Ministry of Youth Affairs and Sports
Union Sports Minister Shri Kiren Rijiju addresses BRICS Youth Summit; highlights work done by Indian youth volunteers during Covid 19
02 DEC 2020 5:39PM by PIB Delhi
Union Minister of Youth Affairs and Sports Shri Kiren Rijiju attended the VIth BRICS Youth Summit and meeting of BRICS Ministers through a virtual programme, on Tuesday. Speaking on the occasion, Shri Rijiju stressed on the importance of the contribution of the youth across the globe in fighting the on-going Coronavirus pandemic.
Citing India’s example at the world forum, Shri Rijiju said, “Even in this grave reality of our world today, we saw; as all else stood still in the world, the Youth, the young men and women carried their people to safety, security and most importantly, to progress and hope, against all odds. In India alone, over a million volunteers have taken action to combat the threat posed directly by COVID-19, and also thereafter, helping to tackle the aftereffects from the pandemic.”
Youth volunteers of Nehru Yuva Kendra Sangathan (NYKS), National Service Scheme (NSS), Bharat Scouts and Guides have been in the forefront of war against Covid 19 across India, working alongside civil administrations, helping the elderly and the poor to cope with the pandemic and donating blood and plasma to Covid patients. The initiatives of Indian volunteers was richly appreciated by all.
Speaking about the need to galvanize the strength and support of all BRICS nations to further the common goals of assimilating ‘volunteering’ into peace and development and beyond, Shri Rijiju said, “Indeed we stand firmly together with a renewed commitment as BRICS nations. Our energy rejuvenated, with the common challenges and so also the common resolutions we must arrive at, to support global and regional needs, in health education, culture, art, so also trade and beyond.” He also stressed on the need to create a robust infrastructure for the development of volunteerism, which he said, “will prove critical to our endeavors as BRICS nations, going forward.”
Closing his address, Shri Rijiju said, “India is committed to taking forward the commitment and ideas of BRICS laid down by our Prime Minister during BRICS Leaders Summit held from time to time. I again reiterate our commitment to world peace and harmony and engagement of youth in service to mankind.”

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন স্পোর্তস মিনিস্তর শ্রী কিরেন রিজিজুনা বি.আর.আই.সি.এস. য়ুথ সম্মিত্তা ৱা ঙাংখ্রে; কোবিদ-১৯ মনুংদা ইন্দিয়ন য়ুথ ভোলুন্তিয়রনা পাংথোকখিবা থবকশিং পনখি
02 DEC 2020 5:39PM by PIB Imphal
য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী কিরেন রিজিজুনা লৈপাকপোকপা নুমিৎতা ভর্চুএল প্রোগ্রাম অমগী থোংদা ৬শুবা বি.আর.আই.সি.এস. য়ুথ সম্মিত অমসুং বি.আর.আই.সি.এস. মিনিস্তরগী মীফমদা শরুক য়াখ্রে। থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা শ্রী রিজিজুনা মালেম অসিদা নহাশিংনা হৌজিক ওইরিবা কোরোনাভাইরস লায়চৎ অসি লান্থেংনবদা লৌরিবা থৌদাং অসিগী মরুওইবা অদু পন্দুনা হায়খি।
মালেমগী ফোরুমদা ইন্দিয়াগী খুদম পীরদুনা, শ্রী রিজিজুনা হায়খি মদুদি, “ঙসি মাংদা তশেংনা উরিবা মোংফমশিং অসিদা, মালেম পুম্বনা অমত্তা ওইনা লেপ্তুনা, নহা ওইরিবা নুপা অমসুং নুপীনা মকোয়গী মীওইশিংবু তেক্ত-কাইদনবা, ঙাকথোকপা অমসুং খ্বাইদগী মরু ওইনা খুদোংথিবা কয়া অসিগী মরক্তা মাংলোমদা চংশিনবা অমসুং আসা লৈবা অসিনি। ইন্দিয়া খক্তদা ভোলুন্তিয়র মিলিয়নগী মথক্তা কোবিদ-১৯ অসিবু হকথেংননা থেংনরি অমসুং মতুং তাবদা লায়চৎ অসিনা শোকহল্লবশিং অসিবু মতেং পাংলি।
নেহরু য়ুবা কেন্দ্র সংঙাথান (এন.ৱাই.কে.এস.)গী নহা ওইরিবা ভোলুন্তিয়র, নেস্নেল সর্বিস স্কীম (এন.এস.এস.), ভারত স্কাউত অমসুং গাইদশিং অসি ইন্দিয়া পুম্বদা কোবিদ-১৯ অসি থেংনবদা মমাং থানা লৈরি, সিবিল এদমিনিস্ত্রেসন্না নাক্কন্দা হোৎনমিন্নদুনা, অহল ওইরবা অমসুং লায়রবশিং অসিবু মতেং পাংদুনা লায়চৎ অসিবু লাকশিন্নবা হোৎনরি অমসুং অনাবশিংদা ঈ অমসুং প্লাজমা দান তৌরি। ইন্দিয়াগী ভোলুন্তিয়রশিংনা লৌরিবা খোঙথাং অসি মীপুম খুদিংনা য়াম্না ৱাংনা থাগৎনরি।
থৌনা অসিবু পুক্নিং থৌগৎপা অমসুং বি.আর.আই.সি.এস. লৈবাকশিং অসি চৈঙাক পীদুনা মখা তানা পান্দম অসি ফংনবা অসিদা ৱা ঙাংলদুনা শ্রী রিজিজুনা হায় মদুদি, “বি.আর.আই.সি.এস.লৈবাকশিংগা পুন্না মতিক চাবা চেৎনা ৱারেপ লৌমিন্নরি। ঐখোয়গী শক্তি অসি অমুক হেনগৎলক্লি, মান্নবা মুক্নবা অমগা অমসুং মান্নবা ৱারেপ অমদা ঐখোয়না মালেমগী অমসুং মফম-মফমগী ওইবা হেলথ এজুকেসন, কলচর, আর্ত, অমসুং ত্রেদ অমদি মদুগী মথক্তা ৱারেপ লৌবা ঙমগনি”। মহাক্না অমুকশু হায় মদুদি ভোলুন্তিয়রগীদমক অচেৎপা ইনফ্রাস্ত্রকচর অমা মথৌ তারি, মসিদা মহাক্না হায় মদুদি, “বি.আর.আই.সি.এস. লৈবাক অমা ওইনা ঐখোয়না য়াম্না লুবা হোৎনবা অসি মাংলোমদা চৎকনি”।
মহাক্কী ৱা ঙাংবা লোইশিল্লকপদা শ্রী রিজিজুনা হায় মদুদি, “ইন্দিয়া অসি হায়খিবা ৱা অসি ঙাক্নবা মাংলোমদা চংশিল্লি অমসুং ঐখোয়গী প্রধান মন্ত্রীনা থমখিবা বি.আর.আই.সি.এস.কী ৱাখল্লোন অসি বি.আর.আই.সি.এস. সম্মিত মনুংদা মতম মতমগী ওইনা পীরি। ঐনা অমুক হন্না ঐখোয়গী ঙাক্কদবশিং অসি হায়রি মদুদি মীওইবা জাতিদা মালেমগী ওইবা শান্তী অমসুং অপুনবা অমসুং নহাগী ওইবা থৌদাংশিং অসি পীবা অসিনি”।