ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତର ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା 4.85 ଲକ୍ଷ ତଳକୁ ଖସିଲା
• ଦୈନିକ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ଲଗାତର ଭାବେ ଦୈନିକ ନୂଆ ଆକ୍ରାନ୍ତ ସଂଖ୍ୟାଠାରୁ ଅଧିକ ରହୁଛି
13 NOV 2020 12:34PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତର ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ଆଜି 4,84,547ରେ ପହଞ୍ଚିଛି, ଯାହା କି 5 ଲକ୍ଷ ଅଙ୍କଠାରୁ କମ । ଆଜିକୁ ମିଶାଇ ଲଗାତର ତୃତୀୟ ଦିନ ପାଇଁ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା 5 ଲକ୍ଷ ତଳେ ରହିଆସୁଛି । ମୋଟ କରୋନା ଆକ୍ରାନ୍ତ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟାରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମାତ୍ର 5.55% ରହିଛି ।
ନୂଆ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟାଠାରୁ ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା ଲଗାତର ଭାବେ ଅଧିକ ହେବା ଯୋଗୁ ଏଭଳି ହୋଇପାରିଛି । ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟା ଖସାଇବାରେ ଏହା ବିଶେଷ ସହାୟକ ହେଉଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ ଦେଶରେ 44,879 ନୂଆ ରୋଗୀ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଥିବା ବେଳେ 49,079 ରୋଗୀ କରୋନା ସଂକ୍ରମଣରୁ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଛନ୍ତି । ଦୈନିକ ନୂଆ ମାମଲା ତୁଳନାରେ ଦୈନିକ ନୂଆ ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା ଅଧିକ ହେବାର ଏହି ଧାରା ବଳବତ୍ତର ରହିଛି । ଆଜିକୁ ମିଶାଇ ଲଗାତର 41 ଦିନ ହେଲା ଏହି ଧାରା ଦେଖିବାକୁ ମିଳୁଛି ।
ଦେଶରେ ମୋଟ ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା 81,15,580କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି । ଏହାଦ୍ୱାରା ଆରୋଗ୍ୟ ହାର 92.97%କୁ ବଢ଼ିଛି । ଫଳରେ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ଏବଂ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମଧ୍ୟରେ ରହୁଥିବା ବ୍ୟବଧାନ ଲଗାତର ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି । ଏବେ ଏହି ବ୍ୟବଧାନ 76,31,033କୁ ବଢ଼ିଛି ।
ଦିନକରେ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଥିବା ନୂଆ ରୋଗୀଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ 77.83% 10 ରାଜ୍ୟ/ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ଦେଖିବାକୁ ମିଳିଛି ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ଦିନକରେ ସର୍ବାଧିକ ଲୋକ କରୋନା କବଳରୁ ମୁକୁଳିଛନ୍ତି । ରାଜ୍ୟରେ ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ 7,809 ରୋଗୀ ଆରୋଗ୍ୟ ହେବା ପରେ ମୋଟ ଆରୋଗ୍ୟଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା 16,05,064କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ।
76.25% ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା 10 ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ଦେଖିବାକୁ ମିଳିଛି ।
ଦିଲ୍ଲୀରେ ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ ସର୍ବାଧିକ 7,053 ନୂଆ ମାମଲା ସାମ୍ନାକୁ ଆସିଛି । ଏହା ପଛକୁ ଥିବା କେରଳରେ 5,537ନୂଆ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ କରାଯାଇଥିବା ବେଳେ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 4,496 ନୂଆ ମାମଲା ଦେଖିବାକୁ ମିଳିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ ଦେଶରେ କରୋନା ଆକ୍ରାନ୍ତ ଯୋଗୁ 547 ରୋଗୀଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଛି । ଏଥିରୁ ପାଖାପାଖି 80% (79.34%) 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ଠାବ କରାଯାଇଛି ।
ଦେଶରେ ଦିନକରେ ପ୍ରାଣ ହରାଇଥିବା ନୂଆ କରୋନା ରୋଗୀଙ୍କ 22.3% ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ ରହିଛି । ରାଜ୍ୟରେ 122 ନୂଆ ମୃତ୍ୟୁ ମାମଲା ରେକର୍ଡ କରାଯାଇଛି । ସେହିଭଳି 24 ଘଣ୍ଟାରେ ଦିଲ୍ଲୀ ଓ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ ଯଥାକ୍ରମେ 104 ଓ 54 ଲୋକଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Active Caseload drops below 4.85 Lakhs
Daily New Recoveries continue to outnumber Daily New Cases
13 NOV 2020 12:34PM by PIB Delhi
India’s active cases today stand at 4,84,547, much below the 5-lakh mark. This is the third day of the active cases being sustained below the 5-L mark. Their share in the total Positive Cases stands at only 5.55%.
This has been made possible by the trend of recoveries exceeding new cases which has ensured a total net reduction of the Active Caseload.
In contrast to 44,879 new reported cases, 49,079 cases have recovered in the last 24 hours which continues India’s trend of having daily high recoveries that outnumber the daily new cases. This trend has been observed for the 41st day today.
The total recovered cases stand at 81,15,580 which translates to a Recovery Rate of 92.97%. The gap between Recovered cases and Active cases continues to grow and presently stands at 76,31,033.
77.83% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Maharashtra reported the maximum number of single day recoveries. 7,809 new recoveries have pushed up the State’s total recoveries to 16,05,064.
76.25% of the new cases are concentrated in 10 States and UTs.
Delhi reported the maximum daily new cases numbering 7,053 in the last 24 hours. Kerala recorded 5,537 new cases while Maharashtra reported 4,496 new cases yesterday.
Ten States/UTs account for about 80% (79.34%) of the 547case fatalities have been reported in the past 24 hours.
22.3% of new fatalities reported are from Maharashtra which reported 122 deaths. Delhi and West Bengal follow with 104 and 54 new deaths, respectively.