য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিৎ শাহনা কর্নাতকাগী বাগলকোৎ জিলাদা মখল কয়াগী প্রোজেক্তশিং হৌদোকখ্রে
মোদী জীনা প্রধান মন্ত্রী ওইবনা মহাক্না মরোমদোম লেপচবা ভারত অমা ওইহন্নবা অচৌবা খোঙথাং পাইখৎখ্রে
মোদী সরকারনা কর্নাতকাগী চাউখৎ-থৌরাংগীদমক্তা থবক পাইখৎখ্রে অমসুং নিরানী গ্রুপ ওফ ইন্সতিত্যুতকী থৌরাং অসিগা লোইননা লৌমীশিংগী পুন্সি মহিং ঙসিদি ফগৎহল্লগনি অমসুং মখোয়গী ইনকমশিং হেনগৎহল্লগনি
নরেন্দ্রী মোদীগী সরকারনা ইথানোল শীজিন্নবা থৌগৎনবা খোঙথাংশিং লৌখৎখ্রে অমসুং ইং কুমজা ২০১৫দা ইথানোলদগী সেন্ত্রেল এক্সাইস দ্যুতী লৌথোকখ্রে
মোদী সরকারনা থবক পাইবা মতমদা ইথানোল ব্লেন্দিং চাদা ১.৫৮ ওইরমখি মসি মোদী সরকারনা ২০২২ ফাওবদা চাদা ১০ অমসি ২০২৫ ফাওবদা চাদা ২০ ওইহন্নবা পান্দম থমখ্রে
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লৌমীশিংগী ইনকম শরুক অনি হেনগৎহনবদা অহানবা মীৎয়েং থমখি অমসুং মোদী সরকারনা লৌউ-শিংউগী বজেৎ অসি ২০১৩-১৪দা লুপা করোর ২১,৯৩১ ওইরম্বদগী লুপা করোর ১,৩৪,৩৯৯দা হেনগৎহনখ্রে
পি.এম. কিসান সম্মান নিধি স্কীমগী মখাদা দিসেম্বর ২৫দা লৌমী করোর ৯রোমদা দলালি অমত্তা য়াওদনা মখোয়গী বেঙ্ক একাউন্তশিংদা হকথেংননা লুপা করোর ১,১৩,৬১৯গী শেনফম ত্রান্সফর তৌখ্রে
মোদী জীগী লুংচিং মখাদা সরকারনা থৌনা ফনা কাশ্মিরদগী আর্তিকল
17 JAN 2021 5:41PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিৎ শাহনা কর্নাতকাগী বাগলকোৎ জিলাদা মখল কয়াগী প্রোজেক্তশিং হৌদোকখ্রে। নুমিৎ নিনিগী খোঙচৎতা কর্নাতকাদা লাকখিবা অসিদা কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা ঙসি সুগর মিল অমা চাওথোকপগী প্রোজেক্ত অমসুং বিজেয়া বেঙ্ককী ৭৪শুবা ব্রাঞ্চ শঙ্গাখ্রে। মহাক্না আয়ুর্বেদিক মেদিকেল কোলেজ অমসুং মখল কয়াগী ফার্মিং প্রোজেক্তশিংগী উরেপ উয়ুংসু তমখ্রে। থৌরম অসিদা শ্রী অমিৎ শাহনা হায় ২০১৪ অমসুং ২০১৯দা কর্নাতকা মীয়াম্না মোদী জীগীদমক্তা মীখলদা চাউনা শৌগৎখি অমসুং মোদী জিনা প্রধান মন্ত্রী ওইবনা মহাক্না মরোমদোম লেপচবা ভারত, - আত্মানির্ভর ভারত অমা ওইহন্নবা অচৌবা খোঙথাং পাইখৎখ্রে। থৌরম অসিদা কোইল এন্দ মাইন্স অমসুং পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়র্সকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী প্রলহাদ জোশি, কর্নাতকাগী মুখ্য মন্ত্রী বি.এস. য়েদিয়ুরপ্পা, উপ মুখ্য মন্ত্রী গোবিন্দ করাজোল, গৃহ মন্ত্রী শ্রী বস্বারাজ বোম্মৈ অমসুং অতোপ্পা রাজ্যগী মন্ত্রীশিং অমদি লুচিংবশিংনা শরুক য়াখ্রে।
গৃহ মন্ত্রীনা হায় নরেন্দ্রী মোদীগী সরকারনা ইথানোল শীজিন্নবা থৌগৎনবা খোঙথাংশিং লৌখৎখ্রে অমসুং ইং কুমজা ২০১৫দা ইথানোলদগী সেন্ত্রেল এক্সাইস দ্যুতী লৌথোকখ্রে, অমরোমদা লৌমীশিংনা পেত্রোলগী ইথানোল ব্লেন্দিং তৌবদগী কান্ননবা ইং কুমজা ২০১৮দা জি.এস.তি. দ্যুতী অসি চাদা ১৮দগী চাদা ৫দা হন্থহনখ্রে। শ্রী শাহনা হায় ঙসি নোংমদা ইথানোল কিলোলিতর ২,৬০০ পুথোকপগী থবক-থৌওং অসি নিরানী গ্রুপনা তৌরি, মসি শীংথানিংঙাই ওই। অনৌবা ফ্যুল পোলিসীগী মখাদা চুহি, চু, মোলাসশিং অমসুং অপৎপা চেং-হৱাইশিং অসি ইথানোল শুবদা শীজিন্নবা অয়াবসু পীখ্রে।
শ্রী অমিৎ শাহনা হায় মোদী সরকারনা থবক পাইবা মতমদা ইথানোল ব্লেন্দিং চাদা ১.৫৮ ওইরমখি মসি মোদী সরকারনা ২০২২ ফাওবদা চাদা ১০ অমসি ২০২৫ ফাওবদা চাদা ২০ ওইহন্নবা পান্দম থমখ্রে। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লৌমীশিংগী ইনকম শরুক অনি হেনগৎহনবদা অহানবা মীৎয়েং থমখি অমসুং মোদী সরকারনা লৌউ-শিংউগী বজেৎ অসি ২০১৩-১৪দা লুপা করোর ২১,৯৩১ ওইরম্বদগী লুপা করোর ১,৩৪,৩৯৯দা হেনগৎহনখ্রে। লৌমীশিংগী ইনকম অসি মখোয়না চাদিং তৌরিবা অদুগী চাদা ৫০দগী হেনগৎহন্নবা এম.এস.পি. হেনগৎহনখ্রে। পি.এম. কিসান সম্মান নিধি স্কীমগী মখাদা দিসেম্বর ২৫দা লৌমী করোর ৯রোমদা দলালি অমত্তা য়াওদনা মখোয়গী বেঙ্ক একাউন্তশিংদা হকথেংননা লুপা করোর ১,১৩,৬১৯গী শেনফম ত্রান্সফর তৌখ্রে। মন্দি ১,০০০ হেন্না ওনলাইন ওইহনখ্রে অমসুং এফ.পি.ও. ১০,০০০ লিংখৎহনখ্রে।
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিৎ শাহনা মোদী জীগী লুংচিং মখাদা সরকারনা থৌনা ফনা কাশ্মিরদগী আর্তিকল ৩৭০ লৌথোক্তুনা মতম শাংনা লৈরক্লবা সমস্যা কোকহনখি হায়নসু ফোঙদোকখ্রে।
শ্রী শাহনা মোদী সরকারনা কর্নাতকাগী চাউখৎ-থৌরাংগীদমক্তা থবক পাইখৎখ্রে অমসুং নিরানী গ্রুপ ওফ ইন্সতিত্যুতকী থৌরাং অসিগা লোইননা লৌমীশিংগী পুন্সি মহিং ঙসিদি ফগৎহল্লগনি অমসুং মখোয়গী ইনকমশিং হেনগৎহল্লগনি হায়না ফোঙদোকখ্রে।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister Shri Amit Shah launched several projects in Bagalkot district of Karnataka
