হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী হৌজিক নারিবা মীশিং লাখ ৪.৮দা মখাতানা হন্থরে
নুংতিগী থেংনবা অনৌবা কেসতগী নুংতিগী ফগৎলকপা মশিংনা হেন্দুনা চৎপনা ফগৎলকপগী চাং চাদা ৯৩গী মথক্তা লৈহল্লে
14 NOV 2020 11:32AM by PIB Imphal
হৌজিক নারিবা মীশিং লাখ ৫দগী তাথনা লৈবা নুমিৎ মরিনি শুরকপগা লোয়ননা ভারতকী হৌজিক নারিবা মীশিং ঙসি ফাওবগী লৈরিবা ফীভমদা ৪,৮০,৭১৯ হন্থরে‍। অপুনবা নাখিবা মীশিংদা হৌজিক নারিবা মীশিংগী শরুক মখা তানা চাদা ৫.৪৮তা হন্থরে‍।
নুংতিগী নৌনা থেংনবা অনাবা মীশিংদগী নুংতিগী ফগৎলকপা মীশিংনা হেন্দুনা চৎপগী ফীভম লৈপ্তনা লৈদুনা হৌখিবা পুং ২৪দা নৌনা নারকপা মীশিং ৪৪,৬৮৪ অমদি নৌনা ফগৎলকপা মীশিং ৪৭,৯৯২ ওইখি‍।
নৌনা নারকপা মীশিং অসুম অসুম হন্থরকপগী ফীভমসিনা মীয়াম্না কোবিদকা চুনবা হৌন-লোনচৎ ইন্দুনা চৎলি অমদি কেন্দ্র লৈঙাক্কী চৎন-পথাক ইন্দুনা স্তেত/য়ু.তি. লৈঙাকশিংনা পায়খৎলিবা মতিং লৈবা লাকশিন্নবগী থৌওংশিং অসি তাক্লি‍। নুংতিগী নৌনা নারকপা মীশিং অসি হৌখিবা চয়োল মঙাসিদা অসুম অসুম হন্থরকপগী ফীভম অমা উরি‍।
ফীভম অসিনা ফগৎলকপগী চাং ঙসি চাদা ৯৩ লান্থোকহন্বদসু মতেং ওইরি‍। লৈবাক্কী অপুনবা ফগৎলকপগী চাং চাদা ৯৩.০৫ ওইরি‍। অপুনবা ফগৎলকপা মীশিং ৮১,৬৩,৫৭২ ওইরি‍। ফগৎলকপা মীশিং অমদি হৌজিক নারিবা মীশিংগী মরক্তা লৈরিবা খেন্নবা তপ্না তপ্না হেনগৎলক্তুনা হৌজিক ৭৬,৮২,৮৫৩ ওইরি‍।
নৌনা ফগৎলকপা মীশিংগী চাদা ৭৫.৩৮তি স্তেত/য়ু.তি. তরাদগী ওইরি‍।
মীশিং ৬,৪৯৮ কোবিদতগী ফগৎলক্তুনা দিল্লীনা হৌখিবা পুং ২৪সিদা খ্বাইদগী মীশিং য়াম্না ফগৎলকপা ওইরি‍। কেরলাদা নোংমদা মীশিং ৬,২০১ ফগৎলকখি অমদি মহরাস্ত্রদনা মীশিং ৪,৫৪৩ নৌনা ফগৎলকখি‍।
নৌনা নারকপা মীশিংগী চাদা ৭৬.৩৮তি স্তেত/য়ু.তি. তরাদগী ওইরি‍।
দিল্লীনা হৌখিবা পুং ২৪দা নৌনা নারকপী মীশিং ৭,৮০২ থেংনদুনা নৌনা হাপচিল্লকপগী তেল্লিগী মকোক্তা লৈরি‍। কেরলানা নৌনা নারকপা মীশিং ৫,৮০৪ থেংনখি অদুগা মহারাস্ত্রনা ঙরাং মীশিং ৪,১৩২ নৌনা নারক্তুনা অহুমসুবা মফমদা লৈরি‍।
হৌখিবা পুং ২৪সিদা মীশিং ৫২০ শিখি‍। হায়রিবা অসিগী চাদা ৭৯.২৩দি স্তেত/য়ু.তি. তরাদগীনি‍।
নৌনা শিখিবা মীশিংগী চাদা ২৪.৪দি মীশিং ১২৭ শিখিবা মহারাস্ত্রদগীনি‍। দিল্লী অমদি ৱেস্ত বেঙ্গলনা মথংশিৎনা মীশিং ৯১ অমদি ৫১ শিদুনা মতুং ইল্লি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Active Caseload further contracts to 4.8 Lakhs
Daily New Recoveries outnumbering Daily New Cases pushes Recovery Rate to more than 93%
14 NOV 2020 11:32AM by PIB Delhi
Registering a four-day streak of less than 5 lakh active cases, India’s active caseload has shrunk to 4,80,719 as on date. The share of Active Cases in the total Positive Cases has further decreased to 5.48%.
The trend of new recoveries exceeding new cases every day continues continuously as 44,684 new cases were reported in the last 24 hours against 47,992 recoveries.
New cases continue their downward slope indicating adoption of COVID Appropriate Behaviour among the population, and effective containment measures by the State/UT governments following guidelines of the Union Government. The daily new cases on an average show a declining trend over the last five weeks.
This trend has also upended the Recovery Rate to cross 93% today. The cumulative national figure is 93.05%. The total recovered cases stand at 81,63,572. The gap between the recovered cases and active cases that is steadily increasing, presently standing at 76,82,853.
75.38% of the new recovered cases are contributed by ten States/UTs.
With 6,498 persons recovering from COVID, Delhi saw the most recoveries in the past 24 hours. Kerala saw 6,201 daily recoveries while Maharashtra saw 4,543 new recoveries.
Ten States/UTs have contributed 76.38% of the new cases.
Delhi reported 7,802 cases in the last 24 hours topping the tally of new additions. Kerala recorded 5,804 new cases while Maharashtra stood at the third position with 4,132 new cases yesterday.
520 case fatalities that have been reported in the past 24 hours. 79.23% of these are from ten States/UTs.
24.4% of new fatalities reported are from Maharashtra which reported 127 deaths. Delhi and West Bengal follow with 91 and 51 new deaths, respectively.