প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ক্বালিতী লৈবা প্রদক্তশিং অমদি থম্মোই জয় তৌবদা মীৎয়েং থম্বা
05 JAN 2021 6:58PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা আত্মানির্ভর ভারত, ক্বালিতী প্রদক্তশিং শাবা অমসুং মখোয়বু মালেম শিনবা থুংনা পাম্নহন্নবগী মতাংদা ৱাখল্লোন খরা @LinkedInদা পোস্ত তৌখি।
মখাদা পীরিবা অসি মহাক্না ফোঙদোকখিবশিংগী ৱারোলনি;
" নুমিৎ খরনিগী মমাংদা ঐহাক্না নেস্নেল কনক্লেব ওন মেত্রোলোজীদা ৱা ঙাংখি।
মসি মরু ওইবা হিরম অমা ওইজরবসু মসি মীয়াম্না পাক শন্না নৈনদে।
ঐহাক্না ৱা ঙাংখিবা হিরমশিংগী মনুংদা মেত্রোলোজী নত্ত্রগা মীজর্মেন্তগী স্তদীনা করম্না আত্মানির্ভর ভারত (মরোমদোম লেপচবা ভারত) অমগী মাইকৈদা চংশিনবদা অমদি ঐখোয়গী ওন্তোপ্রিনোরশিংগী শেন্মীৎলোন ফগৎহনবদা মতেং পাংবগে হায়বগী মতাং অসিসু অমা ওইখি।
ভারত অসি স্কিল অমসুং তেলেন্তকী পাৱরহাউস অমনি।
ঐখোয়গী স্তার্ত-অপ ইন্দস্ত্রীগী মাই পাকপা অসিনা ঐখোয়গী নহাশিংগী অনৌবা পুথোকপগী ইনোৎ অদু উৎলি।
অনৌবা প্রদক্তশিং অমসুং সর্ভিসশিং লেপ্তনা পুথোক্লি।
তেপ তৌনবা ঙাইদুনা লৈরিবা দোমেস্তিক অমসুং গ্লোবেলগী অচৌবা মার্কেৎশিংসু লৈরে।
ঙসিগী মালেম অসিনা অহোংবা, মতম কুইনা চৎপা অমসুং শীজিন্নবা য়াবা প্রদক্তশিং পাম্নরি।
আত্মানির্ভর ভারত অসি স্কেল অমসুং স্তেন্দর্দ প্রিন্সিপল অনি অসিদা য়ুম্ফম ওই।
ঐখোয়না হেন্না পুথোকপা পাম্মি। মসিগা ইরোইননা ঐখোয়না অফবা ক্বালিতীগী প্রদক্তশিং শাবা পাম্মি।
ভারতনা গ্লোবেল মার্কেৎতা মাগী প্রদক্তশিংনা থলহনবা খক্তা পামদে।
ঐখোয়না ভারতকী প্রদক্তশিংনা মালেম মীয়ামগী থম্মোই জয় তৌবা পাম্মি।
ঐখোয়না ‘ভারত্তা শাবা’ মতমদা গ্লোবেল দিমান্দ থুংহনবা খক্তা নত্তনা মালেমনা য়ারবা অমা ওইহন্নবা পান্দমসু থম্লি।
ঐহাক্না পুম্নমক্তা প্রদক্ত অমা হেক্তদা নত্ত্রগা নখোয়না পীরিবা সর্ভিসতা ‘জিরো ইফেক্ত, জিরো দিফেক্ত’কী মতাংদা খন্নবা হায়জরি।
ইন্দস্ত্রীগী লুচিংবশিং, বিজিনেসকী মীহুৎশিং, স্তার্ত-অপ সেক্তরগী নহাশিং অমসুং প্রোফেস্নেলশিংগা লোইননা ঐনা ৱারী শাবা মতমদা মসিগী মতাংদা মখোয়না হান্নদগী খঙলে হায়বা ঐহাক্না উবা ফংখি।
ঙদি, মালেম অসি ঐখোয়গী কৈথেল ওইরে।
ভারতকী মীয়ামদা মদুগী তৌবা ঙম্বগূ গুন অদু চেল্লি।
মালেমনা ভারতপু ক্রেদিবিলিতী লৈবা লৈবাক অমা ওইনা থাজবা থম্লি।
ঐখোয়গী মীয়াম্না তৌবা ঙম্বা অমসুং লৈবাক অসিগী ক্রেদিবিলিতীগা লোইননা ভারতকী ক্বালিতী খ্বাইদগী লৈবা প্রদক্তশিংনা মফম শিনবা থুংনা লাপনা চৎপা ঙমগনি। মসিনা আত্মানির্ভর ভারতকী অশেংবা ইকাই খুম্নবা অমা ওইখি – মসিনা মালেমগী য়াইফ-থৌরাংদা ফোর্স মল্তিপ্লাইয়র অমা ওইরি। "

Prime Minister's Office
Focus on quality products and winning hearts
05 JAN 2021 6:58PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has posted @LinkedIn few thoughts on Aatmanirbhar Bharat, making quality products and ensuring they are widely accepted globally.
Following is the text of his thoughts;
"A few days ago, I was addressing a national conclave on Metrology.
This is an important subject, even though it is not discussed that widely.
During my address, one of the topics I touched upon was how Metrology, or the study of measurement, can contribute towards an Aatmanirbhar Bharat (self-reliant India) and economic prosperity for our entrepreneurs.
India is a powerhouse of skill and talent.
The success of our start-up industry shows the innovative zeal of our youth.
New products and services are being created rapidly.
There is also huge market, both domestically and globally waiting to be tapped.
The world today is in pursuit of affordable, durable and usable products.
Aatmanirbhar Bharat rests on the twin principles of scale and standards.
We want to make more. At the same time, we want to make products that are of good quality.
India does not want to merely fill global markets with its products.
We want Indian products to win the hearts of people around the world.
When we ‘Make in India’, we not only aim to fulfil global demand but also get global acceptance.
I would urge you all to think about ‘Zero Effect, Zero Defect’ in any product or service you create.
During my interactions with industry leaders, business representatives, youth of the start up sector and professionals, I can see that there is already a great degree of consciousness about this.
Today, the world is our market.
The people of India have the ability.
As a nation the world trusts, India as a nation with credibility.
With our people’s ability and the nation’s credibility, Indian products of top quality will travel far and wide. This will also be a true tribute to the ethos of Aatmanirbhar Bharat- a force multiplier for global prosperity."