হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
দাঃ হার্শ বর্ধন্না শ্রী রামাচন্দ্র মেদিকেল কোলেজ, চেন্নাইগী মহৈরোশিংগী কোনভোকেসন থৌরমদা দিজিতেল ওইনা ৱা ঙাংখ্রে
“মেদিকেলগী শিনফম অসিদা রিসর্স অমসুং দিবলপমেন্তগী খোঙথাং কয়া লৌখৎতুনা পি.এম.গী মংলান ওইরিবা “আত্মানির্ভর ইন্দিয়া” অমসুং “মেক ইন ইন্দিয়া” অসিদা অনৌবা পুথোকপা অমসুং শেমগৎপা অমসুং হেন্না লায়থোকহনবা পাক চাওনা মফম লৈ”
মেদিসিন তম্বা অসি য়াম্না চেকশিন্নিঙাই ওইবা থবক অমনি। মেদিসিন অসি মিংচৎ লৈবা অমা ওইনবা হোৎনবদা চহি কয়া অমা চংই - দাঃ বর্ধন
04 JAN 2021 5:46PM by PIB Imphal
হেলথ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়রগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর দাঃ হার্শ বর্ধন্না শ্রী রামাচন্দ্র মেদিকেল কোলেজ, চেন্নাইগী মহৈরোশিংগী কোনভোকেসন থৌরমদা দিজিতেল ওইনা ৱা ঙাংখ্রে।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা দাঃ হার্শ বর্ধন্না হায় মদুদি, “ঐহাক্না ইন্সতিত্যুৎ অসিগী ৩২শুবা কোনভোকেসন অসিদা ৱা ঙাংবা অসি য়াম্না নুঙাইবা অমসুং লেমজনিঙাই ওই। য়াম্না হরাও তয়াম্বগা লোয়ননা, ঐহাক্না মফম অসিদা মখোয়গী দিগ্রীশিং, সর্তিফিকেৎশিং অমসুং মেদলশিং মখোয়না তম্বা লোইখিবা মহৈগীদমক ঙসি ফংগদৌরিবা অসিগীদমক থাগৎপা ফোংদোক্লি”। দাঃ বর্ধন্না নিংশিংখি মদুদি শ্রী এন.পি.ভি. রামাসামি উদায়ার অসি লৈবাক অসিগী মমিং লৈরবা লনাইগী ওইবা ইন্সতিত্যুসন অসি শাবদা য়াম্না মরু ওইবা মীওই অমনি।
অপুনবা মহৈরোয় ১২৬৬না ৩২শুবা কোনভোকেসন অসিদা দিগ্রী ফংখি হায়রিবা অসিদা দোক্তোরেল ১৭, সুপর স্পেসিএলিতি ২৬, পোস্ত-গ্রেজুএত ৫০৯ অমসুং গ্রেজুএত মখা দিগ্রী ৭১৪ য়াওরি।
য়ুনিভর্সিতি অসিনা মখল কয়াগী মনা ফংলকপদা থাগৎপা ফোংদোক্লদুনা দাঃ হার্শ বর্ধন্না খঙহনখি মদুদি, “২০২০গী এন.আই.আর.এফ. রেঙ্কিংদা য়ুনিভর্সিতি অসিনা য়ুনিভর্সিতিশিং মরক্তগী ২৮শুবা রেঙ্ক, মেদিকেল স্কুলশিংদা ১৩শুবা অমসুং দেন্তেল স্কুলশিংদা ৭শুবা তারকপা অসি য়াম্না হরাওনিঙাই ওইবা অমনি। লেপ্পা লৈতনা শকখংলকপা অসিদা য়েংলগা য়ু.জি.সি.না দীম য়ুনিভর্সিতি অসি কেতগরি-১ য়ুনিভর্সিতি হায়না গ্রেদ পীরি। এম.সি. আই.না শ্রী রামাচন্দ্র মেদিকেল কোলেজ অসি ২০০৯দা মেদিকেল ইজুকেসন তেক্নোলোজিগী নোদাল সেন্তর ওইনা ওইনা লৈরি অমসুং না শ্রী রামাচন্দ্র মেদিকেল কোলেজ অসি মেদিকেল স্কুলশিং ৫৮দা ত্রেনিং পীরি”।
য়ুনিভর্সিতি অসিনা ভারত সরকারগী নেস্নেল এজুকেসন পোলিসিদা মল্তিদিসসিপ্লিনরি ওইনা লৈবা অসিদা থাগৎপা ফোংদোক্লদুনা হায় মদুদি, “ইন্সতিত্যুসন অসিগী তোপ-তোপ্পা অমা লৈবা অসিনা লৈবাক অসিগী অমশুং মপাল লম কয়াদগী মহৈরোয় কয়া অমা চিংশিন্নবগী শক্লোন লৌরি। ঐহাক্না হরাওবা ফাওই মদুদি ইন্সতিত্যুসন অসিনা সেন্ত্রেল রিসর্স খুদোংচাবা ফংবা অসিদা” রিসর্স অসিদা পুম্নমক শিন্দুনা থৌরাং তৌদুনা ‘রেদি তু য়ুজ প্লেতফোর্ম’।
