তুরিজম মন্ত্রালয়
“সিক্রেতস এন্দ দিলাইতস ওফ ইন্দিয়ন ক্বিজিন”গী মতাংদা তুরিজম মন্ত্রালয়গী দেখো অপ্না দেশকী ৱেবিনার
ভারত্তা লৈরিবা চিঞ্জাক অসি মশিং থিঙমদ্রবা ইন্সাংগী মথেল, থোংবা-থাকপগী মওংশিংগী তোঙান-তোঙানবা মখলশিং অদুনা পুন্দুনা শেম্বা মখলশিংনি
27 DEC 2020 6:30PM by PIB Imphal
ভারতকী ক্বিজিন অমসুং মসিগী মরু ওইবগী মতাংদা মীৎয়েং থমদুনা ২০২০গী দিসেম্বর ২৬তা পাংথোকখিবা “সেক্রেতস এন্দ দিলাইতস ওফ ইন্দিয়ন ক্বিজিন” হায়না মীথোনবা তুরিজম মন্ত্রালয়গী ৱেবিনার সিরীজ দেখো অপ্না দেশ। ভারত্তা লৈরিবা চিঞ্জাক অসি মশিং থিঙমদ্রবা ইন্সাংগী মথেল, থোংবা-থাকপগী মওংশিংগী তোঙান-তোঙানবা মখলশিংগী অপুনবনি অমসুং মসি লমদম অসিদা ফংলিবা মরু-মরাংশিং, মহৈ-মরোংশিং, ইন্সাং-নাপিশিং অমসুং উহৈশিংগী ময়েক শেংলবা অমসুং খুৎ চংলবা মোংদা শিজিন্নদুনা তোপ-তোপ্পা ম্ংদা মশক তাক্লি। ভারতকী চিঞ্জাক অসি অমা নত্রগা অমদগী হেনবা মহৈ-মরোংশিং, ইন্সাং-নাপিশিংগী মরু-মরাংশিংনচিংবা পুন্সিন্দুনা অয়াকপা, অথুম্বা, অখাবা নত্রগা অশাবা য়াওরবা মহাওশিংনা পুন্দুনা মহাও তংবদা পেলহনবা ঙম্বা অদুগুম্বা চিঞ্জাক্নি।
ৱেবিনার অসি ১৯৮২ বেচকী এম.পি.কেদরগী রিতায়র চৎলবা আই.এ.এস ওফিসর, দা. অরুনা শর্মানা প্রেজেন্ত তৌখি। মহাক্না লমদম অসিদা থাজবা মহৈ-মরোংশিং, ইন্সাং-নাপিশিং, মখোয়গী থৌদাং অমসুং মরু-মরাংশিংগী মরু ওইবা অমসুং ইম্যুনিতী লৈহনবদা মসিগী থৌদাংশিং অদুগী মতাংদা মরু ওইবা অদুদা মরু ওইবা পীখি।
ভারত্তা লেন্দস্কেপ, কলচর, চিঞ্জাক অসি কিলোমিতর চামা খুদিংগী অহোংবা লৈ অমসুং মসি কয়ামুক চুম্বগে! ঐখোয়গী য়াম্না ফরবা লৈবাক অসি শিনবা থুংনা অৱাংদগী মখা অমসুং নোংপোক্তগী নোংচুপ ফাওবা থোংবা-থাকপগী মওংশিং অসমুং ক্বিজিনগী লোইবা-খম্বা নাইদ্রবা মখল কয়া অমা লৈ। ভারতকী চিঞ্জাক অসি লমদম অসিদা ফংজবা চিঞ্জাক মহৈ-মরোংশিং, ইন্সাং-নাপিশিং, মরু-মরাংনচিংবশিং অদুগা লোইননা মীয়ম্না য়াগদবা মওং অদুদা য়ুমফম ওই। ভারত্তা লৈরিবা ফুদ কলচর অসি তোঙান-তোঙাল্লি অমসুং য়ুমদা থোংবা চিঞ্জাক, স্ত্রীত ফুদতগীনা য়াম্না পেন্না চাবগী এক্সপরিয়েন্সকী তোঙান-তোঙানবা মখলশিং অমসুং মওং অদু ফংঙি ।
দিখো অপ্না দেশ সিরীজ অসিনা লৈবাক অসিগী ফজরবা তোঙান-তোঙনবা কলচর অমসুং এক ভারত স্রেথা ভারতকী ৱাখল্লোন অদুবু শৌগৎলি।
ৱেবিনার অসিবু লোইশিল্লদুনা, রুপিন্দর ভার, এদিশনেল দাইরেক্তর জেনরেলনা লৈবাক অসি শিনবা থুংনা লৈরিবা ক্বিজিনশিংগী তোঙান-তোঙানবা মখলশিং, চিঞ্জাকশিংগী তোঙন-তোঙনবা মখলশিং অদুগী মতাংদা পনখি। মহাক্না ভারতকী প্রজাশিংগীদমক্তা তুরিজম ইন্দস্ত্রীগী শরুক অমা ওইনবা তুরিজমগী মন্ত্রালয়না লৌখৎলকপা দিজিতেলগী ওইবা অনৌবা খোংথোং, ইনক্রেদিবল ইন্দিয়া তুরিস্ত ফেসিলিতেতর (আই.আই.তি.এফ.) সার্তিফিকেশনগী মতাংদসু পনখি।
দেখো অপ্না দেশ ৱেবিনার সিরীজ অসি ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেশন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়গী নেস্নেল ই-গোভর্নেন্স দিপার্তমেন্তকা তেক্নিকেল পার্তনরশিপ তৌদুনা উৎখিবনি। ৱেবিনার অসিগী সেসেনশিং অদু হৌজিক https://www.youtube.com/channel/UCbzIbBmMvtvH7d6Zo_ZEHDA/featured দা ফংবীগনি অমসুং ভারত সরকারগীতুরিজম মন্ত্রালয়গী সোসিয়েল মীদিয়া একাউন্ত পুম্নমক্তা ফংবীগনি।
