Ministry of Development of North-East Region
DG, BRO, Lt General Rajeev Chaudhry briefs Union Minister DrJitendra Singh about the various ongoing and proposed road and bridge projects in Jammu & Kashmir and North East.
05 JAN 2021 5:55PM by PIB Delhi
The new Director General, Border Road Organisation (BRO), Lt General Rajeev Chaudhry today briefed Union Minister of State (Independent Charge) Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr.Jitendra Singh about the various ongoing and proposed road and bridge projects in Jammu & Kashmir and North East. In his presentation, Gen Choudhary said that Jammu & Kashmir had witnessed unprecedented progress in road and bridge construction in the last 5 to 6 years and about a dozen BRO bridges have come up in the single Lok Sabha constituency of Udhampur-Kathua-Doda itself, the notable among which are Atal Setu at Basohli and Devika Bridge at Udhampur.
The proposed Chattergala tunnel in Jammu & Kashmir will connect district Kathua with district Dodaenroute the new Highway via Basohli-Bani through Chattergalla to touch Bhaderwah and Doda. This is going to be a historic landmark project providing all-weather alternate road connectivity between the two distant regions and reducing the travel time from Doda to Lakhanpur on the Punjab border to just around four hours.
It was going to be a 6.8 Km long tunnel for which the Feasibility Survey has already been conducted by BRO. The tunnel is likely to take about 4 years for completion after the execution work starts and its construction cost is around Rs. 3,000 crore. It is going to be a revolutionary game changer. This will not only generate revenue but also job generation.
Moreover, the all-weather road connectivity will bring ease of business, shorten the travel time and also provide a unique opportunity for places like Bani and Bhaderwah to emerge as tourist destinations of national repute.
Dr.Jitendra Singh said, the demand for the tunnel at Chattergalla had been pending for several years, but somehow not taken up by earlier governments because of their different priorities.
The other important BRO projects that came up during the review meeting included construction of roads and bridges in different hilly and difficult terrains of Jammu & Kashmir.
About the Northeast, Dr.Jitendra Singh received an update about BRO projects in different States, particularly about four road projects funded by the North Eastern Council (NEC) under the aegis of the Ministry of Development of North Eastern Region (DoNER) in Mizoram and two BRO projects in Manipur.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