ইন্সতিত্যুসন অসিবু আই.সি.এম.আর.ভেক্সিন ত্রাইএলসগীদমক খল্লকপা অসি খঙহল্লদুনা য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা হায় মদুদি, “ঐখোয় হৌজিক কোবিদ-১৯গী লায়চৎ অসিগী মনুংদা য়াম্না লুবা মফমদা লৈরি। ঐখোয়না অসিগুম্বা থৌরম অসি পাংথোক্লিঙৈ মতম অসিদা, ঐখোয় পুম্বনা মমাং চেল্লিবা হকশেলগী থবক তৌরিবশিং, দোক্তরশিং, নর্সশিং, তেক্নিসিয়ানশিং, ত্রান্সপোর্তরশিং, ইম্মর্জেন্সি মেদিকেল তেক্নোলোজিস্ত, ফার্মাসিস্তশিং, অমসুং লায়চৎ মনুং অসিদা অনাবশিং অসিগী শেন্নবিরিবশিং, মখোয়গী পুন্সি অমসুং মশাবু খুদোংথিবা মায়োক্নরিবা পুম্বা থাগৎপা ফোংদোক্লি। ঐহাক্না খঙই মদুদি ইন্সতিত্যুসন অসিনা কোবিদকী অনাবাশিংগীদমক তোঙানবা মফম অমা খাক্তুনা থম্লি। ঐহাক্না অমুকসু হরাওবা ফোংদোক্লি মদুদি অদোমগী ইন্সতিত্যুসন অসিনা ২০২০গী এপ্রিলগী অঙনবা মতমদগী তেস্তিংগী সেন্তর ওইনা থবক তৌখিবা অসিনি”।
সরকারনা হকশেলগী থবকশিং অসিগী অহৌবা লৈরিবা অসিগী ৱা অসিদা মরুওইবা পীদুনা, দাঃ বর্ধন্না হায় মদুদি, “হন্দক্কী লায়চৎ অসিনা
পি.এম.গী মংলান “আত্মানির্ভর ইন্দিয়া” অসিদা দাঃ বর্ধন্না হন্না হায়খি মদুদি, “মেদিকেলগী শিনফম অসিদা রিসর্স অমসুং দিবলপমেন্তগী খোঙথাং কয়া লৌখৎতুনা পি.এম.গী মংলান ওইরিবা “আত্মানির্ভর ইন্দিয়া” অমসুং “মেক ইন ইন্দিয়া” অসিদা অনৌবা পুথোকপা অমসুং শেমগৎপা অমসুং হেন্না লায়থোকহনবা পাক চাওনা মফম লৈ” ।
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা কোবিদ-১৯ লায়চৎ অসি শন্দোকপা থিংনবা সরকারনা লৌরিবা থৌদাং কয়া অসি উৎখি। দাঃ হার্শ বর্ধন্না হায় মদুদি, “ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী মশামক্না চাং নাইনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিং অসিগী চীফ মিনিস্তরশিং অসিগা উন্নদুনা হিরমশিং অসি খঙমিন্নবা অমসুং কোবিদ অসিবু মপুং ফানা লাকশিন্নবা খন্নৈ। কোবিদ অমসুং কোবিদ নত্তবা হকশেলগী মরমদা অফবা লায়েং পীনবা, ই-সঞ্জিবানি, খুমাং চাওশিল্লবা ৱেব-বেজ ওইবা তেলে-মিদিসিনগী পাম্বৈ অমা ওইরিবা অসি স্তেত ২৩দা শিজিন্নরি। ঙসি ফাওবদা, মসিগী দিজিতেল ফম্বাক অসিদা তেলেকন্সলতেসন লাখ ১২ হেন্না শিজিন্নখ্রে”।
মসিগী হিরম অসিদা মহাক্না মখা তাখি মদুদি, “ঐখোয়গী সরকার অসিনা মালেমগী খ্বায়দগী চাওবা আয়ুশমান ভারত কৌবা স্কীম অমা হৌদোক্লি হায়রিবা অসিদা হেলথ অমসুং ৱেলনেস সেন্তর ১,৫০,০০০ অমা সব হেলথ সেন্তর অমসুং রুরেল হেলথ সেন্তর অমসুং প্রধান মন্ত্রী জন আরোগ্যা য়োজনাগী মখাদা লায়ররবা অমসুং ফিবম চাদ্রবা ইমুং চাওরাক্না ১০.৭৪ শিং অসি সোসিও-ইকোনোমিক কাস্ত সেনসসকী মতুং ইন্না অমসুং মখোয় অসিদা লুপা লাখ ৫গী হোস্পিতালাইজ তৌনবা পীরি”
থৌরম অসিদা নহা ওইরিবা গ্রেজুএতশিংবু পুক্নিং থৌগৎলদুনা, দাঃ হার্শ বর্ধন্না হায় মদুদি, “মেদিসিন তম্বা অসি য়াম্না চেকশিন্নিঙাই ওইবা থবক অমনি। মেদিসিন অসি মমিং লৈবা অমা ওইনবা হোৎনবদা চহি কয়া অমা চংবা শিনফম অমনি। অদুম ওইনমক, হিরম অসিদা ফংবা ইকাই খুম্নবা অসিদি মপা লৈতে। অফবা দোক্তর অমনা মশাগী পুন্সিদগী হেন্না অতোপ্পা অমগী পুন্সি কন্নবা হোৎনৈ। ঐহাক্না থাজৈ মদুদি অদোম্না অচুম্বা থবক অদু অচুম্বা মওংদা অদোম্না তৌগনি হায়বা থাজৈ”।
