প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ঙসি, কেৱারিয়ানা মরু ওইবা মালেমগী লমকোইবশিংগী লমথুংফম অমা ওইরক্লি: পি.এম. মোদী
17 JAN 2021 2:13PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গুজরাত্তা লৈবা কেৱারিয়া অসি অরাপ্পা মফমদা লৈবা অপিকপা ব্লোক অমা ওইরম্বা অদু ওইদ্রে, মসি মালেমগী অচৌবা লমকোইবশিংগী লমথুংফমশিংগী মরক্তা অমা ওইরক্লে। শ্রী মোদীনা ৱাফম অসি লৈবাক অসিগী তোঙান তোঙানবা লমদমশিংবু গুজরাতকী কেৱারিয়াগা ফাওনহল্লিবা ত্রেন নিপান লমথবা অমসুং রাজ্য অসিগী রেলৱেজকা মরী লৈনবা প্রোজেক্ত কয়া শঙ্গাবগী থৌরম লোইরবা মতুংদা ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা ফোঙদোখিবনি।
কেৱারিয়াগী চাউখৎ-থৌরাংগী খোঙচৎকী মতাংদা মখা তারদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায় স্তেচ্যু ওফ য়ুনিতীনা স্তেচ্যু ওফ লিবর্তীদগী হেন্না লমকোইবা মশিং কয়াগী পুক্নিং চিংশিল্লি। হায়রিবা অসি জাতিদা কত্থোকখ্রবা মতুংদা লম কোইবা লাকপা মীওই লাখ ৫০ হেনবনা মসি য়েংবা লাকখ্রে অমসুং কোরোনাগী থাশিংদা লোনদুনা লৈরুরবা মতুং অমুক হন্না হাংদুনা মশিং হেনগৎহল্লি। লম্বী থোং ফগৎলবনিনা কেৱারিয়াদা নোংমদা লমকোইবা লাখ অমামুক লাকপা য়াই হায়না পান্নরি। কেৱারিয়া অসি শেন্মীৎলোন অমসুং ইকোলোজীগী চাউখৎ-থৌরাং নীংথিজনা থৌরাং তৌবা লোইননা অকোইববু ঙাকশেনবগী অফবা খুদম অমনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় কেৱারিয়াবু অচৌবা লমকোইবশিংগী লমথুংফম অমা ওইনা শেমগৎনবা প্রপোজ তৌখিবদা মসি অহানবদা পাইপদ্রীম অমা ওইনা উরমখি। হান্না লৈরম্বা থবক শুবগী মওংশিং অদু য়েংলুরবদি থাজবা ঙম্লমদবা অসি য়ুম্ফম য়াওই মরমদি মতম অদুদা লম্বী থোং লৈরমদে, স্ত্রীৎ লাইৎ থালমদে, রেল, লমকোইবশিংগী লৈফম চাফম অমত্তা লৈরমদে। হৌজিক্তি কেৱারিয়া অসি খুদোংচাবা পুম্নমক য়াওরবা মপুং ফাবা ফেমিলী পেকেজ অমা ওলহনখ্রে। মফম অসিদা গ্রান্দ স্তেচ্যু ওফ য়ুনিতী, সর্দর সরোবর, অচৌবা সর্দর পতেল জুলোজিকেল পার্ক, অরোগ্যা ভেন অমসুং জঙ্গল সফারি অমসুং পোশন পার্ক লৈরে। মসিদা গ্লো গার্দেন, এক্তা ক্রুজ অমসুং ৱাতর স্পোর্তসশিংসু লৈ। প্রধান মন্ত্রীনা হায় তুরিজম হেনগৎলকপনা মরম ওইরগা অদিবসি নহাশিংনা থবক ফংলে অমসুং মফম অদুগী মীয়ামনা মতমগা চুন্নবা খুদোংচাবশিংসু ফংলে। এক্তা মোলদা লোকেল হেন্দিক্রাফকী পোৎলমশিংগী অনৌবা খুদোংচাবশিং লৈরে। মহাক্না অদিবসি খুঙ্গংদা হোম স্তেগীদমক্তা কা ২০০রোম শেমগৎলি হায়নসু ফোঙদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা তুরিজম হেনগৎহন্নবা ৱাখল্লোনগা লোইননা শাগৎখিবা কেৱারিয়া স্তেসনগী মরমদা ৱা ঙাংখ্রে। মসিদা ত্রাইবেল আর্ত গেলরী লৈ অমসুং স্তেচ্যু ওফ য়ুনিতী উবা ফংবা গেলরীসু লৈ।
প্রধান মন্ত্রীনা ইন্দিয়ন রেলৱেজনা পান্দমদা য়ুম্ফম ওইদুনা হোৎনবনা পুরকপা ঙমখিবা অওনবগী মতাংদা শাংনা ৱা ঙাংখ্রে। মহাক্না হায় পেসেঞ্জর অমসুং পোৎচৈশিং পুথোক-পুশিন তৌবগী থৌদাং অসিগী মথক্তা রেলৱেজনা লমকোইফম অমসুং লাইনিং লাইশোনগী মরু ওইবা মফমশিংগা লম্বী থোং ফাওনহনবা ঙমখ্রে। মহাক্না হায় অহমদাবাদ-কেৱারিয়া জানশতাবতি য়াওনা রুৎ কয়ানা ‘বিস্তা-দোম কোচেস”কী মীৎয়েং চিংশিল্লগনি।

Prime Minister's Office
Today, Kevadia is emerging as a major global tourist destination: PM Modi
17 JAN 2021 2:13PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modihas asserted that Kevadiya in Gujarat is no longer just a small block in some remote area, it has come up as a one of the biggest tourist destination of the world. Shri Modi was speaking after flagging off eight trains connecting different regions of the country to Kevadiya in Gujarat and inaugurating several railways related projects in the state, via video conferencing.
Continuing with the development journey of Kevadiya, the Prime minister informed that Statue of Unity is attracting more tourist than even Statue of Liberty. More than 50 lakh visitor have come to see the Statue of Unity after it was dedicated to the nation and it is catching on after staying closed during the Corona months. It is estimated, as the connectivity improves, about one lakh visitors per day are expected in Kevadiya. Kevadiya as a good example of planned development of economy and ecology while protecting environment, said the Prime Minister.
The Prime Minister said that it used to appear like a pipedream when, initially, Kevadiya was proposed as major tourist destination. Given the old way of working, this scepticism had a logic as there was no connectivity of roads, nor street lighting, rail, tourist accommodation. Now Kevadiya has transformed into a complete family package with all amenities. Attractions here include, grand Statue of Unity, Sardar Sarovar, vast Sardar Patel Zoological Park, Arogya Van and Jungle Safari and Poshan Park. It also has Glow Garden, Ekta Cruise and water sports. The Prime Minister said due to increasing tourism, Adivasi youth is getting employment and local people are getting modern amenities. There are new opportunities for local handicrafts items in the Ekta Mall. He also mentioned that about 200 rooms are being developed for Home Stay in the Adivasi villages
The Prime Minister also talked about the Kevadiya Station which has been developed with growing tourism in mind. It has Tribal Art Gallery and Viewing Gallery from where Statue of Unity can be glimpsed.
The Prime Minister dwelled at length on the transformation of Indian Railways through goal-centric effort. He said that apart from traditional role of passenger and goods transportation, railways is giving direct connectivity to places of tourism and religious importance. He said many routes including Ahmedabad- Kevadiya Janshatabdi will have attractive ‘Vista-Dome Coaches’