নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
স্পোর্তস মিনিস্ত্রীনা অনৌবা, শেমগৎলবা স্পোর্তকী মফম পুম্বা শান্নরোইশিংগী মমিং থোন্নবা লেপ্লে
17 JAN 2021 3:50PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিগী স্পোর্তকী হেরোশিংবু ইকাই খুম্নবা পীনবা, স্পোর্তস মিনিস্ত্রীনা শেমগৎকদৌরিবা অমসুং শেমগৎলবা স্পোর্তস ওথোরোতি ওফ ইন্দিয়াগী স্পোর্তকী মফমশিং পুম্বা শকখংলবা, ইন্দিয়াগী স্পোর্ততা থৌদাং কয়া অমা লৌখিবা শান্নরোইশিংগী মমিং থোন্নবা লেপ্লে।
অহানবা শরুক্তা লখনৌগী নেস্নেল সেন্তর এফ এক্সেল্লেন্স (এন.সি.ও.ই.)গী নৌনা শাবা এয়র কন্দিসন রেস্তলিং হোল অমসুং লর্নর স্বীম্মিং পুল, এন.সি.ও.ই. ভোপোলদা ফমুং ১০০ থাবা হোস্তেল, এন.সি.ও.ই. সোনেপাৎতা মল্তিপর্পোজ হোল অমসুং গার্লস হোস্তেল, লোয়ননা গুৱাহাতিদা অনৌবা এস.তি.সি. হায়রিবা অসিদা হোস্তেল, মল্তিপর্পোজ হোল অমসুং স্তাফ ক্বাতর অসি মফম অসিগী স্তার শান্নরোইশিংগী মমিং থোল্লগনি।
ৱারেপ অসিদা ৱা ঙাংলদুনা, য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী কিরেন রিজিজুনা হায় মদুদি, “লৈবাক অসিদা স্পোর্তকী চৎনবী লৈনবা, ঐখোয়গী শান্নরোইশিং অসি মখোয়না পীফম থোকপা ইকাই খুম্নবা পীবা অসি মরু ওই, মরমদি মসিনা নহা ওইরিবা মীরোলনা স্পোর্তপু শিনফম ওইনা লৌবদা থৱায় য়াওগনি। সরকার অসিনা হান্ননা হৌজিক লৈরিবা অমসুং মমাংদা লৈখিবা শান্নরোইশিংদা মখোয়গী পুন্সিদা য়াইফনবা অমসুং চাওথোক্না লৈজনবা হোৎনদুনা লাকখি। মখোয়না স্পোর্ততা লৌরম্বা থৌদাংশিং অসি খঙবিদুনা মখোয়গী মমিংদা স্পোর্তকী মফমশিং মমিং থোনবা অসি সরকার অসিনা শান্নরোইশিংগীদমক লৌখৎপা খোঙথাং অমনি”।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Sports Ministry decides to name all new, upgraded sporting facilities after sportspersons
17 JAN 2021 3:50PM by PIB Delhi
In an effort to honour sporting heroes of the country, the Sports Ministry has taken a decision to name all upcoming and upgraded sporting facilities of the Sports Authority of India, after renowned athletes, who have contributed to sports in India.
In the first leg, the newly built air-conditioned wrestling hall and the learners swimming pool in the National Centre of Excellence (NCOE) in Lucknow, the 100-bedded hostel in NCOE Bhopal, the multipurpose hall and Girls’ hostel in NCOE Sonepat, as well as the new STC In Guwahati which has a hostel, multipurpose hall and staff quarters, will be named after local star sportspersons.
Speaking about the decision, Union Minister of Youth Affairs and Sports, ShriKiren Rijiju said, “To build a sports culture in the country, it is important that our sportspersons get the honour that they deserve, because only then will the younger generations be enthused to take up sport as a career. The government is already providing all support to present and even past athletes to ensure that they have a life of comfort and dignity. Acknowledging their contribution to sports by naming sporting facilities after them is yet another endeavour of the Government to strengthen its commitment to sportspersons.”