ঙাকশেল মন্ত্রালয়
পাসিং আউত পেরেদ – ২০২০গী ওতম তর্ম অদু এঝিমালাগী ইন্দিয়ন নেভেল একাদেমীদা পাংথোকখ্রে
28 NOV 2020 5:06PM by PIB Imphal
নবেম্বরগী ২৮, ২০২০, ধাংজা নুমিত্তা, এঝিমালাদা, ইনদিয়ন নেভেল একাদেমী (আই.এন.এ.)দা পাংথোকখিবা য়েংবদা মীৎ পেল্লবা পাসিং আউত পেরেদ (পি.ও.পি.)দা, মদশিপমেন (৯৯শুবা আই.এন.সি. অমসুং আই.এন.এ.সি.-এন.দি.এ.), ইন্দিয়ন নেভীগী কেদেতশিং (৩০শুবা নেভেল ওরিয়েন্তেশন কোর্স এক্সতেন্দেদ ) অমসুং স্রি লঙ্কাদগী ইন্ত্রনে্সনেল ত্রেনী অনি য়াওনা ত্রেনী ১৬৪না মশেক মঙাল ফাওনা শিংথানীংঙাই ওইবা মওংদা মখোয়গী এব-ইনিসিয়ো ত্রেনিং মপুং ফানা লোইশিনখিবা উৎলদুনা পাস আউত তৌখ্রে।
পেরেদ অসি জেনরেল মনোজ মুকুন্দ নরাৱনে, পি.ভি.এস.এম., এ.ভি.এস.এম., এস.এম., ভি.এস.এম., এ.দি.সি., চীফ ওফ আর্মী স্তাফনা য়েংশিনখি, মসোদা মহাক্না মাই পাক্লবা মিদশিপমেন অমসুং কেদেতশিংনা সেরেমোনিয়েল রিভ্যু মাইপাক্না লোইশিনখিবদা মেদলশিং পীখি। ভাইস এদমিরল, এম.এ. হামপোলি, এ.ভি.এস.এম., এন.এম., কমান্দেন্ত, আই.এন.এ.না কন্দক্তিং ওফিসর ওইখি।
ইন্দিয়ন নেভেল একাদেমী বি.তেক. কোর্সকীদমক্তা ‘প্রসিদেন্তকী গোল্দ মেদল’গী মনা অদু মিদশিপমেন অঙ্কুশ দ্বিৱেদিদা পীখি। নেভেল ওরিয়েন্তেশন কোর্স (এক্সতেন্দেদ)কীদমক্তা ‘চীফ ওফ দি নেভেল স্তাফ গোল্দ মেদল’গী মনা অদু কেদেত সিদ্রিক সাইরিলদা পীখি। অতোপ্পা মেদল ফংখিবশিং অদু মখাদা পিরি: -
ক. আই.এন.এ.সি. বি.তেক কোর্সকীদমক্তা সি.এন.এস. সিভর মেদল – মিদশিপমেন হার্শিল কর্নি
খ. আই.এন.এ.সি. বি.তেক কোর্সকীদমক্তা এফ.ও.সি.-ইন.সি. সাউথ ব্রোঞ্জ মেদল – মিদশিপমেন জেসিন এলেক্স
গ. এন.ও.সি. (এক্সতেন্দেদ)গীদমক্তা এফ.ও.সি.-ইন.সি. সাউথ সিলভর মেদল – সব লেফ্তনেন্ত শুভার্গ জেন
ঘ. এন.ও.সি. (এক্সতেন্দেদ)গীদমক্তা কমেন্দেন্ত আই.এন.এ. ব্রোঞ্জ মেদল – সব লেফতনেন্ত খুশল য়াদৱ
মাইপাক্লবা ত্রেনীশিংনা সলামী তৌরদুনা মখোয়গী লংলবা থাংশিং অমসুং রাইফলশিং অদু পাইরদুনা ‘ঔল্দ লেঙ্গ সাইনে’গী হান্নদগী চৎনরক্লবা চৎনবী অদুগী তান্থাদা - মালেম শিনবা থুংনা আর্মদ ফোর্সশিংনা মখোয়গী মপাংশিং অমসুং কমরেদশিংনা মখোয়গী ‘অন্তিম পগ’ নত্রগা ইন্দিয়ন নেভেল একাদেমীদা অরোইবা খোথাংগীদমক্তা য়াম্না পুক্নিং হুনিংঙাই ওইরবা মওংদা কাইনবা পীরদুনা খোংবা তান্থাদা- একাদেমীগী ক্বার্তর দেক্তা স্লো মার্চ তৌখি।
জেনরেল মনোজ মুকেন্দ নরাৱনে, পি.ভি.এস.এম., এ.ভি.এস.এম., এস.এম., ভি.এস.এম., এ.দি.সি., চীফ ওফ আর্মী স্তাফনা পেরেদ অদুদা শরুক য়ারিবা কেদেতশিংদা অশোইবা য়াওদ্রবা তর্ন-আউত, স্মার্ত দ্রিল অমসুং পেরদকী মনুংদা থাংলিবা খোংথাংশিং অদুগী থাগৎলদুনা নুংংআইবা ফোংদোকখি। মহাক্না মথৌদাং, ইকাইখুম্নবা অমসুং থৌনাগী মরু ওইবা ৱাফমশিংগী মতাংদা হন্না-হন্না পনখি। য়েশিল্লিবা ওফিসর অদুনা করিমত্তা খঙদবা নহা ওইরিবা নুপামচাশিংবু য়াম্না ফরবা নহা ওইরিবা ওফিসরশিংগী শক্তমদা ওইহনবগীদমক্তা আই.এন.এ.দা লৈরিবা ইন্সত্রক্তরশিংবু থাগৎখি।
য়েংশিল্লিবা ওফিসর অমসুং অতোপ্পা দিগ্নিতরীশিংনা পাসিং আউত ত্রেনীশিংদা মখোয়গী স্ত্রাইপশিং অদু পীখি অমসুং বাম্না লুরবা ত্রেনিং অসি মাইপাক্না লাওইশিনবা ঙম্বগীদমক্তা মখোয়বু থাগৎলদুনা নুংঙাইবা ফোংদোকখি। মসিগী ওফিসরশিং অসিনা অখন্নবা হিরমশিংদা মখোয়গী ত্রেনিং অদু মখাতানা মপংউ ফাহন্নবগীদমক্তা নেভেল শিপশিং অমসুং এস্তাব্লিশমেন্তশিংদা চৎখিগনি। একাদেমী অসিনা লৌখৎখিবা অহকপা চেকশিন-থৌরাংশিংগী পাম্বৈশিং অদুনা কোবিদ-১৯গী মনুংদা চাউরাক্না কেদেত ৮০০ ত্রেনিং তৌবগী শিংননিংঙাই ওইরবা পান্দম অদুবু মপুং ফাহনবদা অমসুং আই.এন.এ.দা ২০২০গী ওতম তর্ম অদুবু মাইপাক্না লোইশিনবদা মতেং পাংখি।

