হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ তিকা থাবগী অনৌবা পাউ
অহানবা নুমিত্তা ভারতনা শাবা তিকা অনিগা লোয়ন্না কোবিদ-১৯ তিকা থাবগী খোঙজং মাইপাক্না পাংথোকখ্রে
সেসন ৩,৩৫২ পাংথোকখি; মীওই ১,৯১,১৮১ তিকা থাখ্রে
লৈবাক শীনবা থুংনা পাক-চাউনা পাংথোকখিবা থবক অসিদা মীওই ১৬,৭৫৫ শীজিন্নখি
তিকা থাখ্রবা মতুংদা হোস্পিতালদা পুখৎপগী কেস লৈতে
16 JAN 2021 8:32PM by PIB Imphal
ভারতকী মীয়ামগী হকশেলগী পুৱারিদা অচৌবা মাইপাকপা অমদা, হৌজিক ফাওবদা মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা তিকা থাবগী খোঙজং ওইনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ তিকা থাবগী থবক হৌদোকখ্রে।
অহানবা নুমিৎকী লৈবাক শীনবা থুংনা কোবিদ-১৯ তিকা থাবগী খোঙজং মাইপাক্না পাংথোকখ্রে। অহানবা ফংবা পাউশিংগী মতুংইন্না অপুনবা সেসন ৩,৩৫২ পাংথোকখি অমসুং মীওই ১,৯১,১৮১ তিকা থাখি। দিফেন্স ইন্সতিতুৎশিংদা অহেনবা মীওই ৩,৪৩৯ তিকা থাখি। তিকা থাফমশিংদা মীওই ১৬,৭৫৫ শীজিন্নখি।
হৌজিক ফাওবদা তিকা থাখ্রবা মতুংদা হোস্পিতালদা পুখৎপগী কেস লৈতে। তিকা থাবগী খোঙজং অসিগীদমক মখল অনিগী কোবিদ-১৯গী তিকাশিং ফংহনখ্রে:
-
- কোবিসিল্দ তিকা(সেরম ইন্সতিতুৎ ওফ ইন্দিয়া লিমিতেদনা পুথোকপা) রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংদা ফংহনখ্রে
- কোভেসিন তিকা(ভারত বাইওতেক ইন্তরনেসনেল লিমিতেদনা পুথোকপা) রাজ্য ১২দা ফংহনখ্রে।
লৈবাক শীনবা থুংনা হাংদোকখিবা কোবিদ-১৯ তিকা থাফমশিংদা তিকাশিং মরাংকাইনা ফংহনখ্রে। মফম খরদা তিকা থাগদবা মীওইশিংগী লিস্ত অপলোদ তৌবদা মতম থেংথবগী থৌদোক মচা খরা মাইপাক্না ৱারোইশিন পুরকখ্রে।
রাজ্য/য়ু.তি
সেসন
তিকা থাখ্রবা মীওইশিং
এ অমসুং এন ইথৎশিং
২
২২৫
অন্ধ্র প্রদেস
৩৩২
১৪৮১২
অরুনাচল প্রদেস
৯
৮২৯
অসাম
৬৫
৩৫২৮
বিহার
৩০১
১৮১৬৯
চান্দিগর
৪
২৬৫
ছতিসগর
৯৭
৫৫৯২
দদ্রা অমসুং নাগর হাভেলি
১
৮০
দমান অমসুং দিউ
১
৪৩
দিল্লি
৮১
৪৩১৯
গৱা
৭
৪২৬
গুজরাত
১৬১
১০৭৮৭
হরিয়ানা
৭৭
৫৫৮৯
হিমাচল প্রদেস
২৮
১৫১৭
জম্মু অমসুং কাস্মির
৪১
২০৪৪
ঝারখান্দ
৪৮
৩০৯৬
কর্নাতাকা
২৪২
১৩৫৯৪
কেরলা
১৩৩
৮০৬২
লাদাখ
২
৭৯
লাক্ষদ্বিপ
১
২১
মৈধ্য প্রদেস
১৫০
৯২১৯
মহারাস্ত্রা
২৮৫
১৮৩২৮
মনিপুর
১০
৫৮৫
মেঘালয়
১০
৫০৯
মিজোরম
৫
৩১৪
নাগালেন্দ
৯
৫৬১
ওরিসা
১৬১
১৩৭৪৬
পুদুচেরি
৪
২৭৪
পঞ্জাব
৫৯
১৩১৯
রাজস্থান
১৬৭
৯২৭৯
সিক্কিম
২
১২০
তামিল নাদু
১৬১
২৯৪৫
তেলাঙ্গানা
১৪০
৩৬৫৩
ত্রিপুরা
১৮
৩৫৫
উত্তর প্রদেস
৩১৭
২১২৯১
উত্তরখান্দ
৩৪
২২৭৬
নোংচুপ বেঙ্গল
১৮৩
৯৭৩০
ভারত(অপুনবা)
৩৩৫২
১৯১১৮১

Ministry of Health and Family Welfare
Update on COVID-19 Vaccination
With two Made-in-India vaccines, COVID-19 Vaccination Drive Successfully conducted on day 1
3,352 sessions held; 1,91,181 beneficiaries vaccinated
16,755 personnel actively involved in the massive nationwide program
No case of Post-vaccination Hospitalization reported
16 JAN 2021 8:32PM by PIB Delhi
In a major leap in India’s public health history, Prime Minister Shri Narendra Modi launched the COVID-19 vaccine drive in the country, the world’s largest vaccination drive so far.
The first day of the massive countrywide COVID-19 vaccination program was conducted successfully. A total of 3,352 sessions were held wherein 1,91,181 beneficiaries were vaccinated as per the provisional reports. Additional 3,429 beneficiaries were vaccinated in Defence institutions. As many as 16,755 personnel were actively involved in organizing the immunization session sites.
No case of post-vaccination hospitalization has been reported, so far.
Two types of COVID-19 vaccines have been supplied for the vaccination drive:
• Covishield vaccine (made by Serum Institute of India Ltd) has been supplied to all States/UTs.
• Covaxin vaccine (made by Bharat Biotech International Ltd) has been supplied to 12 States.
Adequate quantities of vaccines and logistics were ensured at all COVID-19 vaccination session sites across the country. Minor issues such as some delay in uploading of beneficiary list at some session sites were successfully resolved.
State/UT
Session
Beneficiaries
A & N Islands
2
225
Andhra Pradesh
332
18412
Arunachal Pradesh
9
829
Assam
65
3528
Bihar
301
18169
Chandigarh
4
265
Chhattisgarh
97
5592
Dadra & Nagar Haveli
1
80
Daman & Diu
1
43
Delhi
81
4319
Goa
7
426
Gujarat
161
10787
Haryana
77
5589
Himachal Pradesh
28
1517
Jammu & Kashmir
41
2044
Jharkhand
48
3096
Karnataka
242
13594
Kerala
133
8062
Ladakh
2
79
Lakshadweep
1
21
Madhya Pradesh
150
9219
Maharashtra
285
18328
Manipur
10
585
Meghalaya
10
509
Mizoram
5
314
Nagaland
9
561
Odisha
161
13746
Puducherry
8
274
Punjab
59
1319
Rajasthan
167
9279
Sikkim
2
120
Tamil Nadu
161
2945
Telangana
140
3653
Tripura
18
355
Uttar Pradesh
317
21291
Uttarakhand
34
2276
West Bengal
183
9730
India (Total)
3352
191181