ঙাকশেল মন্ত্রালয়
রক্ষা মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা সি.এস.দি.দগী অগেন্স ফার্ম দিমান্দদা পোৎলম লৈবা ফংহন্নবা ওনলাইন পোর্তেল অমা হৌদোকখ্রে
08 JAN 2021 1:10PM by PIB Imphal
রক্ষা মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা ঙসি ওনলাইন পোর্তেল https://afd.csdindia.gov.in/ হৌদোক্তুনা অগেন্স ফার্ম দিমান্দদা (এ.এফ.দি.) সি.এস.দি. কান্তিনদগী পোৎলম লৈবা ফংহন্নবা হৌদোকখ্রে। ওনলাইন পোর্তেল অসি হৌদোকখিবগী পান্দমদি চাওরাক্না সি.এস.দি.গী কান্নবা ফংলিবা লাখ ৪৫ হায়বদি থবক তৌরিবা অমসুং থবক্তগী পোত্থাখ্রবা আর্ম ফোর্সেসশিং অমসুং সর্বিং সিবিলিয়ন দিফেন্স এম্প্লোয়িশিংনা এ.এফ.দি.-১গী পোৎলম (হায়বদি কারশিং, মোতোর সাইকলশিং, ৱাশিং মেচিনশিং, তি.ভি.শিং, ফ্রীদজনচিংবা) অসি ময়ুমদগী ৱাদনা লৈবা ঙম্নবনি।
পোর্তেল অসি হৌদোকখিবা অসিদা থাগৎপা ফোংদোক্লদুনা, রক্ষা মন্ত্রীনা সরকারনা লৌখৎলিবা জাৱানশিং অমসুং ওফিসরশিং অমসুং ভেতরানশিং অসিগীদমক য়াইফনবগীদমক হোৎনদুনা লাক্লি হায়বা অসি উৎখি। মহাক্না হিরম অসিবু মপুং ফানা হোৎনরীবা তীম অসিবু থাগৎপা ফোংদোকখি। শ্রী রাজনাথ সিংহনা হায় মদুদি প্রোজেক্ত অসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থাংগৎখিবা ভিজন ওফ দিজিতেল ইন্দিয়াগী শরুক অমনি।
থৌরম অসি নই দিল্লীদা পাংথোকখি। হৌনবী মতুং ইন্না হৌদোকখ্রবা পোর্তেল afd.csdindia.gov.in,অসিগী ত্রাইএল ওইনা চৎথরিবা অসিদা বুক তৌখ্রবশিং অসিগী লাইব ওইনা উৎতুনা বেনিফিসরিশিংদা য়াম্না থুনা অমসুং অয়েৎপা য়াওদনা কারশিং/মোতোরসাইকলশিং অসি পীখি।
দিফেন্স স্তাফকী চীফ বিপিন রাৱাত, নেভেল স্তাফকী চীফ এদমিরেল করম্বির সিংহ, এয়র স্তাফকী চীফ এয়র চীফ মার্সাল আর.কে.এস. ভাদৌরিয়া অমসুং দিফেন্স সেক্ত্রেতরী দাঃ অজয় কুমারগা অতৈ দিগ্নতরিশিংনা মীফম অসিদা য়াওখি।

Ministry of Defence
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh Launches Online Portal for Items to be Purchased Against Firm Demand from CSD
08 JAN 2021 1:10PM by PIB Delhi
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh today launched the Online Portal https://afd.csdindia.gov.in/ for purchase of items Against Firm Demand (AFD) from CSD Canteens. The objective of the launch of this Online Portal is to enable about 45 Lakh CSD beneficiaries including Serving & Retired persons from Armed Forces and Serving Civilian Defence employees to purchase AFD-I items (like Cars, Motorcycles, Washing machines, TVs, Fridges etc) from the comfort of their home.
Appreciating the launch of this portal, Raksha Mantri conveyed the commitment of the Govt towards the welfare of all Jawans and Officers of Armed Forces and the Veterans. He complimented the entire team for the successful completion of this project. Shri Rajnath Singh said that the project was in line with the vision of Digital India, enunciated by Prime Minister Shri Narendra Modi.
The ceremony was held at New Delhi. Live streaming of delivery of Cars/ Motorcycles was done from Mumbai, New Delhi, Ahmedabad and Jaipur for those who booked them during the trial run of the portal afd.csdindia.gov.in, which has been formally launched now and will facilitate faster and hassle-free experience to all the beneficiaries.
Chief of Defence Staff General Bipin Rawat, Chief of the Naval Staff Admiral Karambir Singh, Chief of the Air Staff Air Chief Marshal RKS Bhadauria and Defence Secretary Dr. Ajay Kumar along with other dignitaries attended the function.