Ministry of Defence
Passing out Parade - Autumn Term 2020 held at Indian Naval Academy, Ezhimala
28 NOV 2020 5:06PM by PIB Delhi
In a spectacular Passing out Parade (POP) held at Indian Naval Academy (INA), Ezhimala, on Saturday, 28 November 2020, 164 trainees comprising Midshipmen (99th INAC and INAC-NDA), Cadets of the Indian Navy (30th Naval Orientation Course Extended) and two International trainees from Sri Lanka Navy passed out with flying colours, marking the culmination of their ab-initio training.
The parade was reviewed by General Manoj Mukund Naravane, PVSM, AVSM, SM, VSM, ADC, Chief of the Army Staff, who awarded medals to meritorious Midshipmen and Cadets on completion of the Ceremonial Review. Vice Admiral M A Hampiholi, AVSM, NM, Commandant, INA was the Conducting Officer.
The ‘President’s Gold Medal’ for the Indian Naval Academy B. Tech course was awarded to Midshipman Ankush Dwivedi. The ‘Chief of the Naval Staff Gold Medal’ for the Naval Orientation Course (Extended) was awarded to Cadet Cedric Cyril. The other medal winners were as follows: -
1. CNS Silver medal for INAC B. Tech Course -Midshipman Harshil Kerni
2. FOC-in-C South Bronze Medal for INAC B. Tech Course-Midshipman Jesin Alex
3. FOC-in-C South Silver Medal for NOC (Extended) -Sub Lieutenant Shubharth Jain
4. Commandant INA Bronze Medal for NOC (Extended)- Sub Lieutenant Khushal Yadav
The successful trainees marched with their gleaming swords and rifles held in salute, past the Academy’s Quarterdeck, in Slow March, to the traditional notes of ‘Auld Lang Syne’ - the poignant farewell tune played by Armed Forces around the world when bidding adieu to colleagues and comrades, for their ‘Antim Pag’ or final step at the Indian Naval Academy.
General Manoj Mukund Naravane, PVSM, AVSM, SM, VSM, ADC, Chief of the Army Staff congratulated the cadets on parade for their impeccable turn out, smart drill and movements on parade. He reemphasised the Core values of Duty, Honour and Courage. The Reviewing Officer complimented the Instructors at INA for having moulded raw young boys into fine young officers.
The Reviewing Officer and other dignitaries shipped the stripes of the passing out trainees and congratulated them for their successful completion of the rigorous training. These officers will proceed to various Naval ships and establishments to further consolidate their training in specialised fields. Stringent precautionary measures instituted by the academy has helped in accomplishing the challenging goal of training about 800 cadets during COVID-19 and successful culmination of the Autumn Term 2020 at INA.