ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ପଞ୍ଚଦଶ ଅର୍ଥ ଆୟୋଗଙ୍କ ରିପୋର୍ଟ କପି ହସ୍ତାନ୍ତର
16 NOV 2020 7:10PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କୁ ଆଜି 2021-22ରୁ 2025-26 ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ପଞ୍ଚଦଶ ଅର୍ଥ ଆୟୋଗଙ୍କ ରିପୋର୍ଟ କପି ହସ୍ତାନ୍ତର କରାଯାଇଛି । ଆୟୋଗର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଏବଂ ସଦସ୍ୟମାନଙ୍କ ଉପସ୍ଥିତିରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ରିପୋର୍ଟ କପି ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଥିଲା । ଆୟୋଗ ନିଜର ରିପୋର୍ଟ 4 ନଭେମ୍ବର 2020ରେ ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କୁ ଅର୍ପଣ କରିଥିଲା ।
ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଶ୍ରୀ ଏନ କେ ସିଂଙ୍କ ସମେତ ସଦସ୍ୟଗଣ ଶ୍ରୀ ଅଜୟ ନାରାୟଣ ଝା, ପ୍ରଫେସର ଅନୁପ ସିଂ, ଡ. ଅଶୋକ ଲାହିରି ଏବଂ ଡ. ରମେଶ ଚାନ୍ଦ, ଆୟୋଗ ସଚିବ ଶ୍ରୀ ଅରବିନ୍ଦ ମେହତା ରିପୋର୍ଟ ହସ୍ତାନ୍ତର ସମୟରେ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ।
ଆସନ୍ତାକାଲି କେନ୍ଦ୍ର ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଆୟୋଗ ପକ୍ଷରୁ ରିପୋର୍ଟ ପ୍ରଦାନ କରାଯିବ।
ସମ୍ବିଧାନରେ ନିର୍ଦ୍ଧାରିତ ପ୍ରକ୍ରିୟା ଅନୁଯାୟୀ, ଏହି ରିପୋର୍ଟକୁ ଏକ୍ସପ୍ଲାନେଟରୀ ମେମୋରାଣ୍ଡମ ସହିତ ଏଟିଆର ମାଧ୍ୟମରେ ସଦନରେ ଉପସ୍ଥାପନ କରାଯିବ।

Prime Minister's Office
Finance Commission presents copy of its report to the Prime Minister
16 NOV 2020 7:10PM by PIB Delhi
The Chairman and Members of the 15th Finance Commission today presented a copy of the Commssion’s report for the period 2021-22 to 2025-26, to the Prime Minister Shri Narendra Modi. The Commission had submitted its report to the President of India on 4 November 2020.
Chairman Shri N K Singh along with Members of the Commission, Shri Ajay Narayan Jha, Prof. Anoop Singh, Dr. Ashok Lahiri and Dr. Ramesh Chand along with Secretary to the Commission Shri Arvind Mehta were present at the presentation.
The Commission will present its Report to the Union Finance Minister tomorrow.
The Report will be placed on the Table of the House along with Explanatory Memorandum by way of ATR as prescribed under the Constitution.