ন্যু অমসুং রিন্যুএবল মন্ত্রালয়
আই.আর.ই.দি.এ.না শিনবা ৩৩শুবা চহিগী জেনরেল মীতিং
শেনবা চহি ২০১৯-২০দা গ্রোস ইনকম ১৭% হেনগৎতুনা লুপা করোর ২৩৭২ ওইখ্রে
কুমজা ২০১৯-২০গী মনুংদা আই.ই.আর.ই.দি.এ.না কেপাসিতী ৫৬৭৩ এম.দবল্যু. হাপচিন্নবা তেংবাংগীদমক লুপা করোর ১২,৬৯৬কী লোন কাইখ্রে অমসুং লুপা করোর ৮,৭৮৫ য়েন্থোকখ্রে
12 NOV 2020 12:30PM by PIB Imphal
ন্যু এন্দ রিন্যুএবল ইনর্জী মন্ত্রালয়গী মখাদা পি.এস.য়ু. অমা ওইরিবা, ভারতকী রিন্যুএবল ইনর্জী দিবেলপমেন্ত এজেন্সী লিমিতেদ (আই.আর.ই.দি.এ.)গী ৩৩শুবা চহিগী জেনরেল মীতিং (এ.জি.এম.), ঙরাং নই দিল্লীগী ইন্দিয়া ইন্তর্নেস্নেল সেন্তরদা পাংথোকখ্রে। শেনবা চহি ২০১৯-২০গী চহিগী একাউন্তশিং অদু এ.জি.এম.দা পুথোকখি।
দাইরেক্তর অমসুং স্তেকহোল্দরশিংদা ৱা ঙাংলদুনা, আই.আই.দি.এ.গী সি.এম.দি. শ্রী প্রদিপ কুমার দাসনা শেনবা চহি ২০১৯-২০গী থবক-থৌরমশিংগী মতাংদা ফোংদোকখি অমসুং খঙহনখি মদুদি কম্পনীগী ইনকম অসি হেনগৎতুনা লুপা করোর ২,৩৭২.৩৮ য়ৌখ্রে অমসুং ১৭.৩২%গী শাহৌ রেজিস্তার তৌখ্রে। আই.আই.দি.এ.না লুপা করোর ১২,৬৯৬কী লোন কাইখ্রে অমসুং লুপা করোর ৮,৭৮৫ য়েন্থোকখ্রে। চহি অসিদা কো-ফাইনান্স প্রজেক্তশিং/তেক ওভর লোনশিং য়াওনা সেঙ্কসন তৌখ্রবা লোনশিং অদু হৌখিবা চহিগী মেগাৱাৎ ৩২৬৬কা য়েংনরুবদা মেগাৱাৎ ৫৬৭৩গী অহোনবা কেপাসিতী ফংবদা মতেং ওইনরগনি।
তুংলমচৎকী লাল্লোংশিংগী মতাংদা ঙাংলদুনা, সি.এম.দি.না ৱাফম অসিদা শাফু পীখি মদুদি লৈবাক্কী গ্রীন ইনর্জী পোর্তফোলিও অসি মগুন অমসুং চাং অনিমক্কী মতাংদা লেপ্তনা মাংদা চখৎলি। মসিদা সরকারগী তোঙান তোঙানবা পোলিসী ইনিসিএতিবশিং খুদম ওইনা পি.এম.-কুসুম স্কিম, সোলর অমসুং ৱিন্দ হাইব্রিদ তেক্নোলোজীশিং, ইথানোল অমসুং কম্প্রেস বাইও গ্যাস (সি.বি.জি.)গুম্বা বাইওফুএলশিং, ই-মোবিলিতী অমসুং মরী লৈনবা ইনফ্রাস্ত্রকচর, ওফ-শোর ৱিন্দ ইনর্জী, সোলর প্রুফ-তোপ প্রোগ্রাম অসিনচিংবা থৌরমশিংনা মরম ওইদুনা মসিদা হেন্না খুমাং চাউশিল্লকপগী থাজবা থম্লি। মহাক্না মখা তানা হায়খি মদুদি আই.আর.ই.দি.এ.না রিন্যুএবল ইনর্জী সেক্তরগী রিসোর্সকী মথৌ তাবশিং মপুং ফাহন্নবগীদমক্তা ক্রেদিৎকী অনৌবা লাইনশিংগীদমক্তা তোঙান তোঙানবা ইন্তর্নেস্নেল অমসুং মল্তিলেতরেল লেন্দরশিংগা লোইননা মখা তানা হোৎনখিগনি। আই.আর.ই.দি.এ.না অতৈ সোর্সশিংদগী ফন্দ খোমজিনবা অমসুং তোঙান তোঙানবা অতোপ্পা ফাইনান্সিএল ইন্সত্রুমেন্তশিং শেমগৎনবগী মায়কৈদসু মখা তানা হোৎনখিগনি।

Ministry of New and Renewable Energy
IREDA holds 33rd Annual General Meeting
Gross Income jumps 17% to Rs. 2372 crore in FY 2019-20
IREDA sanctions loans of Rs. 12,696 crore and disburses Rs. 8,785crore supporting capacity addition of 5673 MWduring 2019-20
12 NOV 2020 12:30PM by PIB Delhi
The 33rd Annual General Meeting (AGM) of Indian Renewable Energy Development Agency Ltd. (IREDA) , the PSU under Ministry of New & Renewable Energy, held yesterday at India International Centre, New Delhi. Annual accounts for financial year 2019-20 were adopted at the AGM.
Addressing the Directors and Shareholders, Shri Pradip Kumar Das, CMD, IREDA highlighted the performance of FY2019-20 and informed that gross income of the company increased to Rs. 2,372.38 Crore, registering a growth of 17.32%. IREDA has sanctioned the loans of Rs. 12,696 crore and disbursed Rs. 8,785 Crore. Loan sanctioned during the year including co-financed projects/ take over loans ,would support capacity addition of 5673 MW as against 3266 MW in last year.
Speaking about future strategies, CMD emphasized that Green Energy portfolio of the country is consistently growing in terms of both quantity and quality; and is expected to get a further boost with various policy initiatives of the Government, such as PM-KUSUM scheme, Solar & Wind hybrid technologies, Biofuels such as Ethanol and Compressed Bio Gas (CBG), E-mobility and associated infrastructure, Off-shore Wind energy, Solar Roof-top programme etc. He further added that IREDA will continue its efforts with various international and multilateral lenders for new lines of credit to meet the resource needs of the Renewable Energy sector. IREDA would also continue its efforts in raising funds from other sources and work towards creation of various alternative financial instruments.