প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মীয়েং চংবীদ্রবা মফমশিং রেলৱেজগী খুত্থাংদা ঐখোয়না শম্নহল্লে : পি.এম. মোদী
17 JAN 2021 2:15PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক অসিগী লম্বী ফাওনদ্রিবা শরুকশিং অমসুং মীয়েং চংবীদ্রবা মফমশিং রেলৱেজ কন্নেক্সনগী খুত্থাংদা শম্নহল্লে হায়না ফোঙদোকখ্রে। শ্রী মোদীনা ৱাফম অসি লৈবাক অসিগী তোঙান তোঙানবা লমদমশিংবু গুজরাতকী কেৱারিয়াগা ফাওনহল্লিবা ত্রেন নিপান লমথরবা অমসুং রাজ্য অসিগী রেলৱেজকা মরী লৈনবা প্রোজেক্ত কয়া শঙ্গাবগী থৌরম লোইরবা মতুংদা ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা ফোঙদোখিবনি।
ব্রোদ গেজিং অমসুং ইলেক্ত্রিফিকেসনগী খোঙজেল অসি খোঙজেল য়াংখৎহনখ্রে অমসুং খোঙজেল য়াংখৎ্নবা ত্রেকশিং শেম্লি। মসিনা সেমি-হাই স্পীদ ত্রেনশিং চেলহনবা ঙমখ্রে অমসুং ঐখোয়না হাই-স্পীদকী মাইকৈদা চংশিনবা ঙমখ্রে, মসিগীদমক বজেৎ শরুক কয়া হেনগৎহনখ্রে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় রেলৱেজ অসি অকোইবদা শোকহনদনবসু হোৎনরি। কেৱারিয়া স্তেসন অসি গ্রীন বিল্দিং সর্তিফিকেসনগা লোইননা শাবা অহানবা ভারতকী রেলৱে স্তেসন ওইরগনি।
মহাক্না হৌজিক অফবা ফলশিং হৌরক্লিবা রেলৱেগা মরী লৈনবা মেন্যুফেকচরিং অমসুং তেক্নোলোজীদা আত্মানির্ভরগী কান্নবা অদুসু থমখ্রে। হাই হোর্স পাৱর ইলেক্ত্রিক লোকোমোতিব লমদম অসিদা শাবনা মরম ওইরগা ভারতনা মালেমগী অহানবা দবল স্তেক লোং হোল কন্তেনর ত্রেন হৌদোকপা ঙমহনখ্রে। ঙসি লমদম অসিদা শাজবা মোদর্ন ত্রেন সিরিজ অমনা ইন্দিয়ন রেলৱেজকী শরুক ওইরে।
প্রধান মন্ত্রীনা রেলৱেদা অওনবা পুরক্নবা মথৌ তাবশিং ফংহন্নবা স্কিল স্পেসিলিস্ত মেনপাৱর অমসুং প্রোফেস্নেলশিং মথৌ তাই হায়না ফোঙদোকখ্রে। মসিগীদমক বদোদরাদা দীম রেলৱে য়ুনিভর্সিতী লিংখৎহনখি। অসিগুম্বা স্তেচর অসিগীদমক ইন্সিতিত্যুত অমা লৈবা লৈবাক খুজোক খরদা ভারতসু অমনি। রেল ত্রান্সপোর্তকী মতম অসিগা চুনবা খুদোংচাবশিং, মল্তি-দিসিপ্লিনরী রিসর্চ, ত্রেনিং অসি মসিদা ফংহল্লি। রাজ্য ২০দগী তলেন্ত লৈরবা নহাশিং ত্রেন তৌদুনা রেলৱেগী হৌজিক অমসুং তুংলমচৎকী মমাং চুম্বা ঙম্লগনি। মসিনা ইন্নোবেসন অমসুং রিসর্চকী খুত্থাংদা রেলৱে অসি মতমগা চুনবা মওংদা পুখৎপদা মতেং পাংলগনি হায়না ফোঙদোক্লদুনা প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোইশিন ওইখ্রে।

Prime Minister's Office
Through railways, we are connecting the areas that were left behind: PM Modi
17 JAN 2021 2:15PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has said regions of the countries that are unconnected and left behind are being connected through railways connection. Shri Modi was speaking after flagging off eight trains connecting different regions of the country to Kevadiya in Gujarat and inaugurating several railways related projects in the state, via video conferencing.
Prime Minister also asserted that speed of broad gauging and electrification has gained momentum and tracks are being prepared for higher speed. This has enabled running of semi high speed trains and we are moving towards high-speed capabilities, for this budget has been enhanced manifold, said the Prime Minister.
The Prime Minister also pointed out that it is being ensured that railways remains environment -friendly. Kevadiya Station is India’s first railway station to start with green building certification.
He also stressed the importance of aatmnirbharta in railway related manufacturing and technology which is yielding good results now. It was due to local manufacturing of high horse power electric locomotive that India could launch the world’s first double stacked long haul container train. Today a series of indigenously manufactured modern trains are part of Indian Railways, Said the Prime Minister.
The Prime Minister stressed the need for skilled specialist manpower and professionals to meet the requirement of the railway transformation. This need drove the establishment of Deemed Railway University in Vadodara. India is one of the few countries to have an institute of this stature. Modern amenities for rail transport, multi-disciplinary research, training are being made available. Talented youth from 20 states are being trained to steer the present and future of railway. This will help in modernizing railway through innovation and research, Concluded the Prime Minister.