ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়
ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়গী ত্রাইফেদ অমসুং গোৱা রাজ্যনা ‘গোৱা ত্রাইবেল প্লান’ থবক্তা ওন্থোক্লগনি
রাজ্য অসিদা ভি.দি.ভি.কে.এস. ২৫, প্রোক্যুর্মেন্ত সেন্তর-কম-গোদাউন ২৫, তর্সরী প্রোসেসিং য়ুনিৎ ২ অমসুং ফ্লেগশিপ রিতেল আউৎলেৎ ২ শেমগৎনবগী ৱাফম
27 NOV 2020 5:04PM by PIB Imphal
গোৱা ত্রাইবেল দিবেলপমেন্ত প্লানবু অরোইবা মশক লেপ্ননবা নবেম্বর ২৬তা ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়গী ত্রাইফেদনা গোৱা এদমিনিস্ত্রেসনগা লোইননা ভর্চুএল প্লেৎফোর্মগী থোংদা মীফম অমা ফমখি। মীফম অদুদা গোৱাগী চীফ সেক্রেতরী শ্রী পরিমল রায়না থৌরম মপু ওইখি অমসুং মদুদা শ্রী রেদ্দী, প্রিন্সিপাল সেক্রেতরী, ত্রাইবেল, শ্রী সুভাশ চন্দ্র, পি.সি.সি.এফ., শ্রী প্রবীর কৃষ্ণ, মেনেজিং দাইরেক্তর, ত্রাইফেদ অমসুং ত্রাইফেদকী সেনিয়র ওফিসরশিংনা শরুক য়াখি। মীফম অদুগী মরুওইবা এজেন্দা গৌৱা রাজ্যগীদমক্তা বন ধন বিকাস কেন্দ্র ২৫, ত্রাইবেল ফুদ পার্ক ১, অৱাং অমসুং খা গোৱাদা শো-রুম ২ লিংখৎনবগীদমক্তা ত্রাইবেল দিবেলপমেন্ত প্লান্দা অরোইবা মশক শেম্বনি।
মীফম অসি গোৱাগী মুখ্যমন্ত্রী শ্রী প্রমোদ সাৱন্ত অমসুং শ্রী প্রবীর কৃষ্ণগী মরক্তা মমাংদা পাংথোকখিবা খন্ন-নৈনখিবা অদুগী মতুংদা পাংথোকপনি, মসিদা মুখ্যমন্ত্রীনা গোৱা ত্রাইবেল প্লান্দা অয়াবা পীখিবনি। মদুগী তুংদা গোৱাগী চীফ সেক্রেতরীনা লুপা করোর ৫০গী ত্রাইবেল দিবেলপমেন্ত প্লানগা মরী লৈনবা থবক-থৌওংশিংগী মতাংদা খন্ন-নৈনখি। দিবেলপমেন্ত প্লান্দা য়াওরিবা পুখৎলক্লিবা থবক-থৌরমশিংদা গোৱাদা বন ধন বিকাস কেন্দ্র য়োজনা ২৫ লিংখৎপা, প্রোক্যুর্মেন্ত সেন্তর-কম-গোদাউন ২৫ লিংখৎপা, তর্সরী প্রোসেসিং য়ুনিৎ ২ (মেগা ফুদ পার্ক/ত্রাইবেল ইন্তর্প্রাইজেস) অমসুং রাজ্য অপুনবদা ফ্লেগশিপ রিতেল আউৎ ২ লিংখৎপা য়াওরি। বন ধন বিকাস কেন্দ্র পুম্নমক্তা মাইনর ফোরেস্ত প্রদ্যুসর ২০ থম্নবগী পান্দম থম্লি। মসিগী থৌরাং তৌরবা ইন্তর্প্রাইজ ইনিসিএতিবকা লোইননা, ত্রাইফেদনা ত্রাইবেল ইম্প্লোইমেন্ত অমসুং ইনকম ওন্ত্রপ্রিনরশিপ্তা ইনোৎ হাপ্তুনা ক্রাইবেলশিংগীদমক্তা পাক-চাউরবা দিবেলপমেন্ত পেকেজ অমা ফংহনগনি। ত্রাইফেদনা মশিং য়াম্না ত্রাইবেল ইন্তর্প্রাইজ মোদেলগী থোংদা লৈবাক অপুনবদা ত্রাইবেলগী ইকোসিস্তেম্বু মপুং ফানা হোংদোকহন্নবা লেপ্তনা থবক পায়খৎলি।

Ministry of Tribal Affairs
Trifed of m/o tribal affairs and state of Goa to implement ‘Goatribal plan’
25 VDVKS , 25 Procurement Centres-Cum-Godowns, 2 Tertiary Processing Units and Two Flagship Retail Outlets Proposed to be set up across The State
27 NOV 2020 5:04PM by PIB Delhi
TRIFEDunder Ministry of Tribal Affairs held a virtual meeting on 26th November with Goa Administration to finalize the Goa Tribal Development Plan. The virtual meeting was chaired by Shri Parimal Rai, Chief Secretary of Goa, and was attended by Mr. Reddy, Principal Secretary, Tribal, Mr. Subhash Chandra, PCCF, Shri Pravir Krishna, Managing Director, TRIFED and senior officials of TRIFED. The main agenda of the meeting was to finalise the Tribal Development Plan for the state of Goa for the establishment of 25 Van DhanVikasKendras, 1 Tribal food park, 2 showrooms in North and South Goa.
This was a follow-up to the deliberations between Shri Pramod Sawant, the Chief Minister, Goa and Shri Pravir Krishna, in which the Chief Minister had given his go ahead for the Goa Tribal Plan. Subsequently, the Chief Secretary of the State of Goa had also held further discussions on modalities regarding the tribal development plan of Rs 50 crores. The proposed activities included in the development plan includes the setting up of 25 VDVKs in Goa; setting up of 25 procurement centres-cum-godowns; of 2 tertiary processing units (mega food parks/ tribal enterprises) and two flagship retail outlets across the state. The target is to identify 20 minor forest produces per VDVK. With this planned enterprise initiative, TRIFED will offer an end-to-end comprehensive development package for tribals promotingemploymentand incomes and entrepreneurship. TRIFED continues to work for the complete transformation of the tribal ecosystem across the country through the large-scale tribal entrepreneurship model.