রেলৱে মন্ত্রালয়
রেল ইলেক্ত্রিফিকেসন্দা কন্না খোংজেল য়াংশিল্লক্লি
অজমেরদগী দিল্লী ফাওবগী রেলৱে রুৎকী মরুওইবা দিঘাৱারা-বান্দীকুই সেক্সনগী ইলেক্তিফিকেসনগী থবক মপুং ফাখ্রে
এন.সি.আর. রিজন্দা রেলৱেগী ইঞ্জিন্দগী নান্থোক্নবগী মায়কৈদা মরুওইবা খোংথাং
নেস্নেল কেপিতেল রিজন্দা লুনা নান্না অমদি অশং-অমান্তনা থলহন্নবা মতেং ফংলগনি
রেলৱে, কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী, কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রী, শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা নোর্থ ৱেস্তর্ন রেলৱেগী অনৌবা ইলেক্রিফাইদ ধিগাৱারা-বন্দীকুই সেক্সন শঙ্গাখ্রে অমসুং অনৌবা ইলেক্ত্রিফাইদ রুৎ অসিদা অহানবা ত্রেন লমথাখ্রে
ইন্দিয়ন রেলৱেনা দিসেম্বর ২০২৩ ফাওবগী মনুংদা অচৌবা রেল লাইন নেতৱর্ক্কী মপুং ফানা ইলেক্ত্রিফিকেসন তৌনবা পান্দম লেপথোকখ্রে
অচৌবা রেল লাইন রুৎতা ৬৬%দগী হেন্না হান্ননা ইলেক্ত্রিফাইদ তৌখ্রে
কি.মি. ১৮০৬৫ ইলেক্ত্রিফিকেসন তৌখিবগা লোইননা, রেলৱেনা ২০০৯-২০১৪গা য়েংনরুবদা ২০১৪-২০গী মতমদা ৩৭১% হেন্না ইলেক্রিফিকেসন তৌবগী রিকোর্দ থমখ্রে
দিসেম্বর ২০২৩ ফাওবগী মনুংদা রেলৱে ত্রেক কি.মি. ২৮১৪৩গী ইলেক্ত্রিফিকেসন তৌবা মপুং ফাহন্নবগী পান্দম
কি.মি. ৪১৫০০ হান্ননা ইলেক্ত্রিফাইদ তৌখ্রে
৬৬%তগী হেন্না রেলৱেশিংগী ইলেক্ত্রি
29 NOV 2020 6:23PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী রেলৱে, কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী, কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ এন্দ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রী, শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা নোর্থ ৱেস্তর্ন রেলৱেগী নৌনা ইলেক্ত্রিফাইদ তৌরবা দিঘাৱারা-বান্দীকুই রেল সেক্সন শঙ্গাখ্রে অমসুং দিঘাবরা স্তেসন্দা পাংথোকপা থৌরমদা নৌনা ইলেক্ত্রিফাইদ তৌরবা রুৎ অসিদা অহানবা ত্রেন অশংবা ফিরাল উৎতুনা লমথাখ্রে। থৌরম অদুদা মীয়ামগী মীহুৎশিং অমসুং সেনিয়র ওইরবা রেলৱে ওফিসিএলশিংনা শরুক য়াখি।
কেন্দ্রগী রেলৱে, কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী, কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ এন্দ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী মন্ত্রী, শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা ঙসি থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা হায়খি মদুদি গুরু নানক দেবজীগী মপোক কুমওন নোংমা ৱাৎলিঙৈদা থৌরম পাংথোক্লিবা অসি য়াম্না মরুওইবা অমনি। মহাক্না হায়খি মদুদি ইকাই খুম্নজরবা প্রধান মন্ত্রীগী মিৎয়েং মখাদা ভারতকী রেলৱেনা খোংজেল য়াংনা অমদি মগুন লৈনা ফেজ নাইনা মাংদা চংশিল্লি লোইননা পুম্নমক্কী মতেং, তীমৱর্ক অমসুং ইথিলদগী মায় পাকপা ময়াম অমা ফংলি।
