কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
এন.আই.পি.ই.আর. –হাইদ্রাবাদতা ১৪শুবা ফাউন্দেসন দে পাংথোকপা
10 NOV 2020 6:21PM by PIB Imphal
নেস্নেল ইন্সতিত্যুৎ ওফ ফার্মাস্যুতিকেল ইজুকেসন অমসুং রিসর্স, হাইদ্রাবাদনা ঙসি ১৪শুবা ফাউন্দেসন দে চান্নবা মওংদা পাংথোকখ্রে। থৌরম অসিদা দি.আর.দি.ও. জে.এন.য়ু অমসুং হান্নগী দি.জি., চানসচেলর, এন.আই.তি.আই. আয়োগগী মেম্বর, পদমা ভুসন, শ্রী ভি.কে. সরসৱাত্না অথোইবা লেংবীরকপা ওইখি।
বি.আই.আর.এ.সি., চেয়রপর্সন, দি.বি.তি.গী সেক্রেতরী দাঃ রেনু স্বারুপনা মীথুংলেন ওইদুনা থৌরম অসিদা ওনলাইনগী ফম্বাক্তা পাওজেল পীখি।
এন.আই.পি.ই.আর. –হাইদ্রাবাদকী দাইরেক্তর দাঃ শাশি বালা সিংহ শক্নাইরবা অমসুং ইনভাইতিশিং অসি ওকখি। মহাক্কী ৱা ঙাংবদা মহাক্না ইন্সতিত্যুৎ অসিগী চহি ১৩গী খোঙচৎ অমসুং মসিদা ফংজখিবশিং অসি পুথোকখি। এন.আই.পি.ই.আর. –হাইদ্রাবাদনা নেস্নেল ইন্সতিত্যুসনেল ফ্রেমৱার্ক (এন.আই.আর.এফ.) ২০২০গী মখাদা ‘ফার্মাসি’ কেতগরিদা ৫শুবা মফম কনখি। মহাক্না মখা তানা হায়খি মদুদি য়াম্না তেল্লবা মতম অমদা, ইন্সতিত্যুৎ অসিনা সেন্তর অসিমক য়াম্না খুমাং চাওশিনবা মহৈ তমফম ওইহনখি অমসুং ফার্মাস্যুতিকেল সাইন্স তম্বদা খুমাং চাওশিনখি। কোবিদ-১৯গী লায়চৎকী অৱাবা থেংনরিবা অসি ফাওবদা ইন্সতিত্যুসন অসিনা আই.তি./আই.ও.তি.গী থৌওং শিজিন্নদুনা মহৈগী ওইবা থবকশিং লোইশিনবা ঙমখি অমসুং ২০২০গী জুলাইগী ২৪দা ই-কনভোকেসন মায় পাক্না পাংথোকখি। মখা তানা ইন্সতিত্যুসন অসিনা সেমিনার, ৱার্কশোপ, ৱেবিনার অমসুং ত্রেনিং প্রোগ্রাম কয়া অমা ওনলাইনগী ফম্বাক্তা পাংথোকখি। ইন্সতিত্যুসন অসিনা মেদিকেল দিভাইস (এম.তেক্ত.) অসিদা কোর্চ অমা হৌদোক্লি অমসুং মসিদা বাইওলোজি, কেমিস্ত্রী, মেথমেথিক্স, ক্লিনিকেল সাইন্স অমসুং ইঞ্জিনিয়রিং অসিগা মরী লৈনবা য়াওদুনা মেদিকেলগী দিভাইশিং অসি চাওখৎনবা ওইরি।
থৌরম অসিদা ইন্সতিত্যুৎ অসিগী ২০১৯-২০ চহিগী ওইবা রিপোর্ত অথোইবা অতিথি অসিনা ফোংখি।
দাঃ রেনু স্বারুপ, সেক্ত্রেতরি, দিপার্তমেন্ত ওফ বাইওতেক্নোলোজি, চেয়রপর্সন বি.আই.আর.এ.সি.না ১৪শুবা এন.আই.পি.ই.আর. –হাইদ্রাবাদতা মীথুংলেৱন ওইখি। মহাক্না ৱা ঙাংবদা ফার্মা সেক্তরশিং অসিনা লৌরিবা থৌদাং কয়া হৌজিক ওইরিবা আর. অমসুং দি.গী চাওখৎলক্লিবা অসি পীখি। মহাক্না এন.আই.পি.ই.আর.না হেলথকেয়র সেক্তরশিংদা মরুওইনা কোবিদ-১৯ অৱাবা মরক অসিদা লৌরিবা অসি পনখি। মহাক্না পনখি মদুদি ইন্দস্ত্রী অমসুং একাদেমিক ওইবা অসি পুন্দুনা ইন্দিয়া অসি ১০০% মরোমদোম হিংজবা ঙম্লগনি (আত্মানির্ভর ভারত). এন.আই.পি.ই.আর. –হাইদ্রাবাদতা তোপ-তোপ্পা পীরিবী কোর্চশিং অসি মেদিকেল দিভাইস,ফার্মোকো ইনফোর্মেতিক্স অমসুং মহৌশাগী ওইবা পোত্থোক অসি খুমাং চাওশিন্না ফংবনি।
শ্রী ভি.কে. সারস্বাত, পদমা ভুসন্না মহাক্কী ৱা ঙাংবদা হায়খি মদুদি ১৪শুবা এন.আই.পি.ই.আর. –হাইদ্রাবাদতা মহাকপু বার্তোন তৌরকপা য়াম্না ইকাই খুম্ননিংঙাই ওই। মহাক্না ফোংদোকখি মদুদি ফার্মাস্যুতিকেল প্রোফেসন অসিনা মশক থোক্লকপা অসি মালেমগী ওইনা হকশেলগী ওইনা য়াম্না চাওবা থৌদাং অমা লৌগনি। মসিদা ইন্দিয়াগী ফার্মাস্যুতিকেল ইন্সতিত্যুৎ অমসুং ইন্দস্ত্রী অসিনা মালেমগী ওইবা মার্কেৎ অসিদা কোবিদ-১৯ অসিদা চাওরবা থৌদাং লৌরি। মহাক্না উৎখি মদুদি ফার্মা ৪.০ অসিদা পীরিবা ৱাখল লৌশিং অসিনা ইন্দিয়া অসি মরোমদোম লেপচবা ঙম্লগনি। অশুম্না ঐখোয়না তেক্নোলোজিদা দিজিতেল এদভান্সকী অওনবা অমা অমা লাক্তুনা দেতাদা এনালাইজ তৌবা অমসুং হোৎপা য়ারগনি। অমুকশু ফর্মেন্তেসন ইন্দস্ত্রীনা মপাল লমদগী পোৎ পুশিল্লকপা হন্থনবা য়াম্না চাওবা কেমিকেল, অশংবা তেক্নোলোজি শিজিন্নদুনা হিংগৎহনবা মথৌতাই। মহাক্না ইন্দিয়াদা ফাইতোফার্মাস্যুতিকেল রিসর্স অসিগী মরুওইবা উৎলি। লোইশিল্লকপদা মহাক্না এন.আই.পি.ই.আর. –হাইদ্রাবাদকী রিসর্স ফেসিলিতিদা কোইখি অমসুং এক্সপরিমেন্ত তৌরিবা ত্রেনিং ছাত্রশিংদা মোত কয়া পীখি।

Ministry of Chemicals and Fertilizers
14th Foundation Day Celebrations at NIPER-Hyd
10 NOV 2020 6:21PM by PIB Delhi
National Institute of Pharmaceutical Education and Research, Hyderabad today celebrated its 14th Foundation Day in a befitting manner. On this occasion, Shri V. K. Saraswat, Padma Bhushan, Member, NITI Aayog, Chancellor, JNU & Former DG, DRDO attended as the chief-guest.