বি.আর.ও.গী লেফতনেন্ত জেনরেল, রাজিৱ চৌধরীনা কেন্দ্রগী মন্ত্রী, দা. জিতেন্দ্র সিংদা জম্মু অমসুং কাশ্মীরদা অমসুং অৱাং নোংপোক্তা পাংথোক্লিবা লম্বি অমসুং থোংগী চত্থরিবা প্রোজেক্তশিং অমসুং প্রোপোজ তৌখিবা প্রোজেক্তশিংগী মরমদা খংহনখ্রে
05 JAN 2021 5:55PM by PIB Imphal
বি.আর.ও.গী লেফতনেন্ত জেনরেল, রাজিব চৌধরীনা কেন্দ্রগী নোর্থ ইস্ত রিজন দিবেলপমেন্ত (দি.ও.এন.ই.আর) (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ), রাজ্যমন্ত্রী পি.এম.ও., পার্সোনেল, পব্লিক গ্রীভেন্সেস, পেনসন্স, এতোমিক এনর্জী অমসুং স্পেসকী মন্ত্রী, দা. জিতেন্দ্র সিংদা জম্মু অমসুং কাশ্মিরদা অমসুং অৱাং নোংপোক্তা পাংথোক্লিবা অমসুং প্রোপোজ তৌখিবা লম্বি অমসুং থোংগী প্রোজেক্তশিংগী মরমদা খংহনখ্রে। মহাক্কী প্রজেন্তেসন অদুদা জেনরেল চৌধরীনা হায়খি, জম্মু অমসুং কাশ্মিরনা হৌখিবা চহি ৫দগী ৬ ফাওবদা লম্বি অমসুং থোং শাবগী মরমদা তোঙানবা অহোংবা কয়া অমা উবা ফংঙি অমসুং উধমপুর-কাথুৱা-দোদাগী লোক সভা কেন্দ্রদতা বি.আর.ও.না থোং ১২ রোম শাখ্রে, মসিদা পনবা য়াবদি বসোহলীদা অতল সেতু অমসুং উধমপুরদনা দেৱিকা ব্রিজ।
জম্মু অমসুং কাশ্মিরদা শানবা থৌরাং তৌরিবা ছত্তরগলা তনেল অসিনা ভদ্রৱাহ অমসুং দোদাবু ছত্তরগলাগী খুত্থাংদা শম্নহন্নবা বসোহলি-বানি ফাওদুনা চৎলগা অনৌবা হাইৱেদা চত্তুনা কথুৱা জিলাবু দোদা জিলাগা শম্নহনগনি। য়াম্না অথাপ্পদা লৈবা মফম অনিগী মরক্তা অয়িং অশা খায়দনা চৎপা য়াবা লম্বি অতোপ্পা অমা পীগদৌরিবা অমসুং দোদাদগী পঞ্জাব বোর্দরদা লৈবা লখনপুর ফাওবা চৎপদা চংবা মতমবু হন্থহন্দুনা পুং ৪ খক্তমক চংহনগদবা প্রোজেক্ত অসি ইতিহাসতা ইদুনা লৈহৌরগদবা অমনি।
শুরুং অসি কি.মি. ৬.৮ শাংগনি, মসিগীদমক বি.আর.ও.না হান্নদগী ফিজিবিলিতী সর্ভে পাংথোকখ্রে। থবক হৌরবা মতুংদা শরুং অসি শাবা লোয়রকপদা চহি মরি রোম চংগনি অমসুং মসি শাবদা লুপা করোর ৩,০০০ রোম চংগনি। শুরুং অসিনা অচৌবা অহোংবা অমা পুরক্কনি । মসিনা শেল থোকপগী লম্বি ওইবতা নত্তনা থবকসু ফংহনগনি।
মসিদা নত্তনা , নোংজু-নুংশা খাংবা ঙম্বা লম্বি অসিনা হাংবদা বিজনেস তৌবদা লাইহনগনি, মফম অমদগী অমদা চৎপদা মতম তেলহনগনি অমসুং বানি অমসুং ভদেরৱাহগুম্বা মফমশিংবু লৈবাক্কী ওইনা মমিং চৎপা তুরিস্তকী দেস্তিনেসন ওইবদা মতেং পাংগনি।
দা. জিতেন্দ্র সিংনা হায়খি, ছত্তরগলাগী শরুং শানবগী থবক অসি চহি কয়াদগী পন্দুনা লৈরক্লবনি, অদুবু হৌখিবা গোভর্নমেন্তনা মখোয়গী অতোপ্পা থবক্না লুবনা মসিগী মরমদা খনখিদে।
মীফম অসিদা খন্নবা মতমদা বি.আর.ও.গী অতোপ্পা প্রোজেক্তকী মরমদসু ৱারি শান্নখি, মসিদা জম্মু অমসুং কাশ্মিরগী তোঙান তোঙানবা চিংগী অমসুং খুদোংচাদবা মফমশিংদা লম্বি অমসুং থোং শাবগী মতাংদসু য়াওরি।
অৱাং নোংপোক্কী মরি লৈননা, দা. জিতেন্দ্র সিংনা মফম অসিদা তোঙান তোঙানবা রাজ্যশিংদা পাংথোক্লিবা বি.আর.ও.গী প্রোজেক্তশিং, মরু ওইনা মিজোরামদা দিবেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজনগী (দি.ও.এন.ই.আর) মন্ত্রালয়না য়েংশিন্দুনা নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিল (এ.ই.সি.)না শেন্থং কাইথদুনা শারিবা লম্বি মরিগী প্রোজেক্তশিং অমসুং মনিপুরদা বি.আর.ও.গী প্রোজেক্ত অনিগী মরমদা খংহনখি।