সিরীজ অসিগী মথংগী ৱেবিনার অদু নিথম থাগী মতমদা কোলকতাদা- থৱাই তাজবা লমকোইবশিংগীদমক্তা অরোনবা মফম ১০ অমসুং হায়রিবা অসি ২০২১গী জনুৱারীগী অয়ুক্কী পুং ১১.০০গীদমক্তা মতম লেপখ্রে

Ministry of Tourism
Ministry of Tourism’s Dekho Apna Desh Webinar on “Secrets and Delights of Indian Cuisine”
Food in India is a vibrant assortment of uncountable dishes, cooking styles
27 DEC 2020 6:30PM by PIB Delhi
The Ministry of Tourism’s Dekho Apna Desh Webinar series titled “Secrets and Delights of Indian Cuisine” held on 26th December 2020 focused on Indian Cuisine and its importance. Food in India is a vibrant assortment of uncountable dishes, cooking styles and it is distinctly characterised by the subtle and sophisticated use of spices, grains, vegetables and fruits that are locally available. Indian food is a balance food as it satiates the taste buds with all sorts of flavours in it such as salty, sweet, bitter or spicy with combination of one or more food grains, vegetables spices etc.
The webinar was presented by Dr. Aruna Sharma, retired IASofficer of MP Cadre batch 1982.She mainly emphasized on importance of the locally grown food grains, vegetables, role & importance of spices and itsrole in building immunity.
In India the landscape, culture, food changes every few hundred kilometres and how true is that! There are endless varieties of cooking styles & cuisines from North to South and East to West across our incredible country. Indian food is based on holistic approach to nutrition with locally available food grains, vegetables, spices etc. The food culture in India is very vibrant and available in different forms and style from home cooked food, street food to a fine dine experience.
Dekho Apna Desh series highlight the beautifully diverse culture of the country and espouse the spirit of Ek Bharat Shreshtha Bharat.
Summing up the webinar, Rupinder Brar, Additional Director General spoke about the different types of cuisines, food trails available across the country. She also mentioned about the Incredible India Tourist Facilitator (IITF) Certification, a digital initiative by the Ministry of Tourism for the citizens of India to become the part of Tourism Industry.
The Dekho Apna Desh Webinar Series is presented in technical partnership with National e Governance Department, Ministry of Electronics and Information Technology. The Sessions of Webinar are now available on the https://www.youtube.com/channel/UCbzIbBmMvtvH7d6Zo_ZEHDA/featured and also on all social media accounts of Ministry of Tourism, Government of India.
The next webinar in the series, will be on Winter in Kolkata- 10 hidden places for the soul traveller and is scheduled for 2nd January 2021 at 11.00 am.