Ministry of Health and Family Welfare
70% of India’s Active Caseload from Maharashtra, Kerala, Delhi, Rajasthan, Uttar Pradesh, Karnataka, West Bengal, and Chhattisgarh
27 NOV 2020 11:21AM by PIB Delhi
The Active Caseload of India stands at 4,55,555 today. Present contribution of Active Caseload to India’s total positive cases is 4.89%.
About 70% (69.59%) of the total Active Cases is contributed by eight States/UT i.e. Maharashtra, Kerala, Delhi, Rajasthan, Uttar Pradesh, Karnataka, West Bengal and Chhattisgarh.
Maharashtra leads the tally with 87,014 total active COVID cases, as of today. Kerala has recorded 64,615 active cases, while Delhi follows with 38,734 total active cases.
The change in active cases for the States/UTs in the last 24 hours is in the figure given below.
Maharashtra recorded the maximum positive change with addition of 1,526 cases whereas Chhattisgarh recorded maximum negative change with a decrease of 719 active cases.
43,082 new confirmed COVID cases have been registered in the last 24 hours in the country.
Of these, 76.93% is contributed by ten States/UTs.
Maharashtra leads the tally with 6,406 new COVID cases. Delhi has reported 5,475 new cases, while Kerala registered another 5,378 new cases in the last 24 hours.
Total recovered cases in India have crossed 87 lakhs (87,18,517).The national recovery rate stands at 93.65% today.
39,379 recoveries have been registered in the last 24 hours in the country.
78.15% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 5,970 newly discharged cases. 4,937 people recovered in Delhi followed by 4,815 in Maharashtra.
83.80% of the total deaths are concentrated in 10 States/UT viz Maharashtra, Karnataka, Tamil Nadu, Delhi, West Bengal, Uttar Pradesh, Andhra Pradesh, Punjab, Gujarat and Madhya Pradesh.
Maharashtra contributes maximum (34.49%) to the total deaths with 46,813 deaths till now.
75.20% of the 492 case fatalities reported in the past 24 hours are concentrated in ten States/UTs.
Delhi with 91 deaths reported the maximum new fatalities. Maharashtra saw a fatality count of 65 followed by West Bengal with 52 deaths.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী হৌজিক নারিবা মীশিংগী চাদা ৭০দি মহারাস্ত্র, কেরলা, দিল্লী, রাজস্থান, উত্তর প্রদেশ, কর্নাতকা, ৱেস্ত বেঙ্গল অমদি ছতিসগরদগী ওইরি
27 NOV 2020 11:21AM by PIB Imphal
ভারতকী হৌজিক নারিবা মীশিং ঙসি ৪,৫৫,৫৫৫ ওইরি‍। হৌজিক নারিবা মীশিংনা ভারতকী অপুনবা পোজিতিব কেসকী চাদা ৪.৮৯ ওইরি‍।
অপুনবা হৌজিক নারিবা মীশিংগী চাউরাক্না চাদা ৭০দি (৬৯.৫৯) স্তেত/য়ু.তি. নিপানদগী হায়বদি মহারাস্ত্র, কেরলা, দিল্লী, রাজস্থান, উত্তর প্রদেশ, কর্নাতকা, ৱেস্ত বেঙ্গল অমদি ছতিসগরদগীনি‍।
তেল্লী অসি মহারাস্ত্রনা ঙসি ফাওবগী ওইনা অপুনবা হৌজিক নারিবা মীশিং ৮৭,০১৪ ওইদুনা মকোক চিংলি‍। কেরলানা হৌজিক নারিবা মীশিং ৬৪,৬১৫ লৈরি, অদুগা দিল্লীনা অপুনবা হৌজিক নারিবা মীশিং ৩৮,৭৩৪ ওইদুনা মতুং ইল্লি‍।
হৌখিবা পুং ২৪সিদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা হৌজিক নারিবা মীশিংদা হোংলকপশিং মখাদা পীরি‍।
মহরাস্ত্রদা মীশিং ১,৫২৬ হাপচিন্দুনা খ্বাইদগী য়াম্না হেনগৎলকখি অদুগা ছতিসগরদা হৌজিক নারিবা মীশিং ৭১৯ হন্থরক্তুনা খ্বাইদগী য়াম্না হন্থবা ওইখি‍।
লৈবাকসিদা হৌখিবা পুং ২৪দা নৌনা কোবিদ নারে খঙলবা মীশিং ৪৩,০৮২ থেংনখি‍।
মসিগী মনুংদা চাদা ৭৬.৯৩দি স্তেত/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি‍।
মহারাস্ত্রনা মীশিং ৬,৪০৬ নৌনা কোদিব নাদুনা মকোক চিংলি‍। হৌখিবা পুং ২৪দা দিল্লীদা মীশিং ৫,৪৭৫ নৌনা নারকপা থেংনখি, অদুগা কেরলাদা মীশিং ৫,৩৭৮ নৌনা নারকপা থেংনখি‍।
ভারতকী অপুনবা ফখ্রবা মীশিং লাখ ৮৭ (৮৭,১৮,৫১৭) লানখ্রে‍। লৈবাক্কী ফগৎলকপগী চাং ঙসি চাদা ৯৩.৬৫ ওইরি‍।
লৈবাকসিদা হৌখিবা পুং ২৪সিদা মীশিং ৩৯,৩৭৯ নাবা ফগৎলকখি‍।
নৌনা ফগৎলকপা মীশিংগী চাদা ৭৮.১৫তি স্তেত/য়ু.তি. ১০দগীনি‍।
কেরলানা মীশিং ৫,৯৭০ দিসচার্জ তৌখিদুনা নোংমদা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না ফগৎলকপা থেংনখি‍। দিল্লীদা মীশিং ৪,৯৩৭ ফগৎলকখি অমদি মহারাস্ত্রনা মীশিং ৪,৮১৫ ফগৎলক্তুনা মতুং ইল্লি‍।
অপুনবা শিখিবা মীশিংগী চাদা ৮৩.৮০দি স্তেত/য়ু.তি. ১০ হায়বদি মহারাস্ত্র, কর্নাতকা, তামিল নাদু, দিল্লী, ৱেস্ত বেঙ্গল, উত্তর প্রদেশ, অন্ধ্র প্রদেশ, পঞ্জাব, গুজরাত অমদি মধ্য প্রদেশতগীনি‍।
মহারাস্ত্রনা মীশিং ৪৬,৮১৩ শিদুনা অপুনবা শিখ্রবা মীশিংগী খ্বাইদগী মশিং য়ামবা (চাদা ৩৪.৪৯) ওইরি‍।
হৌখিবা পুং ২৪সিদা শিখিবা মীশিং ৪৯২গী চাদা ৭৫.২০দি স্তেত/য়ু.তি. তরাদগীনি‍।
দিল্লীদা মীশিং ৯১ নৌনা শিদুনা খ্বাইদগী য়াম্বা ওইরি‍। মহারাস্ত্রতা মীশিং ৬৫ নৌনা শিখি অদুগা ৱেস্ত বেঙ্গলদা মীশিং ৫২ নৌনা শিদুনা মতুং ইল্লি‍।