Ministry of External Affairs
Cabinet approves Opening of 3 Indian Missions in Estonia, Paraguay and Dominican Republic
30 DEC 2020 3:42PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi today approved the opening of 3 Indian Missions in Estonia, Paraguay and Dominican Republic in 2021.
Implementation Strategy:
Opening of Indian Missions in these countries will help expand India’s diplomatic footprint, deepen political relations, enable growth of bilateral trade, investment and economic engagements, facilitate stronger people-to-people contacts, bolster political outreach in multilateral fora and help garner support for India’s foreign policy objectives.
Indian mission in these countries will also better assist the Indian community and protect their interests.
Objective:
The objective of our foreign policy is to build a conducive environment for India’s growth and development through partnerships with friendly countries. There are presently Missions and Posts across the world which serve as conduits of our relations with partner countries.
The decision to open these 3 new Indian Missions is a forward-looking step in pursuit of our national priority of growth and development or ‘Sabka Saath Sabka Vikas’. Enhancement of India’s diplomatic presence will, inter-alia, provide market access for Indian companies and bolster Indian exports of goods and services. This would have a direct impact in augmenting domestic production and employment in line with our goal of a self-reliant India or ‘Atmanirbhar Bharat’.

মপান থৌরম পুবা মন্ত্রালয়
ইস্তোনিয়া, পেরাগুৱে অমসুং দোমিনিকান রিপব্লিক্তা ভারতকী মিসন অহুম হাংদোকপা মন্ত্রীন্দলনা অয়াবা পীরে
30 DEC 2020 3:42PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা ২০২১দা ইস্তোনিয়া, পেরাগুৱে অমসুং দোমিনিকান রিপব্লিক্তা ভারতকী মিসন অহুম হাংদোকপগী অয়াবা পীরে।
থবক ওইনা পাংথোক্নবা লাল্লোং:
হায়রিবা লৈবাকশিং অসিদা ভারতকী মিসনশিং হাংদোকপা অসিনা ভারতকী দিপ্লোমেতকী খোঙদাফম পাকথোক-চাউথোকপদা মতেং পাংগনি, রাজনিতিগী মরীশিং চেৎশীনহনগনি, নাকল অনিগী ললোন-ইতিক্কী থবক চাউখৎহনবা ঙমগনি, শেন থাদবা অমসুং শেন-থুমগী থবকশিং পাংথোক্কনি, মীগা-মীগা উনবা হেনগৎহন্নবা খুদোংচাবশিং পীগনি, মালেমগী লুপশিংদা রাজনিতিগী মতেং পাংনবা হেনগৎহনগনি অমসুং ভারতকী মপান লৈবাকশিংগী থৌশিলশিংগী পান্দমশিং ফংনবা হোৎনবদা মতেং ফংগনি।
হায়রিবা লৈবাকশিং অসিদা লৈরিবা ভারতকী মিসনশিংনা ভারতমচাশিং মতেং পাংগনি অমসুং মখোয়গী য়াইফনবা থবকশিং পাংথোক্কনি।
পান্দমশিং:
ঐখোয়গী মপান লৈবাক্কী থৌশিলগী পান্দমদি মরুপ-মপাং ওইবা লৈবাকশিংগী খুৎথাংদা ভারত চাউখৎনবা অফবা ফিবম অমা শেমগৎপনি। মরুপ ওইরিবা লৈবাকশিংগা অফবা মরী থম্নদুনা হৌজিক মালেম শীনবা থুংনা মিসনশিং অমসুং পোস্তশিং লৈরি।
চাউখৎপা নৎত্রগা ‘সবকা সাথ সবকা বিকাস’ হায়রিবা ঐখোয়গী লৈবাক্কী মরুওইবা অসিদা মিৎয়েং থমদুনা হায়রিবা ভারতকী অনৌবা মিসন অহুম হাংদোক্নবা ৱারেপ লৌখিবনি। ভারতকী মিসন মশিং হেনগৎহনবা অসিনা ভারতকী কম্পেনিশিংগী কৈথেল ফংহনগনি অমসুং ভারতনা মপান্দা পোৎ-চৈশিং অমসুং অতৈ থবক থৌরমশিং থাদোকপা হেনগৎহনগনি। মসিনা ঐখোয়গী ‘অত্মানির্ভর ভারত’ নৎত্রগা মশাগী ওক্নবা পুথোকচবা ভারত অমগী পান্দমগা লোয়ন্না লৈবাক মনুংদা পোৎ-চৈ পুথোকপা অমসুং থবক ফংবা হকথেংন্না হেনগৎহনবা ঙমগনি।