রেলৱেগী থবকশিংদা শাফু পীরদুনা শ্রী গোয়লনা হায়খি মদুদি রাজস্থান্দা কোতা-মুম্বৈ লাইনগী ইলেক্ত্রিফিকেসনগী থবক চহি ৩৫গী মমাংদা তৌখি অমসুং মদুগী মতুংদগী কনানসু লমদম অসোমদা মিৎয়েং চংখিদে। রেলৱেনা মসিদা থবক পায়খৎলদুনা লৈবাক শিনবা থুংনা রেল লাইনশিং ইলেক্ত্রিফিকেসন তৌবগী পান্দম থমখি। রাজস্থানগী মতাংদা পল্লদুনা মহাক্না হায়খি মদুদি ২০০৯-২০১৪ ফাওবা লমদম অসিদা ইলেক্ত্রিফিকেসনগী থবক অমত্তা তৌখিদে অদুগা হৌখিবা চহি মঙা মখাই (সেপ্তেম্বর ২০২০ ফাওবগী মনুংদা) অসিদা রেল রুৎ কি.মি. ১৪৩৩গী ইলেক্ত্রিফিকেসন তৌবা মপুং ফাখি হায়বদি চহি খুদিংগী রেল রুৎ কি.মি. ২৪০ ইলেক্ত্রিফিকেসন তৌখি। শ্রী গোয়লনা হায়খি মদুদি চহিশিং অদুগী মনুংদা ৱাখল্লোন্দা অহোংবা পুরকখি অমসুং ঐখোয়গী থবক তৌবগী মওংদসু অহোংবা পুরকখি। ঙসি রেল রুৎ অসিগী ইলেক্ত্রিফিকেসন তৌখ্রবা মতুংদা রেৱারীদগী অজমেরগী রুৎ ফাওবা ইলেক্ত্রিফিকেসনগী থবক মপুং ফাখ্রে অমসুং হৌজিক দিল্লীদগী অজমেরগীদমক্তা ইলেক্ত্রিফাইদ তৌরবা ত্রেনসু অথুবা মতমদা হৌরগনি। ত্রেনশিং অসি চলাইরবা মতুংদা দিজলগী ত্রেনশিং চেনবা লেপ্লগনি মসিদগী পোলুসন কন্ত্রোল তৌরগনি অমসুং মপান্দগী পুশিল্লকপা থাওগী মপান তাংলরোই লোইননা আত্মনির্ভর ভারত্তা ফংবা ইলেক্ত্রিক্না ত্রেনশিং চলাইরগনি, মসিদগী মরুওইবা রেভিন্যু কনবা ঙম্লগনি। মসিদা নত্তনা ত্রেনশিংগী খোংজেলসু য়াংখৎলগনি লোইননা ইন্দস্ত্রী, লৌউ-শিংউদা য়ুম্ফম ওইবা বিজিনেস চাউখৎলগনি অমসুং খুঙ্গং অমসুং লৌমীশিংসু চাউখৎলগনি। লৌমীশিংদা খুদোংচাবা ফংহন্নবগীদমক্তা রেলৱেনা মখোয়গী লৌউ-শিংউগী পোৎথোক পুথোক-পুশিন তৌনবা কিসান রেল চলাইরি। সরকারনা লৌমীশিংগী চাউখৎনবগীদমক লেপ্লি।
শ্রী গোয়লনা পুম্নমক্তা কোবিদকা মরী লৈনবা লমজিং-লমতাকশিং ঙাক্নবা, মাস্ক উপ্নবা, সোসিএল দিস্তেন্সিং থম্নবা অমসুং লুবা নানবদা পুক্নীং চংনবা অপীল তৌখি।
ইলেক্ত্রিফিকেসনগী থবক অসি সেন্ত্রেল ওর্গনাইজেসন ফোর রেলৱে ইলেক্ত্রিফিকেসন (সি.ও.আর.ই.), প্রয়াগরাজনা পাংথোকপনি। দিল্লী সরাই রোহিল্লা-মদার (অজমের)গী ইলেক্রিফিকেসনগী থবক সি.ও.আর.ই.না অয়াবা পীখি অমসুং রেল ইলেক্ত্রিফিকেসন প্রোজেক্ত, জয়পুরদা শিন্নখি। দিল্লী সরাই রোহিল্লা-মদার (অজমের)গী ইলেক্রিফিকেসনগীদমক পুন্না ফাউন্দেসন ২৩৪১৮, স্বিচিং স্তেসন ২৬, ত্রেক্সন সব-স্তেসন ৬ অমসুং ও.ঐচ.ই. দিপোৎ ৭ শেমগৎখ্রে।

Ministry of Railways
Rail Electrification gets super boost.
