লো অমসুং জস্তিস মন্ত্রালয়
রাজ্য ১৫দা ই-লোক অদালৎ ২৭ লৈহন্দুনা জুনদগী ওক্তোবর ২০২০ ফাওবদা কেস লাখ ২.৫১ লোইশিনবা ঙমহনখ্রে
ই-লোক অদালৎকী খুত্থাংদা লুপা করোর ১০৭.৪গী সেত্তলমেন্ত তৌদুনা হৌজিক ফাওবদা নবেম্বর থাগী মনুংদা কেস ১২,৬৮৬ লোইশিনবা ঙমখ্রে
23 NOV 2020 2:17PM by PIB Imphal
লাইচৎ অসিনা চৈথেং পীরিঙৈ মতমদা লিগেল সর্ভিসেস ওথোরিতীশিংনা ন্যু নোর্মেল অসি হৈশিংনা চৎনহন্দুনা ভর্চ্যুএল প্লেৎফোর্মদা লোক অদালৎ লৈহনখি। ২০২০গী জুনদগী ওক্তোবর ফাওবদা রাজ্য ১৫দা ই-লোক অদালৎ ২৭ লৈহন্দুনা কেস লাখ ৪.৮৩ পাইখৎখি অমসুং লুপা করোর ১৪০৯গী সেত্তলমেন্ত তৌবা ঙমদুনা কেস লাখ ২.৫১ লোইশিনবা ঙমখ্রে। মখা তানা নবেম্বর ২০২০গী মনুংদা উত্তর প্রদেশ, উত্তরাখন্দ অমসুং তেলঙ্গনা রাজ্যশিং অসিদা হৌজিক ফাওবদা কেস ১৬,৬৫১ পাইখৎখি অমদি লুপা করোর ১০৭.৪গী সেত্তলমেন্ত তৌদুনা কেস ১২,৬৮৬ লোইশিনবা ঙমখি।
মালেমগী ওইবা লাইচৎ অসিনা লিগেল সর্ভিসেস ইন্সতিত্যুসনশিংনা মথৌ তৌবগী মওং-মতৌদা মরু ওইনা অহোংবা পুরকখি। কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা থোকহনবা অপনবশিং অমসুং তোঙান তোঙনবা হকশেলগী ওইবা গাইদলাইনশিংগী মরক্তা ৱায়েল পীনবা লিগেল সর্ভিসেস ওথোরিতীশিংনা ইন্দিজিনস ওইনা মখোয়গী ৱায়েল পীবগী চৎনবী ওইনা লৈরিবা পাম্বৈশিংদা তেক্নোলোজী হাপচিনখি। ই-লোক অদালৎ হায়নসু মীয়াম্না খঙনরিবা ওনলাইন লোক অদালৎ অসি তেক্নোলোজীগী কান্নবশিং অদু শীজিন্নরিবা লিগেল সর্ভিসেস ইন্সতিত্যুসনশিংগী অদুগুম্বা ইন্নোবেসন অমনি অমসুং মীয়ামগী য়ুমদা অদুমক ৱায়েল পীনবা ফমপাক অমা ওইরক্লি। ই-লোক অদালৎ অসিনা শেল চংবসু মপুং ফানা হন্থহল্লি মরমদি মসিদা শিল-লাংবগী চাদিং তৌবগী মথৌ তাবা অদু লৈহন্দে।
লিগেল সর্ভিসেস ওথোরিতীশিংনা শিনবা লোক অদালৎ (রাজ্য ওইননা নেস্নেলগী) অসি অলতর্নেতিব দিসপ্যুৎ রিজোলুসন (এ.দি.আর.) মোদ অমনি মসিদা লিতিগেন্তশিংনা শেল অমদা চাদিং তৌদনা য়ান্নদুনা সেত্তলমেন্ত তৌবদা য়ুম্ফম ওইরগা প্রি-লিতিগেসন অমসুং পন্দুনা লৈরিবা কেসশিং ৱায়েলশঙদা ৱারোইশিন পুরকখি। মসি লেম্না অমসুং ৱায়েল পাম্লিবা পার্তিশিং অদু য়ান্নবা পুরক্তুনা থুনা পাঙথোকপা পাম্বৈনি অমসুং মসিনা মখোয়বু মতম চংঙি, লুই অমসুং শেল চংঙি হায়না মীয়াম্না লৌনরিবা এদজুদিকেসনগী এদভর্সিএল সিস্তেমগী মখাদা ৱানা ত্রাইএল তৌবগী কনবী। লোক অদালৎশিংনা ৱায়েলশঙদা মতম শাংনা পার্তইশিংগী মরক্তা ৱায়েল মতম শাংনা পন্দুনা লৈরিবা অসিগী এরিয়রশিং অসিগী পোৎলুমশিং হন্থহনবদসু মতেং ওই।

Ministry of Law and Justice
27 E-Lok Adalats organized in 15 States leading to disposal of 2.51 lakh cases from June to October,2020
12,686 cases disposed of during month of November so far resulting in settlement of Rs 107.4 cr through E-Lok Adalat
23 NOV 2020 2:17PM by PIB Delhi
In the period of turbulence caused by the pandemic, Legal Services Authorities creatively adapted to the new normal and moved Lok Adalat to the virtual platform. From June, 2020 to October 2020, 27 E-Lok Adalats have been organized in 15 States wherein 4.83 lakh cases were taken up and 2.51 lakh cases disposed of resulting in settlement of Rs 1409 cr. Further, during November 2020, E-Lok Adalats have been organized in the States of Uttar Pradesh, Uttarakhand and Telangana so far wherein 16,651 cases were taken up and 12,686 disposed of resulting in settlement of Rs 107.4 cr.
The global pandemic has fundamentally changed the way in which the Legal Services Institutions function. To facilitate access to justice amidst the constraints placed by Covid-19 and various public health guidelines, the Legal Services Authorities have ingeniously integrated technology into its conventional methods of justice delivery. Online Lok Adalat popularly known as E -Lok Adalat is one such innovation of Legal Services Institutions where technology has been used to its maximum advantage and has become a platform to deliver justice at the doorstep of people. E- Lok Adalats are also cost effective as it eliminates the need for organisational expenses.
Organised by Legal Services Authorities, Lok Adalats (State as well as National) are an Alternative Dispute Resolution (ADR) mode wherein pre-litigation and pending cases in the courts are disposed on the basis of amicable settlement without any expense on the part of litigants. It is free of cost and expeditious method of bringing litigating parties on the same side and saving them from the rigours of trial under adversarial system of adjudication which is generally perceived to be time consuming, complex and costly. Lok Adalats are also instrumental in reducing the burden on arrears of the court disposal of long pending litigation between the parties.