Ministry of Tribal Affairs
Tribes India Continues Expanding its Range by Launching more new Products
16 DEC 2020 3:26PM by PIB Delhi
Tribes India is continuing to add more new products, in the Forest Fresh and Organic range, to make its product offerings attractive, while enabling millions of tribal enterprises access to larger markets. This week, 20 more impactful, immunity products have been added to Tribes India range.A large number of new products (immunity boosting products, produce in the Forest Fresh and Organics range and tribal arts and handicrafts) have already been included by Tribes India in its range in the past two months. All the new products introduced in the past few weeksare available in 125 Tribes India outlets, Tribes India mobile vans and also on online platforms such as the Tribes India E-marketplace (tribesindia.com) and e-tailers.
Among the products launched yesterdayinclude 10 products from the Irulas and Kurumbas tribes of Tamil Nadu. These include three organic variants Shikakai powder, red rice, spices such as nutmeg, nutmeg pickle and two types of Aval (Poha/ flattened rice). 10 attractive Dokra metalcraft decorative, handcrafted by the Gond and Korku tribes from Madhya Pradesh have also been included in the Tribes India Catalogue. These beautifully crafted metal pieces are reasonably priced and are both decorative pieces and utility items. These include statues of Nandi, deer, card cases, napkin holders and pen stands.
Speaking on the occasion, Shri Pravir Krishna, Managing Director, TRIFED said, “Introducing these new products sourced from tribes all over India into the range enables many tribals access larger markets. Our endeavour has been to impact and transform tribal lives and improve their livelihoods. Go Vocal for Local Go Tribal is the mantra that TRIFED believes in, as it works towards tribal empowerment”.
The recently launched Tribes India e-marketplace, India’s largest handicraft and organic products marketplace which aims to connect 5 lakh tribal enterprises to national and international markets, showcases tribal produce and handicrafts, making them accessible to customers across the country.
With a variety of natural and sustainable produce and products, the Tribes India e-marketplace offers a glimpse into the age-old traditions of our tribal brethren. Do check out market.tribesindia.com. Buy Local Buy Tribal!
A picture containing text, picture frameDescription automatically generatedA picture containing text, indoorDescription automatically generatedA picture containing text, cat, picture frameDescription automatically generated

ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়
ভারতকী ত্রাইবনা অনৌবা পোৎলম হেন্না পুথোক্তুনা মখোয়গী কোল্লিবা মফম চাওথোক্লি
16 DEC 2020 3:26PM by PIB Imphal
ভারতকী ত্রাইবস্না অনৌবা পোৎলম কয়া অমা হাপচিনদুনা হায়বদি উমংগী ওইবা অনৌবা অমসুং ওর্গানিক রেঞ্জদা পুথোক্তুনা মখোয়গী পোত্থোকশিং অসি হেন্না পুক্নিং চিংশিন্দুনা মসিনা ত্রাইবেল ইন্তরপ্রাইসেস মিল্লিয়ন অমা হেন্না চাওবা মার্কেত অমা ওইহল্লগনি। হন্দক্কী চয়োল অসিদা পুক্নিং শুহৎনিংঙাই ওইবা ইম্ম্যুনিতি পোৎলম ২০ ভারতকী ত্রাইব রেঞ্জ অসিদা হাপচিলখ্রে। মশীং য়াম্লবা অনৌবা পোৎলম কয়া অমা (ইম্ম্যুনিতি হেনগৎপা পোত্থোকশিং, উমংদা পুথোকপা অনৌবা পোত্থোক অমসুং ওর্গানিক রেঞ্জ অমসুং ত্রাইবেল কালা অমসুং খুৎশা হৈবগী থবকশিং) অসি হৌখিবা থা অনি অসিদা ভারত ত্রাইবেলগী রেঞ্জদা য়াওশিনখ্রে। অনৌবা পুথোকখিবা পোৎলম অসি হৌখিবা চয়োল খর অসিদা ত্রাইব ইন্দিয়া আউতলেৎ, ত্রাইব ইন্দিয়া মোবাইল ভেন অমসুং লোয়ননা ওনলাইনগী ফম্বাক্তা খুদম ওইনা ত্রাইব ইন্দিয়া ই-মার্কেতকী মফম (tribesindia.com) অমসুং ই-তেল্লরস অসিদা ফংলি।
ঙরাং পুথোকখিবা পোত্থোক ১০গী মনুংদা তামিল নাদুগী ইরুলাস অমসুং কুরুম্বাস ত্রাইবশিংদগী য়াওরি। মসিদা ওর্গানিক্কী ওইবা মখল অহুম হায়বদি শিকাকাই পাউদর, অঙাংবা চেং, নুতমেগ কুম্বা মরু-মরাং, নুতমেগ আচার আবালগী মখল অনি (পোহা/চেং অফুবা)। মধ্যা প্রদেশ্তগী পুক্নিং চিংশিন্নিঙাই ওইবা দোক্রা মেতেলক্রাফকী দেকোরেসন, গোন্দ অমসুং কোর্কু ত্রাইবকী খুৎ শা হৈবগী পোৎলমশিং অসিসু ত্রাইব ইন্দিয়া কেতলোক্তা য়াওরি। মসিগী নিংথিনা হক্লবা মেতেলগী পোলমশিং অসিগী মমমলশিং অসি পোলমশিং অসিগা চান্নরি। মসিদা নন্দি, শজিগী মুর্তি, কার্দ কেসেস, নেপকিন হোল্দর অমসুং কোলোম থমফম য়াওরি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা তি.আর.আই.এফ.ই.দি.গী মেনেজিং দাইরেক্তর শ্রী প্রবির কৃষ্ণনা হায় মদুদি, “ইন্দিয়াগী মফম কয়াদা লৈরিবা ত্রাইবশিং অসিনা পুথোরক্লিবা পোলমশিং অসিনা ত্রাইবেল কয়া অমবু মার্কেৎ মফমশিং কনবা ঙম্লি। ঐখোয়না কন্না হোৎনবা অসিনা ত্রাইবেলগী পুন্সি মহিংদা চাওখৎপা অমা পুরকপা ঙম্লি। গো ভোকেল ফোর লোকেল গো ত্রাইবেল অসি তি.আর.আই.এফ.ই.দি.অসিনা থাজরিবা মন্ত্র অসিনি”।
হন্দক্তা হৌদোকখিবা ত্রাইবস ইন্দিয়া ই-মার্কেতপ্লেস অসিনা ইন্দিয়াগী খ্বাইদগী চাওবা খুৎশা হৈবগী অমসুং ওর্গানিক্কা পোৎলম ওইদুনা পান্দম থম্লিবা অসি ত্রাইবেল লাখ ৫ অমদি লৈবাক অসিগী অমসুং মালেমগী মার্কেত্তা শম্নহনবা, অমসুং লৈবাক শিনবা থুংনা কস্তম্মরশিংবু কান্নবা ফংহনবা অসিনি।
মখল কয়াগী মহৌশাগী অমসুং লেঙদনা পুথোকপা অমসুং পোলমশিং অসিনা ত্রাইবস ইন্দিয়া ই-মার্কেতপ্লেস অসিনা ঐখোয়গী ত্রাইবেল ইচিল-ইনাওনা ফংহনবা কুইরবা মতমদগী লৈরক্লবা চৎনবি অদু ফংহল্লি। market.tribesindia.com অসিদা য়েংবিয়ু। লোকেল লৈবিয়ু ত্রাইবেল লৈবিয়ু!