হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
দোক্তর হর্স ভর্ধন্না ইন্দিয়ান রেদ ক্রোস সোসাইতি(আই আর সি এস)গা লোয়ন্না ওল্দ দিল্লি রেলৱেজ স্তেন্দা মাক্সশিং অমসুং সপোনশিং য়েন্থোকখ্রে
“ঐখোয়না কোবিদ লান্থেংনরকখিবা অথুবদা থা ১১ মপুংফারগনি। মতম অদুগী হৌনা, ঐখোয়গী খ্বাইদগী চাউবা খুৎলায়দি মাক্স অমসুং সেনিতাইজরনি”
30 NOV 2020 1:45PM by PIB Imphal
ঙসি হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্র মন্ত্রী অমসুং ইন্দিয়ান রেদ ক্রোস সোসাইতি(আই আর সি এস)কী চিয়রমেন দোক্তর হর্স ভর্ধন্না ওল্দ দিল্লি রেলৱেজ স্তেন্দা মাক্সশিং অমসুং সপোনশিং য়েন্থোকখ্রে।
মাক্স উপ্পা অমসুং খুৎ-শা য়াম্না তোইনা হাম্বগী মরুওইবা অমুক হন্না পল্লদুনা, দোক্তর হর্স ভর্ধন্না হায়খি ঐখোয়না কোবিদ লান্থেংনরকখিবা অথুবদা থা ১১ মপুংফারগনি। মতম অদুগী হৌনা, ঐখোয় ইশা অমসুং অতোপ্পশিং ঙাকথোক্নবা খ্বাইদগী মরুওইবা থবক্তি লু-নান্না লৈবা অমসুং মীয়ামগী থাপ্না লৈবা অসিনি। কোবিদ থেংন্নবা ঐখোয়গী খ্বাইদগী চাউবা খুৎলায়দি মাক্স অমসুং সেনিতাইজরনি
থৌরম অদুদা শরুক য়াখিবা মীওই খুদিংমক মাক্স শীজিন্নবগী থাগৎলদুনা দোক্তর হর্স ভর্ধন্না হায়খি মাক্স অমসুং সপোন য়েন্থোকপা অসিগী মতুংদা খ্বাইদগী মরুওইবা পাউজেল অমা লৈরি। মসিগী পান্দমদি পাউজেল শন্দোকপনি। তোঙান-তোঙানবা চেন্নেলশিং অমসুং থবকশিংগী খুৎথাংদা মীয়াম ৱাখল তাহন্নবা সরকারনা হোৎনরি। মসি থবক ওইনা পাংথোকপদা কুলিশিং, তেক্সি য়ুনিয়নশিং, থ্রি হুইল্লর য়ুনিয়নশিংনা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি।
ভারতকী কোবিকী ফিবমগী মতাংদা দোক্তর হর্স ভর্ধন্না হায়খি, মালেম পুম্নমক্কী ওইনা অনাবা ফগৎলকপগী চাং খ্বাইদগী ৱাংবা লৈবাকশিংগী মনুংদা ভারত অমনি। ২০২০গী জনুৱারিদা লেব ১ খক লৈরম্বদগী হৌজিক ঐখোয়গী লেব ২১৫৬ লৈরে। নোংমদা মীওই মিল্লিয়ন ১ হেন্না তেস্ত তৌরে। ঙসি ফাওবদা ঐখোয়না অপুনবা ওইনা মীওই করোর ১৪ তেস্ত তৌখ্রে। মসিনা লাইচৎ অসি থেংন্নবা সরকারগী অচেৎপা ফিরেপ অমসুং ঐখোয়গী কোরোনা লান্মীশিংনা পোথাবা লৈতনা হোৎনরিবশিং অদু উৎলে।
মহাক্না মখা তানা হায়খি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লমজিং মখাদা, ভারতনা মশাগী ওক্নবা মাক্সশিং, পি.পি.ই কিৎশিং, ভেন্তিলেতরশিং পুথোকপা ঙম্লে। ভারত্তা নোংমদা পি.পি.ই কিৎ লাখ ১০ হেন্না শাবা ঙম্লে। হৌজিক ঐখোয়গী সাইন্তিস্তশিংনা তিকাগী লমদা থিজিল্লি অমসুং মসি মতম চানা ফংহনবা ঙম্লগনি।
গজ ২ থাপ্না লৈনবা মীয়ামদা তকশিল্লদুনা দোক্তর হর্স ভর্ধন্না হায়খি, ঐখোয়গী মাইকৈদগী থওইদবা নৎত্রগা চেকশিন্দবদগী অচৌবা খুদোংচাদবশিং মায়োক্নবা য়াই। মালেমদা ঐখোয়না মী শিবগী চাং খ্বাইদগী নেম্বা লৈবাক অমা ওইরবসু, করিগুম্বা লায়না অসিনা মীওই অমা শিরবদি, মদু মখোয়গী ইমুং-মনুং অমসুং মরুপ-মপাংশিংগী অচৌবা মাঙজবা অমনি। পাউজেল অসি মীওই মশিং য়াম্না শন্দোক্নবা ঐনা ময়াম পুম্নমক্তা হায়জরি।
থৌরম অদুদা আই.আর.সি.এসগী সেক্রেতরি জেনেরেল,শ্রী আর.কে জেন অমসুং দি.আর.এম,দিল্লি শ্রী এস.সি জেন শরুক য়াখি।

Ministry of Health and Family Welfare
Dr. Harsh Vardhan distributes masks and soaps with Indian Red Cross Society (IRCS) at Old Delhi Railway Station
“We will soon be completing eleven months in our fight against COVID.Since then,our biggest weapon is mask and sanitizer.”
30 NOV 2020 1:45PM by PIB Delhi
Dr Harsh Vardhan, Union Minister for Health and Family Welfare, Chairman of Indian Red Cross Society (IRCS) distributed masks and soaps at the Old Delhi Railway Station today.
Emphasizing on the importance of wearing Mask and washing of hands, Dr Vardhan said, “We will soon be completing eleven months in our fightagainst COVID. Since then, the most important principle to protect ourselves and others is to follow basic principles of hygiene and physical distancing. In fight against COVID, our biggest weapon is mask and sanitizer.”
Appreciating the fact that everybody present at the event is wearing mask, Dr Vardhan said, “This mask and soap distribution has a big message behind it. The aim is to spread the message. The government is trying to spread awareness among people through different channels and activities. Coolies, Taxi unions, three wheeler unions play a very important role in its implementation.”
Speaking on the COVID situation in India, Dr Vardhan highlighted the progress in COVID parameters . He said, “ India has one of the highest recovery rate in the whole world. From 1 lab in January 2020, we now have 2165 labs. More than a million people are being tested on a daily basis. We have completed 14 Crore cumulative tests today. This all shows the determination of government and relentless efforts of our corona warriors whose contribution is significant in fighting the pandemic.”
He further added, “Under the able guidance of Prime Minister Shri Narendra Modi ji, India has become self reliant in production of masks, PPE kits, ventilators etc. More than 10 lakh PPE kits are being manufactured every day in India. And now, our scientists are instrumental in the research for the vaccine and it will be available on time.”
Dr Vardhan urged people to follow Do gaj ki doori. He said, “A small negligence or carelessness on our part may invite serious problems. Though we have one of the lowest fatality rate in the world, but even if one person succumbsto the disease, it is the biggest loss for their friends and family. This is my emotional appeal to all of you to spread the message to maximum people.”
Shri. R.K. Jain,Secretary General ,IRCS, Shri S C Jain, DRM, Delhi were present at the event.