Since Modi ji has become the Prime Minister, he has taken big step towards making a self-reliant India
The Modi government is committed to the development of Karnataka and today the living standard of farmers and their incomes will increase with this initiative of Nirani Group of Industries
The Narendra Modi government has made efforts to promote the use of ethanol and removed the central excise duty on ethanol in the year 2015
When the Modi government assumed office, there was 1.58 percent ethanol blending, which the Modi government has targeted to increase to 10 percent by 2022 and 20 percent by 2025
The Prime Minister Shri Narendra Modi has given priority to doubling the farmers income and the Modi government has hiked the Agriculture Budget to Rs 1,34,399 crore from Rs 21,931 crore in 2013-14
Under the PM Kisan Samman Nidhi scheme, as on 25th December, an amount of Rs 1,13,619 crore has been transferred to about 9 crore farmers directly into their bank accounts without the role of any middleman
Under the leadership of Modi ji, the government acted boldly by removing Article 370 from Kashmir and solved the longstanding problem
17 JAN 2021 5:41PM by PIB Delhi
The Union Home Minister Shri Amit Shah launched several projects in Bagalkot district of Karnataka. On his two-day visit to Karnataka, the Union Home Minister today inaugurated the expansion project of a Sugar Mill and the 75th branch of Vijaya Bank. He also laid the foundation stone of Ayurvedic Medical College and several farming projects. On this occasion, Shri Amit Shah said that in 2014 and 2019, the people of Karnataka had voted strongly in favour of Modi ji and since Modi ji has become the Prime Minister, he has taken big step towards making a self-reliant India, - Aatmanirbhar Bharat. On the occasion, the Union Minister of Coal & Mines and Parliamentary Affairs, Shri Pralhad Joshi, Karnataka Chief Minister BS Yediyurappa, Deputy Chief Minister Govind Karajol, Home Minister of Karnataka, Shri Basavaraj Bommai, and other State Ministers and leaders were present.
The Union Home Minister said that the Narendra Modi government has made efforts to promote the use of ethanol and removed the central excise duty on ethanol in the year 2015, while reducing the GST duty from 18 per cent to 5 per cent in the year 2018 so that farmers could benefit from ethanol blending of petrol. Shri Shah said that today the process of producing 2,600 kiloliters of ethanol per day is being done by the Nirani Group, which is a commendable effort. Under the new fuel policy, the use of sugarcane juice, raw sugar, molasses and rotten food grains has also been allowed to be used in producing ethanol.
Shri Amit Shah said that when the Modi government assumed office, there was 1.58 percent ethanol blending, which the Modi government has targeted to increase to 10 percent by 2022 and 20 percent by 2025. The Prime Minister Shri Narendra Modi has given priority to doubling the farmers income and the Modi government has hiked the Agriculture Budget to Rs 1,34,399 crore from Rs 21,931 crore in 2013-14. The MSP was increased in order to raise the farmers income by more than 50 percent of their expenditure. Under the PM Kisan Samman Nidhi scheme, as on 25th December, an amount of Rs 1,13,619 crore has been transferred to about 9 crore farmers directly into their bank accounts without the role of any middleman. More than 1,000 mandis have been made online and 10,000 FPOs set up.
Union Home Minister Shri Amit Shah also said that under the leadership of Modi ji, the government acted boldly by removing Article 370 from Kashmir and solved the longstanding problem.
Shri Shah said that the Modi government is committed to the development of Karnataka and today the living standard of farmers and their incomes will increase with this initiative of Nirani Group of Industries.