Ministry of Health and Family Welfare
India continues its streak of decline in active caseload; at 2.14 lakh after 197 days
15,968 daily new cases registered in the last 24 hours
13 JAN 2021 11:41AM by PIB Delhi
India’s active caseload has fallen to 2.14 lakh (2,14,507) today. The share of Active Cases in the total Positive Cases has further shrunk to 2.04%. This is lowest after 197 days. The total active cases were 2,15,125 on 30th June, 2020.
A net decline of 2051 cases has been recorded in the total active cases in last 24 hours.
The daily cases in India are registering a consistent decline on a daily basis. Less than 16,000 daily new cases (15,968) were added to the national tally in the last 24 hours. On the other hand, 17,817 recoveries were registered in the last 24 hours. Recoveries outnumbering new cases have ensured a steady fall in the Active Cases.
The total recovered cases stand at 10,129,111 which translates to a Recovery Rate of 96.51%. The gap between Recovered cases and Active cases continues to grow and presently stands at 99,14,604.
81.83% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 4,270 recoveries. Maharashtra follows with 3,282 new recoveries. Chhattisgarh recorded another 1,207 daily recoveries.
74.82% of the new cases are concentrated in 7 States and UTs.
Kerala reported the maximum daily new cases numbering 5,507 in the last 24 hours. Maharashtra recorded 2,936 new cases while Karnataka reported 751 new cases yesterday.
Seven States/UTs account for 70.30% of the 202 case fatalities reported in the past 24 hours.
Maharashtra reported 50 deaths. Kerala and West Bengal follow with 25 and 18 new deaths, respectively.
The COVID-19 vaccination drive is scheduled to kick start from 16th January, 2021. The massive country-wide exercise in underpinned by the principles of people’s participation (Jan Bhagidari); utilizing experience of elections (booth strategy) and Universal Immunization Program (UIP); no compromise of existing healthcare services, especially national programs and primary health care; no compromise on scientific and regulatory norms, other SOPs; and an orderly and smooth implementation driven by technology.
The roll-out of COVID-19 vaccine will provide priority to the healthcare workers and the frontline workers who are estimated to be around 3 cr, followed by those above 50 years of age and the under-50 population groups with co-morbidities numbering around 27 cr.
Study technology frameworks will ensure orderly and smooth implementation of the vaccination drive.
The total number of persons found to be positive with the new UK variant genome stands at 102 today.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা এক্তিব কেসলোদতা হন্থরকপগী মাইকৈদা লেপ্তনা চংশিল্লি; নুমিৎ ১৯৭নিগী মতুংদা লাখ ২.১৪ লৈখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেস ১৫,৯৬৮ রেজিস্তর তৌখ্রে
13 JAN 2021 11:41AM by PIB Imphal
