Ministry of Youth Affairs and Sports
India strengthens its commitment to Clean Sport, contributes USD 1 million to WADA for scientific research
17 DEC 2020 2:37PM by PIB Delhi
Taking a step further to ensure an atmosphere of Clean Sport globally, India has pledged a sum of USD 1 million to the World Anti-Doping Agency (WADA) towards the global agency’s scientific research budget, which will allow WADA to develop innovative anti-doping testing and detection methods. The money will also be used to further strengthen WADA’s independent Investigations and Intelligence Department.
India’s contribution of USD 1 million is the highest among contributions made by other world governments, including China, Saudi Arabia and Egypt. The total contribution of all member nations will be matched by an equal sum by the International Olympic Committee (IOC) to create a corpus of USD 10 million. The decision to build this corpus was made at WADA’s Fifth World Conference on Doping in Sport held in Katowice, Poland in 2019. This contribution is over and above the annual contribution made to WADA’s core budget by India.
Writing to WADA President Witold Banka about the contribution, Union Minister of Youth Affairs and Sports, Shri Kiren Rijiju said, “I am happy to share with you that the Government of India is pledging a “one-off” financial support of USD 1 million to this WADA Fund for scientific R&D and (I&I) with the hope that this contribution from India will boost the efforts to achieve the target of USD 10 million for this Fund.” In a previous meeting with the WADA President, held on September 8, 2020, through video conference, Shri Rijiju had stressed on the need for Clean Sport and the Indian Government’s commitment to strengthen the anti-doping programme globally. He had also assured India’s support to WADA in the form of scientific expertise and resources.
Lauding the co-operation of member countries, WADA President Witold Banka said in a press release, “This is a massive boost for WADA and for Clean Sport. The agency is grateful to the Government of China, Egypt, India and Saudi Arabia for supporting the protection of sport in this way. These generous contributions can be seen as a strong commitment from these nations and will be put to good use enhancing scientific research, as well as the work of WADA’s independent (I&I) department. Both areas have delivered significant achievements in recent years and these additional resources will contribute greatly towards WADA’s mission for doping-free sport.”

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
ক্লিন স্পোর্তসতা লৈবাক অসিনা পীরিবা থাজবা ভারতনা মপাঙ্গল কনখৎহল্লে, সাইন্তিফিক রিছর্সকীদমক ৱাদাদা য়ু.এস দোল্লর মিল্লিয়ন ১ মতেং পাংলে
17 DEC 2020 2:37PM by PIB Imphal
মালেমগী ওইনা ক্লিন স্পোর্তসকী ফিবম অমা শেমগৎনবা মখা তাবা খোঙথাং অমা থাংদুনা, মালেমগী এজেন্সি অসিগী সাইন্তিফিক রিছর্সকীদমক ৱার্ল্দ এন্তি-দোপিং এজেন্সি(ৱাদা)দা ভারতনা য়ু.এস দোল্লর মিল্লিয়ন ১গী শেনফম মতেং পাংলে। মসিনা ৱাদানা অনৌবা এন্তি-দোপিং তেস্তিং অমসুং থিজিনবগী থবকশিং পায়খৎপা ঙম্লগনি। শেনফম অসি মখা তানা ৱাদানা মনিং তম্না থিজিনবা অমসুং ইন্তিলিজেন্স দিপার্তমেন্তগী থবকশিংদা শীজিন্নগনি।
ভারতনা য়ু.এস দোল্লর মিল্লিয়ন ১ মতেং পাংলিবা অসি চাইনা, সাউদি অরাবিয়া অমসুং ইজিপ য়াওনা অতোপ্পা মালেমগী সরকারশিংনা মতেং পাংবগী মনুংদা খ্বাইদগী য়াম্বা শেনফম্নি। মেম্বর লৈবাকশিংনা মতেং পাংলকপা অপুনবা শেনফম অদুগা মান্নবা শেনফম অমা ইন্তরনেসনেল ওলেম্পিক কমিতি(আই ও সি)না পুথোক্তুনা য়ু.এস দোল্লর মিল্লিয়ন ১০গী কোর্পস অমা শেমগনি। ২০১৯দা পোলেন্দগী কাতোৱিন্সতা শান্নবদা দোপিংগী মতাংদা পাংথোকখিবা ৱাদাগী ৫সুবা মালেমগী মীফমদা কোর্পস অসি শেম্নবা ৱারেপ লৌখিবনি। হন্দক মতেং পাংলিবা শেনফম অসি চহিগী ওইনা ৱাদাগী বজেত্তা ভারতনা পীরিবা শেনফম অদুগী মথক্তনি।
শেনগী মতেং অসিগী মতাংদা ৱাদাগী প্রসিদেন্ত ৱিতোল্দ বঙ্কাদা পীখিবা অইবা চেরোল অমদা য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী কিরেন রিজিজুনা হায়খি ভারতকী মতেং অসিনা ৱাদাগী য়ু.এস দোল্লর মিল্লিয়ন ১০গী ফন্দগী পান্দম ফংনবা অমসুং ৱাদাগী সাইন্তিফিক ওইনা থিজিনবগী থবকশিংদা মতেং পাংনবা ভারতনা য়ু.এস দোল্লর মিল্লিয়ন ১গী মতেং পাংবা অসিদা ঐ হরাওই। সেপ্তেম্বর ৮, ২০২০দা ৱাদাগী প্রসিদেন্তগা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা পাংথোকখিবা মীফম অমদা, শ্রী রিজিজুনা ক্লিন স্পোর্তসকী মরুওইবা অমসুং মালেমগী ওইনা এন্তি-দোপিংগী থবকশিং কনখৎহন্নবা ভারত সরকারনা পীরিবা থাজবশিং থমখি। সাইন্তিফিক ওইবা থবকশিং অমসুং শেন-থুম ওইনা ভারতনা ৱাদাদা মতেং পাংগনি হায়না মহাক্না থাজবা পীখি।
মেম্বর লৈবাকশিংনা মতেং পাংলকপদা থাগৎলদুনা, প্রেসতা থাদোরকপা চেরোল অমদা ৱাদাগী প্রসিদেন্তনা হায়খি মসি ৱাদা অমসুং ক্লিন স্পোর্তসকী অচৌবা খুদোংচাবা অমনি। মওং অসিদা শান্ন-খোৎনবা ঙাক-শেন্নবা চাইনা, ইজিপ, ইন্দিয়া অমসুং সাউদি অরাবিয়া সরকারনা মতেং পাংবগীদমক এজেন্সি অসিনা থাগৎখি। পুকচেল চাউনা মতেং পাংলকপা অসিনা হায়রিবা লৈবাকশিং অসিগী অচেৎপা থাজবা অদু উরে অমসুং মসিনা ৱাদাগী ইন্দিপেন্দেন্ত দিপার্তমেন্তগী থবকশিং অমসুং সাইন্তিফিক রিছর্সকী থবকশিংদা শীজিন্নগনি। চহি খর অসিদা হিরম অনিমক অসিদা মাইপাকপা ঙম্লে অমসুং হায়রিবা অহেনবা শেনফমশিং অসিনা দোপিং য়াওদবা শান্ন-খোৎনবা পাংথোক্নবা ৱাদাগী মিসনদা চাউনা মতেং পাংলগনি।