উপ-রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
উপ রাস্ত্রপতিনা শক্নাইরবা জর্নালিস্ত শ্রী তুর্লাপতি কুতুম্বা রাও লৈখিদবদা অৱাবা ফোংদোকখ্রে
11 JAN 2021 9:58AM by PIB Imphal
উপ রাস্ত্রপতি শ্রী এম. ভেঙ্কায়া নাইদুনা শক্নাইরবা জর্নালিস্ত শ্রী তুর্লাপতি কুতুম্বা রাও লৈখিদবদা থম্মোয় শোক্না অৱাবা ফোংদোকখ্রে। উপ রাস্ত্রপতিগী অৱাবা ফোংদোকপগী পাওজেল মখাদা পীরি -
“ঐহাক্না শ্রী রাওগা মতম শাংনা লোইনরকখি, মহাক অসি শক্লোন কয়াগী মগুন য়াওবা মীওইনি অমসুং মশা মথন্তনা শেমগৎচবা – নিংতম লান্মী অমনি, সমাজকীদমক থবক তৌবা, অইবা, শকখংলবা জর্নালিস্ত অমসুং য়াম্না মশক নাইবা মীওই অমনি।
পদ্মাশ্রী ফংখ্রবা অমা ওইনা, মহাক্না শ্রী তাংঙুতুরি প্রকাসম পনতুলু, আন্ধ্রা কেসরিদা পর্সনেল সেক্ত্রেতরী ওইরিঙৈ মতমদগী য়াম্না ৱাংবা নিংথিবা ৱাখল্লোল লৈবা অমসুং মতিক লৈবা অমা ওইনা লৈরকখি।
হন্দক্তা ঐহাক্না বিজয়াৱাদাদা চৎলুবা মতমদা, ঐহাক্না লৈরিবা মফমদা শ্রী রাওনা শ্বার্না ভারত থ্রস্তা ঐহাকপু কৌরকখি। ঐহাক্না শ্রী রাওগা হিরম কয়াদা মতম পুম্বদা য়াম্না খিংনা অমসুং থৱায় য়াওনা হকথেংননা ৱা কয়া অমা খন্নখি।
মহাক্না লৈখিদবগী পাউ অসি তাবদা ঐঙোন্দা থম্মোয় য়াম্না শোকখি। ঐখোয়না মঙোন্দা খ্বায়দগী চাওবা শ্রদ্ধাঞ্জলী কৎপা অসি মহাক্না শেম্লম্বা লম্বীদা মতুং ইনবা অমসুং মহাক্না শেমগৎলম্বা অৱাংবা থাক অসি মতৌ তম্বনা ওইগনি।
ঐহাক্না অৱাবা তারিবা ইমুং-মনুংগী মীওইশিং অমসুং মহাক্কী তুং ইনবশিংগীদমক থম্মোয়নুংদগী অৱাবা ফোংদোক্লি। ওঁ শান্তি!”

Vice President's Secretariat
Vice President condoles the demise of veteran journalist Sri Turlapati Kutumba Rao
11 JAN 2021 9:58AM by PIB Delhi
The Vice President, Shri M. Venkaiah Naidu has expressed profound grief on the passing away of veteran journalist Sri Turlapati Kutumba Rao. Following is the condolence message by the Vice President-
"I am deeply distressed to learn about the passing away of veteran journalist, Sri Turlapati Kutumba Rao.
I have had long association with Sri Rao, who was a multi-faceted personality and an institution by himself—a freedom fighter, social worker, writer, renowned journalist and a great human being.
A recipient of Padma Sri, he maintained high ethical standards and values in all areas right from the days when he was the personal secretary to Andhra Kesari, Sri Tanguturi Prakasam Pantulu.
During my recent visit to Vijayawada, Sri Rao had called on me at Swarna Bharat Trust, where I was staying. I had a lively discussion on a wide variety of topics with Sri Rao, who looked quite energetic and enthusiastic like always.
The news of his death has come as a major shock to me. The best tribute we can pay to him is by following the path shown by him and emulating the high standards set by him.
I convey my heartfelt condolences to the bereaved family members and all his followers. Om Shanti!"