মহাক্না মখা তানা হায় মদুদি, “ঐখোয়গী নুংশিজরবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নহাশিংগী শক্তিদা থাজবা থম্লি অমসুং মখোয় অসিনা লৈবাক অসিগী ঐখোয়গী লৈজবা খ্বায়দগী চাওবা ললনি। নহা ওইরিবশিং অসিদা মফম কয়াদা খায়দোক্তুনা লৈরি, লাক্কদৌরিবা চহি ৫-১০ অসিদা ইন্দিয়া অসি সনাগী মতম অদু লাক্লগনি। ঐহাক্না অদোমদা য়াম্না কন্না হায়জরি মদুদি ইশানা ইশাবু থাজবা থম্বিদুনা ইন্দিয়া অসি মশক থোকপা অমা ওইহনবিয়ু”।
অরোইবদা, দাঃ বর্ধন্না হায় মদুদি, “ঐহাক্কী নহা ওইরিবা মরুপশিং, ঙসি পাংথোক্লিবা কোনভোকেসন থৌরম অসিনা অদোমগী হোৎনজমন উৎলি অমসুং ছাত্রদগী শিনফমদা লাক্তুনা সমাজ অসিবা সেবা তৌবগী মতম অদু লাক্লে। ঐহাক্না হায়জরি মদুদি অদোম্না শিনফম অসিদা থৱায় য়াওবিয়ু অমসুং মতম লৈবা খিবিক্তা চাওখৎলক্লিবা তেক্নোলোজি অসি খঙবিয়ু অমসুং পুন্সি চুপ্পগী ওইনা তম্লিবা অমা ওইবিয়ু”।
শ্রী ভি.আর. ভেঙ্কাতাচালাম জি, শ্রী রামাচন্দ্র ইন্সতিত্যুৎ ওফ হায়র এজুকেসন অমসুং রিসর্সগী চানচেল্লর, শ্রী আর.ভি. সেনগুতুবন জি, প্রো-চানচেল্লর অমসুং দাঃ পি.ভি. বিজয়ারাঘবন জি, ভাইস- চানচেল্লর,

Ministry of Health and Family Welfare
Dr Harsh Vardhan digitally addresses the students of Sri Ramachandra Medical College, Chennai on their convocation ceremony
“There is a lot of scope for Medical Professionals to innovate and improvise and facilitate the PM’s dream of “Atma Nirbhar India” and “Make in India” through Research and Development Initiatives”
Studying medicine is itself a rigorous task. Medicine is a profession that requires years of practice to establish one’s reputation- Dr Vardhan
04 JAN 2021 5:46PM by PIB Delhi
Dr. Harsh Vardhan, Union Minister of Health and Family Welfare digitally addressed the students of Sri Ramachandra Institute of Higher Education & Research, Chennai on their Convocation ceremony.
Speaking on the occasion, Dr Vardhan said, “I am highly delighted and honoured to deliver the address at this 32ndConvocation of the Institute. With great pleasure, I congratulate all those who are present here to receive their degrees, certificates, and medals for their exceptional educational accomplishments today.” Dr Vardhan also remembered Shri N.P.V. Ramasamy Udayar who was instrumental in building the institute as one of the reputed private educational institutions of the country.
A total of 1266 students received their degrees in the 32nd Convocation which includes 17 Doctoral, 26 Super speciality, 509 Postgraduates and 714 undergraduate degrees.