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি ঙসি লাখ ২.১৪ (২,১৪,৫০৭)দা হায়থখ্রে। অপুনবা পোজিতিব কেসশিংদা এক্তিব কেসশিংগী লৈরিবা শরুক অসি মখা তানা ২.০৪%দা হন্থখ্রে। মসি নুমিৎ ১৯৭নিগী মতুংদা খ্বাইদগী নেম্বনি। জুন ৩০, ২০২০দা অপুনবা এক্তিব কেস ২,১৫,১২৫ ওইখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অপুনবা এক্তিব কেসশিংদা কেস ২০৫১ পুন্না হন্থখিবগী রেকোর্দ তৌখি।
ভারত্তা নুংতিগী থেংনবা কেসশিং অসি নুমিৎ খুদিংগী লেপ্পা লৈতনা হন্থরকপী রেজিস্তর তৌরি। হৌখিবা পুং ২৪দা লৈবাক অসিগী মশিংদা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেস ১৬,০০০দগী (১৫,৯৬৮) তানা হাপচিনখ্রে। অমরোমদা হৌখিবা পুং ২৪দা ১৭,৮১৭ নাবা ফগৎখ্রে। অনৌবা কেসশিংদগী ফগৎখিবশিংনা মশিং হেল্লকপা অসিনা এক্তিব কেসশিংদা লেপ্তনা হন্থহনখ্রে।
পুন্না ফগৎখিবা কেস ১০,১২৯,১১১ শুখ্রে মসিনা নাবা ফগৎপগী চাং ৯৫.৫১% ওইহনখ্রে। নাবা ফগৎখিবা কেসশিং অমসুং এক্তিব কেসশিংগী মরক্তা লৈরিবা খেৎনবা অসি লেপ্তনা হেনগৎলক্লি অমসুং হৌজিক্কী ওইনা ৯৯,১৪,৬০৪ য়ৌখ্রে।
নৌনা ফগৎখিবা কেসশিংগী ৮১.৮৩%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী ওইবা উবা ফংখ্রে।
কেরেলানা ফগৎখিবা ৪,২৭০গা লোইননা নোংমা খক্তদা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না ফগৎপগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। নৌনা ফগৎখিবা ৩,২৮২গা লোইননা মহারাস্ত্রনা মতুং ইন্নখ্রে। ছত্তিসগরনা নুংতিগী ফগৎপা ১,২০৭ অমগা রেকোর্দ তৌখ্রে।
অনৌবা কেসশিংগী ৭৪.৮২%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৭তগী ওইখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা কেরেলানা নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেস ৫,৫০৭ থেংনদুনা মশিং খ্বাইদগী য়াম্বা রিপোর্ত তৌখ্রে। মহারাস্ত্রনা অনৌবা কেস ২,৯৩৬ রেকোর্দ তৌখ্রে অরোমদা কর্নাতকানা ঙরাং অনৌবা কেস ৭৫১ রিপোর্ত তৌখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা শীখিবগী রিপোর্ত তৌখিবা কেস ২০২গী মনুংদা ৭০.৩০% রাজ্য/য়ু.তি. তরেৎতগী ওইখ্রে।
মহারাস্ত্রনা শীখিবা ৫০ রিপোর্ত তৌখ্রে। কেরেলা অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গদা মথং শীৎনা নৌনা শীখিবা ২৫ অমসুং ১৮ থেংনদুনা মতুং ইন্নখ্রে।
কোবিদ-১৯ বেক্সিনেসন দ্রাইব জনুৱারী ১৬, ২০২১দগী হৌনবা শেম শাখ্রে। লৈবাক শিনবা থুংনা পাঙথোক্কদবা এক্সর্সাইস অসি মীয়াম্না শরুক য়াবা (জন ভাগিদরী)গী প্রিন্সিপল; মীখলগী এক্সপরিয়েন্স শীজিন্নবা (বুথকী লালোং) অমসুং য়ুনিভর্সেল ইম্ম্যুনাইজেসন প্রোগ্রাম (য়ু.আই.পি.); হৌজিক লৈরিবা হেল্থকিয়র সর্ভিসেস, মরু ওইনা নেস্নেল প্রোগ্রামশিং অমসুং প্রাইমরী হেল্থ কিয়রদা কমপ্রোমাইস তৌদনা; সাইন্তিফিক অমসুং রিগুলেতরী নোর্মশিং, অতোপ্পা এস.ও.পি.শিং কমপ্রোমাইস তৌদনা; অমসুং তেক্নোলোজীনা দ্রিবন তৌবা পথাপ নাইনা অমসুং লাইনা ইমপ্লিমেন্ত তৌবগী থৌওংশিং অসিগা লোইননা পাঙথোক্কনি।
কোবিদ-১৯ বেক্সিন রোল-আউৎ অসিনা হেল্থকিয়র ৱার্করশিং অমসুং ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিংদা অহানবা খুদোংচাবা পীগনি অমসুং হায়রিবা অসি করোর ৩ ওইরগনি, মসিগী মতুংদা চহি ৫০গী মথক্ত আ অমদি কো-মোর্বিদিতীসগা লোইননা চহি ৫০গী মখা লৈবা মীওই করোর ২৭রোমদা ফংহনগনি।
স্তদী তেক্নোলোজী ফ্রেমৱার্কশিং অসিনা বেক্সিনেসন দ্রাইব অসি পথাপ নাইনা অমসুং লাইনা ইমপ্লিমেন্ত তৌবা ঙমহনগনি।
অনৌবা য়ু.কে. বেরিএন্ত জিনোমনা পোজিতিব ওইবা মীওইগী অপুনবা মশিং ঙসি ১০২ শুখ্রে।