’ভাক্সিন উভয়ৰে যথোচিত পালি ইতিমধ্যে হস্তান্তৰ কৰা হৈছে। এইসমূহ জিলা/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ চৰকাৰে জিলাসমূহলৈ হস্তান্তৰ কৰিব। জন ভাগিদাৰী মন্ত্ৰৰে এই কাৰ্যসূচী আৰম্ভ কৰিবলৈ সকলো প্ৰস্তুতি সম্পন্ন কৰা হৈছে।

Prime Minister's Office
PM to launch Pan India Rollout of COVID-19 Vaccination drive on 16 January
Over 3000 sites across all States and UTs to be virtually connected during the launch
Around 100 beneficiaries to be vaccinated at each site on the inaugural day
14 JAN 2021 6:59PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will launch the pan India rollout of COVID-19 vaccination drive on 16th January, 2021 at 10:30 AM via video conferencing. This will be the world’s largest vaccination program covering the entire length and breadth of the country. A total of 3006 session sites across all States and UTs will be virtually connected during the launch. Around 100 beneficiaries will be vaccinated at each session site on the inaugural day.
This vaccination programme is based on the principles of priority groups to be vaccinated and Health Care workers, both in government and private sectors including ICDS workers, will receive the vaccine during this phase.
The vaccination programme will use Co-WIN, an online digital platform developed by Union Ministry of Health and Family Welfare, which will facilitate real time information of vaccine stocks, storage temperature and individualized tracking of beneficiaries for COVID-19 vaccine. This digital platform will assist programme managers across all levels while conducting vaccination sessions.
A dedicated 24x7 call centre – 1075 – has also been established for addressing the queries related to COVID-19 pandemic, vaccine rollout and the Co-WIN software.
Adequate doses of both COVISHIELD and COVAXIN have already been delivered across the country to all States/UTs with the active support of the Ministry of Civil Aviation. These have been further delivered by the State/UT governments to the districts. All preparations are in place to initiate the programme on the principles of Jan Bhagidari.