ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ন আর্মদ ফোর্সেসনা জানুৱারী ১৪, ২০২১দা মঙাশুবা ভেতরেন্স দে পাংথোকখ্রে
14 JAN 2021 3:49PM by PIB Imphal
জানুৱারী ১৪, ১৯৫৩দা থবক্তগী পোত্থাখিবা ইন্দিয়ন আর্মদ ফোর্সেসকী অহানবা কম্মান্দর ইন চীফ, ফিল্দ মার্শেল কে.এম. চরিয়াপ্পা, ও.বি.ই.না পাংথোক্লম্বা মথৌবু শক খংবা ওইনা ঙসি মঙাশুবা ইন্দিয়ন আর্মদ ফোর্সেস ভেতরেন্স দে পাংথোকখ্রে। ভাইস এদমিরেল আর হরি কুমার, সি.আই.এস.সি.,গা লোইননা হেদক্বাতর ইন্তিগ্রেতেদ দিফেন্স স্তাফনা ভেতরেনশিংগী মমাংদা লৈবাক্কী থৱাই কৎখিবশিং অসিদা ইকাই খুম্নবা উত্তুনা ন্যু দিল্লীদা লৈবা নেস্নেল ৱার মেমোরিএলদা হৈকৎ লৈকৎ তম্বগী থৌরম অমা শিনখি।
চীফ ওফ দি নেভেল স্তাফ, এদমিরেল করম্বির সিংহনা থৌরমগী চীফ গেস্ত ওইদুনা এ.পি.এস. দাউলাকোনগী রাইনা ওদিতোরিয়মদা ভেতরেন্স মীত অমসু শিনখি। জেন. এম.এম. নরাভানে, সি.ও.এ.এস. অমসুং এয়র মারশেল আর.কে. ভাদৌরিয়া, সি.এ.এস.সু থৌরম অদুদা শরুক য়াখি। থৌরম অদু কোবিদ প্রোতোকোলশিং ঙাক্না পাংথোকখি।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা আর্মী চীফনা চহি অসিগী কোবিদ লাইচৎ মনুংদা তোঙান তোঙানবা য়াইফ থৌরাংগী বিভাগশিংনা লৌখৎখিবা মরু ওইবা য়াইদ-থৌরাংগী খোঙথাং খরা থমখ্রে। মহাক্না ভেতরেনশিংদা ১৯৭১গী লান মাই পাকহনখিবা ঐখোয়গী ভেতরেনশিংবু ইকাই খুম্নবা উৎপা ওইনা চহি চুপ্পা স্বর্নিম বিজে ভর্শ পাল্লন তৌবগী মতাংদা খঙহনখ্রে। এদমিরেল করমবিরনা ভেতরেনশিংগী য়াইফনবা লৌখৎখিবং সর্ভিসশিংগী মতাংদা নৌহৌননা ফোঙদোকখি অমসুং মখোয়দা মখোয়না পীরকপা সজেসনশিং তরাম্না ওক্কনি হায়না থাজবা পীখ্রে।
এদমিরেল করমবিরনা ১৯৭১গী লানদা ঐখোয়গী থৌনা ফরবা লান্মীশিংগী ইচং-থৌবা অমদি থৌনা লিংজেলদা ইকাই খুম্নবা উৎপা ওইনা ‘স্বর্নিম বিজে ভর্শ’কী ঈশৈ ফোঙখ্রে। ঈশৈ অসি মিস্তর কুমার ভিশ্বাসনা শৈরেংবনি অমদি মিস্তর ক্রিস পোৱেলনা শৈথাখিবনি। ঈশৈ অসি মিস্তর রোমীনা শকখি। থৌরম অসিদা আর্মীনা মীয়াম্না পাম্নবা ‘সমান’ মেগজিন অমদি এয়র ফোর্সনা ‘ৱায়ু সমবেদনা’ মেগজিন ফোঙখ্রে। মেগজিনশিং অসি ভেতরেন অমসুং মখোয়গী মরী-মতাশিংগীদমক্তা অখন্ননা ফোঙবনি।

Ministry of Defence
Indian Armed Forces Celebrate Fifth Veterans Day, 14 Jan 2021
14 JAN 2021 3:49PM by PIB Delhi
Fifth Indian Armed Forces Veterans Day was celebrated today as a recognition of the services rendered by the first Commander-in-Chief of Indian Armed Forces, Field Marshal KM Cariappa, OBE who retired on 14 Jan 1953. Wreath Laying Ceremony was organised today morning at National War Memorial in New Delhi with Vice Admiral R Hari Kumar, CISC, Headquarter Integrated Defence Staff paying homage to the martyrs in presence of veterans.
A Veterans Meet was also organised at Raina Auditorium, APS DhaulaKuan with Admiral Karambir Singh, Chief of Naval Staff as the Chief Guest for the event. Gen MM Naravane, COAS and Air Marshal RK Bhadouria, CAS were also present for the event. The event was organised following COVID protocols.
Speaking on the occasion Army Chief highlighted some important welfare measures undertaken by various welfare departments during the year amidst the COVID pandemic. He also briefed the veterans on the Swarnim Vijay Varsh being celebrated through the year to honour our veterans who gave us the victory in 1971 war. Admiral Karambir reiterated the resolve of Services for the well being of veterans and assured them that their valuable suggestions were also welcome.
Admiral Karambir Singh also released the ‘Swarnim Vijay Varsh’ song dedicated to the valour and courage of our brave soldiers during the 1971 War. The song has been written by Mr Kumar Vishwas and composed by Mr Chris Powell. It has been sung by Mr Romy. Army released the coveted ‘Samaan’ magazine and Air Force released the ‘Vayu Samvedna’ magazine on the occasion. These magazines are exclusively for Veterans and their Next of Kin.