Appreciating the University on its various achievements, Dr Vardhan noted, “It is a matter of great delight that the University has been ranked 28th among all Universities, 13th among all medical schools and 7thamong the dental schools in 2020 NIRF ranking. Based on its consistent academic accreditations, the UGC has graded the Deemed University as a Category-I University. MCI had acknowledged Sri Ramachandra Medical College as a Nodal Center for Medical Education Technologies in 2009 and that the Nodal Center at Sri Ramachandra Medical College has been imparting training to the faculty members of nearly 58 medical schools.”
Appreciating the fact that the University is transforming into a multidisciplinary one in line with the National Education Policy of the Government of India, he said, “The uniqueness of this great institution plays a key role in attracting a large number of students from different parts of the country as well as abroad. I am especially happy that research is being given the utmost significance and that the Institution has established the Central Research Facility as the “A to Z gateway” for research to take care of all logistics of research planning on a ‘ready to use platform’ for the entire University.
Noting that the institution has been chosen to conduct ICMR vaccine trials, the Union Minister said, “We are at a crucial stage amidst the COVID-19 pandemic. While we celebrate this momentous occasion, let us all salute the frontline health workers, the doctors, nurses, technicians, transporters, Emergency Medical Technologists, Pharmacists, and everyone who supported patient care during this pandemic, being prepared to risk their own health and life. I understand that your institution had provided a separate block for the COVID patients. I’m also happy that your institution has also served as a testing center since early April 2020.”
Emphasizing on the commitment of government towards bridging the regional gap in healthcare services, Dr Vardhan said, “The recent pandemic has showcased the contribution of the Government sector towards adequate healthcare. The Central Government has been taking effective steps to improve the doctor-patient ratio as well as to increase the patient-bed ratio. With active support from the Central government, new medical colleges and AIIMS have been started in the country during the past 6 years. At the moment, in last One and a half years, 75 new medical colleges have been planned with 14 out of them in Tamil Nadu only. In last 6 years, we have planned to improve the number of AIIMS from 6 to 22.”
He reiterated the PM’s dream of making “Atma Nirbhar India”. Dr Vardhan said, “There is a lot of scope for Medical Professionals to innovate and improvise and facilitate the PM’s dream of “Atma Nirbhar India” and “Make in India” through Research and Development Initiatives.
The Union Health Minister also highlighted the actions of government to prevent spread of Covid-19 pandemic. Dr Harsh Vardhan said, “Honourable Prime Minister has himself interacted with the Chief Ministers of all States and UT administrations and all stakeholders to regularly understand issues and collaborate with the States for effective COVID management. To ensure accessibility of quality treatment for both COVID and non-COVID health issues, eSanjeevani’, a web-based comprehensive telemedicine solution is being utilized in 23 states to extend the reach of specialized healthcare services to masses in both rural areas and isolated communities. As of today, more than 12 lakh teleconsultations have been held on this digital platform.”
He continued in this regard, “Our government has also launched the world’s largest health scheme called Ayushman Bharat which comprises creation of 1,50,000 Health and Wellness Centres by upgrading the Sub Health Centres and rural and urban Primary Health Centres and Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana under which around 10.74 crore poor and vulnerable families have been identified as per Socio-Economic Caste Census and they are entitled for a health cover of Rs 5 lakh per family per year for secondary and tertiary care hospitalization.”
Encouraging the young graduates on the ceremony, Dr Vardhan said, “Studying medicine is itself a rigorous task. Medicine is a profession that requires years of practice to establish one’s reputation. However, the esteem and honour one receives in this field is incomparable. A good doctor, who saves a life, often lives beyond his own life. I am sure you will choose to do the right things in a righteous manner with the best of your intentions and efforts and will be successful in all walks of life.
He added,“Our beloved Prime Minister Shri Narendra Modi ji has great confidence in the power of the youth and rightly believes that they are the biggest national asset that we have. Youth being a demographic dividend of our country, the next 5-10 years are expected to be a kind of golden era for India. I urge all of you to move with great self-confidence and zeal to achieve the glory that is due for India.”
At the end, Dr Vardhan said, “My dear young friends, the convocation ceremony conducted today marks the culmination of your efforts and transition from students to professional readiness to serve society. I urge you to be passionate about your chosen profession, demonstrate integrity, follow ethical standards and always be willing to be familiar with the technological developments taking place continuously in your chosen field of profession, and be a lifelong learner.”
Shri. V.R. Venkataachalam ji, Chancellor of the Sri Ramachandra Institute of Higher Education and Research,Shri R.V. Sengutuvan ji , Pro-Chancellor, and Dr. P.V. Vijayaraghavan ji , Vice-Chancellor,