প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
জনুৱারি ৪দা নেসনেল মেত্রোলোজি কনক্লেপ হৌদোকপদা প্রধান মন্ত্রী ৱা ঙাংগনি
প্রধান মন্ত্রীনা নেসনেল এতোমিক তাইমস্কেল অমসুং ভারতীয়া নির্দেশক দ্রভ্যা লৈবাক মীয়ামদা কৎথোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা নেসনেল ইনভাইরোনমেন্তেল স্তেন্দার্দস লেবোরেতোরিগী উরেপ-উয়ুং তমগনি
02 JAN 2021 6:15PM by PIB Imphal
ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা জনুৱারি ৪,২০২১দা নেসনেল মেত্রোলোজি কনক্লেপতা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হৌদোকপগী ৱারোল পীগনি। মহাক্না নেসনেল এতোমিক তাইমস্কেল অমসুং ভারতীয়া নির্দেশক দ্রভ্যা লৈবাক মীয়ামদা কৎথোক্কনি অমসুং নেসনেল ইনভাইরোনমেন্তেল স্তেন্দার্দস লেবোরেতোরিগী উরেপ-উয়ুং তমগনি। থৌরম অদুদা য়ুনিয়ন মিনিস্তর দোক্তর হর্স ভর্ধনসু শরুক য়াগনি।
নেনোসেকেন্দ ২.৮গী একুরেসি অমা লৈদুনা ইন্দিয়ান স্তেন্দার্দ তাইম(আই এস তি) অসি নেসনেল এতোমিক তাইমস্কেলদগী লৌরি। মালেমগী স্তেন্দার্দশিংগী মতুংইন্না লৈবাক অসিদা অফবা মগুন লৈবা তেস্তিং অমসুং কেলিব্রেসনগী থবক ভারতীয়া নির্দেশক দ্রভ্যানা পাংথোকলি। নুংশিৎ অমসুং ইন্দস্ত্রিশিংনা থাদোরকপা মৈখু য়েংশিন্নবা লৈবা খুৎলায়শিং সর্তিফিগেত পীবগী থবক নেসনেল ইনভাইরোনমেন্তেল স্তেন্দার্দস লেবোরেতোরিনা মতেং পাংগনি।

Prime Minister's Office
PM to deliver inaugural address at National Metrology Conclave on 4 January
PM to dedicate National Atomic Timescale and Bhartiya Nirdeshak Dravya to the Nation
PM to also lay Foundation Stone of National Environmental Standards Laboratory
02 JAN 2021 6:15PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will deliver the inaugural address at the National Metrology Conclave on 4th January 2021 via video conferencing. He will also dedicate ‘National Atomic Timescale’, and ‘Bhartiya Nirdeshak Dravya’ to the nation, and lay the foundation stone of the ‘National Environmental Standards Laboratory’. Union Minister Dr. Harsh Vardhan will also be present on the occasion.
The National Atomic Timescale generates Indian Standard Time with an accuracy of 2.8 nanosecond. Bhartiya Nirdeshak Dravya is supporting testing and calibration of laboratories for quality assurance, at par with international standards. The National Environmental Standards Laboratory will aid self-reliance in the certification of ambient air and industrial emission monitoring equipment.
About the Conclave
National Metrology Conclave 2021 is being organised by Council of Scientific and Industrial Research-National Physical Laboratory (CSIR-NPL), New Delhi, which is entering into its 75th year of inception. The theme of the conclave is ‘Metrology for the Inclusive Growth of the Nation’.