শেল-থুম মন্ত্রালয়
এ.দি.বি. অমসুং ভারতনা নোংচুপ বেঙ্গলদা পব্লিক ফাইনান্স রিফোর্মশিংগী মতাংদা দিজিতেল প্লেৎফোর্মশিংদা ইনোৎ হাপ্নবগীদমক $ মিলিয়ন ৫০গী লোন্দা খুয়েক পীনবা
02 DEC 2020 4:50PM by PIB Imphal
এসিয়ন দিবেলপমেন্ত বেঙ্ক (এ.দি.বি.) অমসুং ভারত সরকারনা ঙসি ফাইনান্সিএল মেনেজমেন্তকী থৌওংশিং অমসুং ওপরেস্নেল ইফিসিএন্সীশিংবু হেন্না ফহগৎহন্নবগীদমক্তা $ মিলিয়ন ৫০গী পোলিসী-বেজ লোন্দা খুৎয়েক পীনখ্রে, মসিগী পান্দম অসি নোংচুপ বেঙ্গলগী রাজ্যদা ফিস্কেল সেবিং হেনগৎহনবা, ইনফোর্ম দিসিজন মেকিং য়োকখৎপা অমসুং সর্বিস দিলিবরী ফগৎহনবনি।
নোংচুপ বেঙ্গল পব্লিক ফাইনান্স মেনেজমেন্ত ইনভেস্তমেন্ত প্রোগ্রামগীদমক্তা ভারত সরকারগী মায়কৈদগী শেল-থুম মন্ত্রালয়দা ইকোনোমিক এফিয়র্স দিপার্তমেন্তকী এদিস্নেল সেক্রেতরী দা. সি. এস. মোহপাত্রা অমসুং এ.দি.বি.গী মায়কৈদগী এ.দি.বি. ইন্দিয়া রেসিদেন্ত মিশনগী কন্ত্রী দাইরেক্তর শ্রী তাকেও কোনীশীনা খুৎয়েক পীখি।
দা মোহপাত্রানা হায়খি মদুদি থৌরম অসিদা সরকারগী অপুনবা মিৎয়েং শিজিন্নখি। রাজ্যগী ফাইনান্সিএল অমসুং ইনফোর্মেসন সিস্তেম পুনশিনবদগী পব্লিক সর্বিসশিং পাংথোকপদা ফগৎহল্লগনি অমসুং ফিস্কেল সেবিং হেনগৎহল্লগনি, মসিদগী রাজ্য অসিদা চাউখৎ-থৌরাংগী ফাইনান্সিংদা মতেং ওইনরগনি।
শ্রী কোনীশীনা হায়খি মদুদি ইন্তর্ওপরেবল ওইবা ই-গোভর্নন্তকী প্লেৎফোর্মশিং শৌগৎপদগী থৌরমশিং, পেন্সন অমসুং প্রোবিদেন্ত ফন্দগুম্বা সোসিএল প্রেতেক্সনগী কান্নবশিং নীংথিনা থৌরাংগনি, জেন্দরদা য়ুম্ফম ওইবা দেতা, তেক্স পেমেন্তশিং, অমসুং রেভিন্যু কনেক্সনগী খুদোংচাবা ফংহনগনি।
ইন্তিগ্রেতেদ ফাইনান্সিএল মেনেজমেন্ত সিস্তেম (আই.এফ.এম.এস.)কী মখাদা অনৌবা মোদ্যুল অমগী মতেংদগী দিবেলপমেন্ত প্রোজেক্তশিং হেন্না ফবা মওংদা য়েংশিনবা য়াগনি। মসিদগী প্রোজেক্তশিংগী থৌরাং নীংথিজনা হেন্না ফরগনি। পব্লিক ফাইনান্স মেনেজমেন্ততা রাজ্য সরকারগী ওফিসিএলশিংগী কেপাসিতী হেন্না ফগৎহন্নবগীদমমক্তা ফিস্কেল পোলিসী লোইননা পব্লিক ফাইনান্সকী সেন্তর অমা শেমগৎকনি। ত্রান্সপোর্ত কোর্পোরেসন অমসুং অরবান লোকেল বোদীশিংগী ৱেবতা য়ুম্ফম ওইবা ৱাকৎ লোইশিন্নবা সিস্তেম অমা শেমগৎকনি, মদুনা থাজনীংঙাই ওইবা সিতিজেন-গোভর্নমেন্ত ইন্তর্ফেস অমা ফংহনগনি।
লৈরিবা লোন অসি এ.দি.বি.গী ২০১২ অমসুং ২০১৭গী পোলিসীদা য়ুম্ফম ওইবা থৌরমশিংগী মখা পোল্লি, মসিনা তুংকোইবা পব্লিক ফাইনান্সিএল মেনেজমেন্ত ফাইনান্সিএল মেনেজমেন্ত রিফোর্মশিংগীদমক্তা নোংচুপ বেঙ্গলদা শৌগৎলি। থৌরমশিং অসিনা আই.এফ.এম.এস.পু শেমগৎপা অমসুং মথৌ তৌহনবদা মতেং পাংই, হেন্না ফবা রেভিন্যু এদমিনিস্ত্রেসনগীদমক্তা মায় পাক্লবা ই-গভর্নেন্স সিস্তেম শেমগৎখি।
কেপাসিতী বিল্দিং, আই.এফ.এম.এস. রিফোর্মশিং য়েংশিনবা অমসুং রিফোর্ম এরিয়াশিংদা খুন্নাইগী অমসুং জেন্দর এস্পেক্তশিং পুনশিনববু মপাঙ্গল কলহন্নবা গ্রান্ততা $ ৩,৫০,০০০কী তেক্নিক্কী মতেং পীদুনা মপুং ফাহন্নবা পুখৎলকপা ৱাফম্নি।
এ.দি.বি.না ৱাৎত-পাদবা, মপুং ফারবা অমসুং হান্নগী মওংদা হনজিনবা ঙম্বা তুং কোইবা এসিয়া অমসুং পেসিফিক্কীদমক্তা ফোংদোক্লি, অদুগা কা হেন্না লাইরববু কোকহন্নবা লেপ্তনা হোৎনরি। ১৯৯৬তা লিংখৎখিবা, এ.দি.বি.দা মীহুৎ ৬৮ – লমদম অসিদগী ৪৮না মপু ওইরি।