A critical section Dighawara-Bandikui of railway route between Ajmer to Delhi has been electrified.
A key step towards making NCR region free from Railways diesel engines.
This will contribute to make cleaner and greener environment in the National Capital Region.
Shri Piyush Goyal, Hon’ble Minister of Railways, Commerce and Industry, Consumer Affairs, Food and Public Distribution, inaugurated newly electrified Dhigawara-Bandikui section of North Western Railway and flagged off first train on this newly electrified route
Indian Railways has set a target to complete Electrification of its Broad gauge network by December 2023.
More than 66% of Broad gauge route has already electrified.
With 18065 km of electrification, Railways record an astonishing 371 % increase in electrification during 2014-20 period as compared to 2009-2014.
Target to complete 28143 km of Railway Track electrification by December 2023.
41500 km already electrified.
More than 66% tracks in Railways already electrified.
29 NOV 2020 6:23PM by PIB Delhi
Shri Piyush Goyal, Hon’ble Minister of Railways, Commerce and Industry, Consumer Affairs, Food and Public Distribution, inaugurated newly electrified Dhigawara-Bandikui section of North Western Railway and flagged off first train on this newly electrified route at the function organized at Dhigawara station. Public representatives and senior railway officials were present on this occasion.
Speaking on this occasion, Shri Piyush Goyal, Hon’ble Minister of Railways, Commerce and Industry, Consumer Affairs, Food and Public Distribution, Government of India said in his address that today is a very special day that we mark this day before the birth anniversary of Guru Nanak. He said that under the leadership of Hon'ble Prime Minister, Indian Railways is moving forward in a phased manner with fast pace and quality and is making great achievements with everyone's cooperation, teamwork and motivation.
While emphasizing railway works, Shri Goyal said that the electrification work was done on the Kota-Mumbai line in Rajasthan 35 years ago, after that no one paid attention to this area. While working on this in the railways, a target has been set to electrify the entire percentage of railway lines across India. Talking about Rajasthan, he said that till 2009-14, there was 0 km of electrification work in this area which was 1433 km in the last five and a half years (till September 2020) i.e. 240 km route was electrified every year. He said that there has been a change in thinking over the years and there has been a change in the way we work. Today, after the electrification of this line, the route from Rewari to Ajmer has been electrified and now the electrified trains from Delhi to Ajmer will start soon. After running of these trains, the diesel trains will be stopped, which will eliminate pollution as well as the dependence on the fuel imported from outside and trains will be operated from the electricity produced in self-reliant India, this will also save significant revenue. Apart from this, the average speed of trains will increase and there will be development of industries, agro-based businesses and progress of villagers and farmers. To avoid any inconvenience to the farmers, Kisan Rail are being operated by the railways to transport their agricultural products. The government is committed for the progress of farmers.
Shri Goyal also appealed everyone to follow Covid Protocol, wearing masks, maintain social distancing and take care of hygiene.
The electrification work is being done by the Central Organization for Railway Electrification (CORE), Prayagraj. The work of electrification of Delhi Sarai Rohilla-Madar (Ajmer) section was sanctioned by CORE and handed over to Rail Electrification project, Jaipur. A total of 23418 foundations, 26 switching stations, 6 traction sub stations and 7 OHE depots have been set up for electrification on Delhi Sarai Rohilla-Madar (Ajmer).