প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
দিশেম্বর ২২দা অলীগর মুস্লিম য়ুনিভর্সিতিগী চহি ১০০সুবা মপোক কুমওন থৌরমদা প্রধান মন্ত্রী ৱা ঙাংগনি
20 DEC 2020 12:24PM by PIB Imphal
ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা দিশেম্বর ২২, ২০২০গী অয়ুক পুং ১১ তাবদা অলীগর মুস্লিম য়ুনিভর্সিতিগী চহি ১০০সুবা মপোক কুমওন থৌরমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী ৱা ঙাংগনি। থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা পোস্তেল স্তাম্প অমসু ফোঙগনি। থৌরম অদুদা য়ুনিভর্সিতিগী চান্সেল্লর সেয়দনা মুফাদ্দাল সাইফুদিন অমসুং য়ুনিয়ন ইজুকেসন মিনিস্তর শ্রী রমেস পোখ্রিয়াল নিশঙ্কসু শরুক য়াগনি।
অলীগর মুস্লিম য়ুনিভর্সিতিগী মরমদা
ইন্দিয়ান লেজিসলেতিপ কাউন্সিলগী এক্ত অমগী খুৎথাংদা মোহামেদান এঙ্গলো ওরিয়েন্তেল(এম এ ও) কোলেজ অসি সেন্ত্রেল য়ুনিভর্সিতি অমগী থাক্তা পুখৎতুনা, ১৯২০দা অলীগর মুস্লিম য়ুনিভর্সিতি অসি য়ুনিভর্সিতি অমা ওইখি। উত্তর প্রদেসকী অলীগর সহরদা য়ুনিভর্সিতি অসিগী লম হেক্তর ৪৬৭.৬ হেনবগী কেম্পস অমা লৈরি। য়ুনিভর্সিত অসিগী ওফ-কেম্পস সেন্তর অহুম মালাপুরম(কেরলা), মুর্সিদাবাদ-জংগিপুর(নোংচুপ বেঙ্গল) অমসুং কিসানগঞ্জ(বিহার)দা লৈরি।

Prime Minister's Office
PM to address Centenary Celebrations of AMU on 22 December
20 DEC 2020 12:24PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address the centenary celebrations of Aligarh Muslim University on 22 December, 2020 at 11 AM via video conferencing. Prime Minister will also release a postal stamp during the event. Chancellor of the University His Holiness Syedna Mufaddal Saifudin and Union Education Minister Shri Ramesh Pokhriyal Nishank will also be present on the occasion.
About AMU
AMU became a University in 1920, through an Act of Indian Legislative Council by elevating the Mohammedan Anglo Oriental (MAO) College to the status of a Central University. MAO College was set up in 1877 by Sir Syed Ahmad Khan. The University has a campus spread over 467.6 hectares of land in the city of Aligarh, Uttar Pradesh. It also has three off-campus centres in Malappuram (Kerala), Murshidabad-Jangipur (West Bengal) and Kishanganj (Bihar).