Ministry of Finance
ADB, India sign $50 million loan to boost West Bengal’s digital platforms for public finance reforms
02 DEC 2020 4:50PM by PIB Delhi
The Asian Development Bank (ADB) and the Government of India here today signed a $50 million policy-based loan to improve financial management procedures and operational efficiencies aimed at achieving more fiscal savings, promote informed decision making, and improve service delivery in the state of West Bengal.
The signatories to the West Bengal Public Finance Management Investment Programme were Dr. C. S. Mohapatra, Additional Secretary, Department of Economic Affairs in the Ministry of Finance who signed for the Government of India, and Mr. Takeo Konishi, Country Director of ADB’s India Resident Mission who signed for ADB.
Dr. Mohapatra stated that integration of the state’s financial and information systems through the programme’s whole-of-government approach will help improve delivery of public services and generate fiscal savings that could help the state augment growth-enhancing development financing.
Mr. Konishi said that through support to interoperable e-Government platforms, the programme will ensure streamlining of social protection benefits such as pension and provident fund, facilitate gender-disaggregated data, tax payments, and revenue collection.
Development projects could be better tracked and monitored with the help of a new module within the integrated financial management system (IFMS) leading to improved project management. A centre for fiscal policy and public finance will be established to deepen capacity of the state government officials on public finance management while developing a web-based grievance redress system for transport corporations and urban local bodies will provide a credible citizen-government interface.
The loan builds up on past ADB policy-based programmes in 2012 and 2017, supporting the Government of West Bengal on sustainable public financial management reforms. These programmes helped develop and implement an IFMS, established successful e-Governance systems for improved revenue administration, undertook measures for expenditure rationalisation, and promoted the private sector’s involvement in service delivery.
The loan is proposed to be supplemented by a $350,000 technical assistance grant for capacity building, monitoring of IFMS reforms, and strengthening the integration of social and gender aspects in reform areas.
ADB is committed to achieving a prosperous, inclusive, resilient, and sustainable Asia and the Pacific, while sustaining its efforts to eradicate extreme poverty. Established in 1966, it is owned by 68 members—49 from the region.