লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
সরকারনা লৌমীগী য়াইফনবগীদমক খল্লি অমসুং মতম পুম্বদা ৱারী শান্নবগী শেম-শাদুনা লৈরি – নরেন্দ্র সিংহ তোমার
লৌমী য়ুনিয়নগী মীহুৎশিংগা ৱারী শান্নবা ২০২০গী দিসেম্বরগী ৩গদা চৎথরগনি
01 DEC 2020 8:03PM by PIB Imphal
এগ্রীকলচর অমসুং ফার্মরস ৱেলফিয়রগী মিনিস্তর শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমার, রেলৱে অমসুং কম্মর্স মিনিস্তর শ্রী পিয়ুশ গোয়াল অমসুং মিনিস্ত্রী ওফ স্তেত, কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীগী মিনিস্ত্রীগা পঞ্জাবকী লৌমী ওর্গানাইজেসনগী মীহুৎশিংগা লোয়ননা ২০২০গী দিসেম্বর, ১দা নই দিল্লীগী, বিগ্যান ভবন্দা উন্নখ্রে। মিনিস্তরনা অমুক হন্না লৌমী য়ুনিয়নগী মীহুৎশিংদা ফার্ম রিফোর্ম এক্তকী কান্নবশিং শন্দোক্না তাকখি। ফার্ম রিফোর্ম এক্তকী মরী লৈনবা ইশু কয়া অমা য়াম্না শুগাইনা খন্নখি অমসুং শান্নরিবা ৱারি অসি মরপ-মপাং ওইবা মওংদা শান্নখি।
এগ্রীকলচর মিনিস্তরনা পঞ্জাবকী লৌমী ওর্গানাইজেসনগী মীহুৎশিংবু তরাম্না ওকখি অমসুং সরকার অসিনা লৌমীগী য়াইফনবা অমসুং লৌউ-শিংউব অসি চাওখৎনবা মতম লৈবা খিবক্তা ভারত সরকারনা অহানবা ওইনা খল্লি হায়দুনা মরুওইনা হায়খি। ৱা খন্নবা মনুং অসিদা এগ্রীকলচর অমসুং ফার্মরস ৱেলফিয়রগী মিনিস্তরনা লৌমীশিংগী অৱাবা অসি কোক্নবা এক্সপার্ত কম্মিতি অমা শেম্নবা পনখি অদুবু লৌমী ওর্গানাইজেসনগী মীহুৎশিংনা মখা তানা সরকারগা ৱা খন্নবা অসিদা শরুক য়ানবগী অপাম্বা ফোংদোকখি।
ৱারি শান্নবা অসিদা সরকারনা লৌমী ওর্গানাইজেসনগী মীহুৎশিংবু ফার্ম রিফোর্ম এক্তকী মরী লৈননা থেংনরিবা অৱাবা অসি খংদোকপা অমসুং শেমদোক্নবা ০২.১২.২০২০দা সরকারগা তান্নবা অসিনি। হায়রিবা ইশুশিং অসি ০৩.১২.২০২০দা পাংথোক্কদৌরিবা মরিশুবা রাউন্দদা খন্নগনি।
মসিনা তাক্লি মদুদি ভারত সরকার অসিনা মতম লৈবা খিবিক্তা লৌমী ফনবতা খন্দুনা লৈ অমসুং মতম পুম্বদা লৌমীগী য়াইফনবগীদমক খন্ননবা থোং হাংদুনা লৈরি।

Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Government committed to the welfare of farmers and is always ready for dialogue --Narendra Singh Tomar
Talks with representatives of Farmers Unions to continue on 3rd December 2020
01 DEC 2020 8:03PM by PIB Delhi
Shri. Narendra Singh Tomar, Minister of Agriculture & Farmers Welfare, Shri. Piyush Goyal, Minister of Railways & Commerce and Shri. Som Prakash, Minister of State, Ministry of Commerce and Industries interacted with the representatives of Farmers Organizations of Punjab on 1st December, 2020 in Vigyan Bhavan, New Delhi. The Ministers again explained the benefits of Farm Reform Acts to the representatives of the Farmers’ Unions. Various issues related to Farm Reform Acts were discussed at length and talks were held in a cordial atmosphere.
The Agriculture Minister cordially welcomed the representatives of Farmers Organizations of Punjab and emphasized that the Government is fully committed towards the welfare of farmers and agriculture development is always on the top priority for Government of India. During the deliberations, the Union Agriculture and Farmers Welfare Minister proposed to constitute an expert committee to put forth the issues of farmers so as to resolve them with mutual consent but the representative of the Farmers Union suggested that all the representatives will attend further round of discussions with the Government to resolve the matter amicably.
During the interaction, it has been suggested by the Government to the representatives of Farmers Union to identify the specific issues related to Farm Reform Acts and share with the Government on 02.12.2020 for consideration. These issues will be discussed during the fourth round of meeting to be held on 03.12.2020.
It was assured that the Government of India is always committed to protect the interest of farmers and is always open for discussions for farmers’ welfare.