Ministry of Petroleum & Natural Gas
Prime Minister has made Swachhta a Jan Andolan, says Petroleum Minister Shri Dharmendra Pradhan at Swachhta Campaign Awards Ceremony
14 DEC 2020 2:06PM by PIB Delhi
Minister of Petroleum and Natural Gas and Steel Shri Dharmendra Pradhan today said that Prime Minister Shri Narendra Modi has made Swachhta a Jan Andolan which is drawing wide participation from society, urban and rural areas alike. He was speaking at the awards distribution ceremony for Swacchta Pakhwada in the petroleum industry. He also said that the petroleum industry has been contributing to this Jan Andolan, giving boost to its momentum and appealed to intensify this further and re-dedicate to this cause.
“As India completes 75 years of its independence in 2022, we must realise the dream of a Swacch Bharat”, he further added. He also called for greater involvement of private sector oil and gas companies in Swacch Bharat Abhiyan and suggested to PSUs to build state-of-the-art toilet facilities at all pilgrim centres and major tourist attractions in the country. He handed over the awards to oil and gas PSUs for Swacchta Pakhwada and Swacchta hi Sewa campaigns.
Shri Pradhan complimented the winners of Swachhata Hi Seva 2019 and Swachhta Pakhwada for their efforts in raising awareness on various aspects of cleanliness, including waste management and eliminating single-use plastics.
Following Swachhta Pakhwada Awards were presented: First Prize- IOCL Second Prize- BPCL 3rd Prize- ONGC Special Award- HPCL Swacchata hi Sewa: 1st- HPCL 2nd-BPCL 3rd-IOCL

পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
শ্বাচ্ছতা কেম্পেনগী মনা য়েন্থোকপা থৌরমদা পেত্রোলিয়ম মিনিস্তর শ্রী ধরমেন্দ্র প্রধান্না হায়খি প্রধান মন্ত্রীনা শ্বাচ্ছতা অসি মীয়ামগী খোঙজং অমা ওইহল্লে
14 DEC 2020 2:06PM by PIB Imphal
ঙসি পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাসকী মিনিস্তর শ্রী ধরমেন্দ্র প্রধান্না হায়খি খুন্নাই, সহর অমসুং খুঙ্গংগী মীয়াম শরুক য়াহন্দুনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা শ্বাচ্ছতা অসি মীয়ামগী খোঙজং অমা ওইহল্লে। পেত্রোলিয়ম ইন্দস্ত্রিদা শ্বাচ্ছতা পাখৱারাগী মনা য়েন্থোকপা থৌরমদা মিনিস্তরনা হায়খি খোঙজং অসিগী থৌনা হাপতুনা অমসুং মসি মখা তানা কনখৎহন্নবা তকশিল্লদুনা অমসুং মসিগীদমক অমুক হন্না কৎথোক্লদুনা মীয়ামগী খোঙজং অসিদা পেত্রোলিয়ম মিনিস্ত্রিনা মতেং পাংলি।
মহাক্না হায়খি ২০২২দা ভারতনা নিংতম্বা চহি ৭৫ মপুংফারকপদা, ঐখোয়না শ্বাচ্ছ ভারত অমগী মঙলান মঙফাওনহনগদবনি। শ্বাছ ভারত অভিয়ানদা থাও অমসুং গ্যাসকী প্রাইবেত সেক্তর কম্পেনিশিং হেন্না শরুক য়াগদবনি। লৈবাক অসিগী মরুওইবা লমকোয়বা মীওইশিং য়াম্না লাকপা মফমশিং অমসুং লাইখুরুম্ফমশিংদা পি.এস.য়ুশিংনা অফবা মখলগী তোইলেতশিং শাগদবনি। শ্বাচ্ছতা পাখৱারা অমসুং শ্বাচ্ছতা হি সেবা খোঙজংশিংগীদমক মহাক্না থাও অমসুং গ্যাস পি.এস.য়ুশিংদা মনাশিং য়েন্থোকখি।
লু-নান্না লৈনবা, অমোৎপা লোইশিন্নবা অমসুং শিঙ্গল-য়ুজ প্লাস্তিক মুৎথৎনবা মীয়ামদা ৱাখল তাহন্নবা পাংথোকখিবা শ্বাচ্ছতা পাখৱারা অমসুং শ্বাচ্ছতা হি সেবা ২০১৯দা মাইপাক্লবশিং মহাক্না থাগৎখি।
মখাগী শ্বাচ্ছতা পাখৱারা মনাশিং অসি য়েন্থোকখি: অহানবা মনা- আই.ও.সি.এল, অনিসুবা মনা-বি.পি.সি.এল, অহুমসুবা মনা-ও.এন.জি.সি, অখন্নবা মনা-ঐচ.পি.সি.এল
শ্বাচ্ছতা হি সেবা: অহানবা মনা-ঐচ.পি.সি.এল, অনিসুবা মনা-বি.পি.সি.এল, অহুমসুবা মনা-আই.ও.সি.এল