য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
লাদাখগী মীহুৎ মেম্বর ১০গা য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিত শাহগা ঙসি উন্নখ্রে
মীহুৎশিংনা মখোয়গী হৌজিক ওইরিবা লোল, চৎনবি অমসুং লাদাখকী লমশিং, লাদাখকী চাওখৎ থৌরাংংদা শরুক য়ারিবাশিংবু ঙাক-শেন্নবা ফোংদোকখ্রে
শ্রী অমিত শাহনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী জিগী লুচিং মখাদা য়ুনিয়ন সরকার অসিনা লদাখকী চাওখৎ থৌরাং অমসুং লদাক্কী লম অমসুং চৎনবি ঙাক-শেন্নবা ফিরেপ লৌরি হায়না খংহনখ্রে
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা চেয়র লৌদুনা পাংথোকপা মিতিং অমদা ফিরেপ লৌখি মদু্দি হিরম অসিদা চপ চাবা পাম্বৈ অমা ফংনবা য়ুনিয়ন মিনিস্তর ওফ স্তেত ফোর হোমগী লুচিং মখাদা কম্মিতি অমা শেমগৎলে, শ্রী জি. কিশান রেদী
কম্মিতি অসি ঙসি য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরগী ঙসি উন্নখিবা মেম্বর মীহুৎশিং অসি য়াওনা, লাদাখতগী খনগৎলবা মেম্বরশিং, এল.এ.ঐচ.দি.সি. কাউন্সিলগী মেম্বরশিং অমসুং ভারত সরকারদা মীহুৎ ওইবা মেম্বর এক্স-ওফিসিও অমসুং লাদাখকী এদমিনিস্ত্রেসন য়াওগনি
06 JAN 2021 7:21PM by PIB Imphal
লাদাখগী মীহুৎ মেম্বর ১০গা য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিত শাহগা ঙসি উন্নখ্রে। জিওগ্রাফিকেল ওইবা ফিবম অমসুং লাদাখক্কী শেমগৎকদবা লৈরিবা মরুওইবা অসি য়েংলগা মীহুৎ পুম্বনা মখোয়গী হৌজিক ওইরিবা লোল, চৎনবি অমসুং লাদাখকী লমশিং, লাদাখকী চাওখৎ থৌরাংংদা শরুক য়ারিবশিংবু ঙাক-শেন্নবা ফোংদোকখ্রে। এল.এ.ঐচ.দি.সি. মিখলগী মমাংদা হিরম অসিগী মতাংদা য়ানিংদবা অমশু ফোংদোকখ্রে।
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিত শাহনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী জিগী লুচিং মখাদা য়ুনিয়ন সরকার অসিনা লদাখকী চাওখৎ থৌরাং অমসুং লদাক্কী লম অমসুং চৎনবি ঙাক-শেন্নবা ফিরেপ লৌরি হায়না খংহনখ্রে। লাদাখকী হৌজিক ওইরিবা য়ুনিয়ন তেরিতোরিগী ফিবম অসিদা খন্নরদুনা মোদী সরকারনা লাদাখকী মীয়াম্না মতম কয়াগী মমাংদগী ঙাইদুনা লাক্লিবা অপাম্বা অসি ফংহন্নবা ফিরেপ লৌবা অসি উৎখি।
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিত শাহগী চেয়র মখাদা মিতিং অমা ঙসি পাংথোকখ্রে, হায়রিবা অসিদা হৌজিক ওইরিবা লোল, চৎনবি অমসুং লাদাখকী লমশিং চপ চাবা অমা পাম্বৈ অমা লৈনবা ফিরেপ লৌরে, শ্রী জি. কিশান রেদী, এম.ও.এস. (হোম)গী লুতচিং মখাদা কম্মিতি অমা শেমখ্রে। কম্মিতি অসি ইকাই খুম্নরবা হোম মিনিস্তরগা ঙসি উন্নখিবা মেম্বর মীহুৎ য়াওনা, এল.এ.ঐচ.দি.সি. কাউন্সিলগী মেম্বরশিং অমসুং ভারত সরকারদা মীহুৎ ওইবা মেম্বর এক্স-ওফিসিও অমসুং লাদাখকী এদমিনিস্ত্রেসন য়াওরি।
কম্মিতি অসিগী মেম্বরশিংনা মীহুৎ মেম্বরনা ফোংদোরকপা অহানবা ওইনা অয়াবা লৌগনি অমসুং অরোইবা ফিরেপ লৌদ্রিঙৈদা ময়ামগী অয়াবা লৌগনি।

Ministry of Home Affairs
10 member delegation of Ladakh met the Union Home Minister Shri Amit Shah today
Representatives expressed their concern with respect to conservation of language, culture and land of Ladakh, participation of the people of Ladakh in its development
Shri Amit Shah informed that under the leadership of Prime Minister Shri Narender Modi ji, the Union Government is committed towards the development of Ladakh and conservation of the land and culture of Ladakh
At meeting held under chairmanship of Union Home Minister it was decided that in order to find an appropriate solution to these issues a committee will be constituted under the leadership of Union Minister of State for Home, Shri G.Kishan Reddy
Committee would comprise of members of the delegation who met the Union Home Minister today, elected members from Ladakh, members of the LAHDC Council and ex-officio members representing the Government of India and the Ladakh administration
06 JAN 2021 7:21PM by PIB Delhi
A 10 member delegation of Ladakh met the Union Home Minister Shri Amit Shah today. In view of the difficult geographical conditions and strategic importance of Ladakh, all the representatives expressed their concern with respect to conservation of language, culture and land of Ladakh, participation of the people of Ladakh in its development, protection of employment and changes in the demography of Ladakh region. A protest was also held in this regard before the LAHDC elections.
The Union Home Minister, Shri Amit Shah informed that under the leadership of Prime Minister Shri Narender Modi ji, the Union Government is committed towards the development of Ladakh and conservation of the land and culture of Ladakh. By conferring the status of Union Territory on Ladakh, the Modi government has displayed its commitment towards fulfilling the long pending demands of the people of Ladakh.
A meeting was held today under the chairmanship of the Union Home Minister Sh. Amit Shah, wherein it was decided that in order to find an appropriate solution to the issues related to language of Ladakh, culture of Ladakh and conservation of land in Ladakh, a committee will be constituted under the leadership of Sh. G.Kishan Reddy, MoS (Home). The committee would comprise of members of the delegation who met the Hon’ble Home Minister today, elected members from Ladakh, members of the LAHDC Council and ex-officio members representing the Government of India and the Ladakh administration.
The members of this committee will consider the concerns expressed by the members of this delegation to find an early solution to the same and the views of this committee would also be taken due cognizance of while taking a final decision.