রেলৱে মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ন রেলৱেজকীদমক ২০২০গী দিসেম্বর থাদা অর্নিং অমসুং লোদিংগী তর্মশিংদা অৱাংবা মোমেন্তম ঙাক্তুনা থম্নবা ফ্রাইত ফিগরশিং মখা চত্থরি
২০২০গী দিসেম্বর থাদা, ইন্দিয়ন রেলৱেজকী লোদিং অসি মিলিয়ন তন ১১৮.১৩ ওইখি, মদু চপ মানবা মতমগী ওইনা হৌখিবা চহিগী লোদিং (মিলিয়ন তন ১০৮.৮৪)গা চাংদম্নবদা চাদা ৮.৫৪ হেল্লি
মতম অসিগী মনুংদা ইন্দিয়ন রেলৱেজনা ফ্রাইত লোদিংদগী লুপা ক্রোর ১১৭৮৮.১১ তানবা ঙমখি, মদু হৌখিবা চহিগী অর্নিং (লুপা ক্রোর ১১০৩০.৩৭)গা চাংদম্নবদা লুপা ক্রোর ৭৫৭.৭৪ (চাদা ৬.৮৭) হেল্লবনি
02 JAN 2021 3:10PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন রেলৱেজকীদমক ২০২০গী দিসেম্বর থাদা অর্নিং অমসুং লোদিংগী তর্মশিংদা অৱাংবা মোমেন্তম ঙাক্তুনা থম্নবা ফ্রাইত ফিগরশিং মখা চত্থরি
মিসন মোদতা, ইন্দিয়ন রেলগী ফ্রাইত লোদিং অসি ২০২০গী দিসেম্বর থাগী ওইনা মমাং চহিগী চপ মানবা মতম অসিগী লোদিং অমসুং অর্নিং অদু হেন্দোক্লে।
২০২০গী দিসেম্বর থাদা, ইন্দিয়ন রেলৱেজকী লোদিং অসি মিলিয়ন তন ১১৮.১৩ ওইখি, মদু চপ মানবা মতমগী ওইনা হৌখিবা চহিগী লোদিং (মিলিয়ন তন ১০৮.৮৪)গা চাংদম্নবদা চাদা ৮.৫৪ হেল্লি।
মতম অসিগী মনুংদা ইন্দিয়ন রেলৱেজনা ফ্রাইত লোদিংদগী লুপা ক্রোর ১১৭৮৮.১১ তানবা ঙমখি, মদু হৌখিবা চহিগী অর্নিং (লুপা ক্রোর ১১০৩০.৩৭)গা চাংদম্নবদা লুপা ক্রোর ৭৫৭.৭৪ (চাদা ৬.৮৭) হেল্লবনি।
২০২০গী দিসেম্বর থাদা, ইন্দিয়ন রেলৱেজকী লোদিং অসি মিলিয়ন তন ১১৮.১৩ ওইখি, মদুদা কোয়লা মিলিয়ন তন ৫০.৬৭, আইরন ওর মিলিয়ন তন ১৫.৩১, ফুদগ্রেন মিলিয়ন তন ৬.১৩, ফর্তিলাইজর মিলিয়ন তন ৫.২৩, মিনরেল ওইল মিলিয়ন তন ৪.৩ অমসুং সিমেন্ত (ক্লিনকর য়াওদনা) মিলিয়ন তন ৭.৪৬ য়াওরি।

Ministry of Railways
Freight figures continue to maintain the high momentum in terms of earnings and loading in the month of December 2020 for Indian Railways
In the month of December 2020, Indian Railways loading was 118.13 million tonnes which is 8.54% higher compare to last year’s loading (108.84 million tonnes) for the same period
In this period Indian Railways earned Rs. 11788.11 crores from freight loading which is also Rs. 757.74 crores (6.87%) higher compare to last year’s earnings((Rs. 11030.37 crores)
02 JAN 2021 3:10PM by PIB Delhi
Freight figures continue to maintain the high momentum in terms of earnings and loading in the month of December 2020 for Indian Railways.
On mission mode, Indian Railways' Freight loading for the month of December 2020 crossed last year’s loading and earnings for the same period.
In the month of December 2020, Indian Railways loading was 118.13 million tonnes which is 8.54% higher compare to last year’s loading for the same period (108.84 million tonnes).
In this period Indian Railways earned Rs. 11788.11 crores from freight loading which is also Rs. 757.74 crores (6.87%) higher compare to last year’s earnings for the same period (Rs. 11030.37 crores).
In the month of December 2020, Indian Railways loading was 118.13 million tonnes which includes 50.67 million tonnes of coal, 15.31 million tonnes of iron ore, 6.13 million tonnes of foodgrains, 5.23 million tonnes of fertilizers, 4.3 million tonnes of mineral oil and 7.46 million tonnes of cement (excluding clinker).
It is worth mentioning that a number of concessions/ discounts are also being given in Indian Railways to make Railways Freight movement very attractive.
It may be noted that improvements in freight movements will be institutionalized and incorporated in the upcoming zero based time table.
COVID 19 has been used by Indian Railways an opportunity to improve all round efficiencies and performances.