Dr. Renu Swarup, Secretary, DBT, Chairperson, BIRAC, was the guest of honor and delivered the message on this occasion via online platform.
Dr. Shashi Bala Singh, Director, NIPER-Hyd welcomed all the dignitaries and invitees. During her welcome address, she walked through the 13 years of journey of the institution and its achievements. NIPER-Hyd has secured 5th position in ‘Pharmacy’ category under National Institutional Ranking Framework (NIRF) 2020. She further mentioned that within short span of time, the institute has cemented itself as a centre of excellence for advanced studies and learning in pharmaceutical sciences globally. Even during the challenging COVID-19 pandemic crisis, the Institute was able to complete all the academic activities using IT/IoT tools and also successfully conducted the e-Convocation on 24th July, 2020. In addition, the Institute has organized several seminars, workshops, webinars, invited talks and training programs using online platforms. The institute is introducing Medical Devices (M.Tech) as course and it contains topics related to biology, chemistry, mathematics, clinical science and engineering which are essential for developing Medical Devices.
On this occasion, Institute’s Annual Report 2019-20 was released by the chief guest.
Dr Renu Swarup, Secretary, Department of Biotechnology, Chairperson BIRAC graced the 14th foundation day celebrations of NIPER-Hyderabad as guest of honor. In her address to the gathering, she emphasized the important role played by the pharma sector, current growth in R&D and its translation. She highlighted the importance of NIPER and other research institutes alike in contributing towards the healthcare sector, especially, during challenging situations such as COVID-19. She mentioned the great significance of industry and academic collaboration in making India 100% self-reliant (Atma Nirbhar Bharat). The unique courses offered by NIPER-Hyd, such as in medical devices, pharmacoinformatics and natural products were comprehended and congratulated the achievements of NIPER-Hyd.
Shri V. K. Saraswat, Padma Bhushan, in his address said that it is indeed a great privilege and honor to have been invited for the 14th Foundation Day of NIPER-Hyd. He expressed that bright pharmaceutical professionals will have a pivotal role in the health care industry globally. In this regard, Indian Pharmaceutical Institutes and Industries have played a vital and critical role in the global pharma market and pointed out the inherent strength of biopharma during COVID-19 pandemic. He mentioned the importance of harmonic interactions of various institutes in tackling problems in supply chain, for the growth of bulk drug and intermediates exports, dependency on external markets for Key Starting Materials (KSMs) and APIs. He shed light on Pharma 4.0 for making India self reliant in dealing with the transformation from data to knowledge, understanding and wisdom. Likewise, he gave a roadmap to evolution of digital advances in technology to improve health outcomes by prioritizing, analyzing and evaluating the data. Also, that the fermentation industries need to be revived along with bulk chemical, green technologies to achieve minimal dependency on imports of pharmaceuticals. He highlighted the importance of phytopharmaceutical research in India for the future and also stressed up on the data management in various sectors using artificial intelligence. Towards the end, he visited NIPER-Hyd research facilities and opined about the training of students for carrying out experiments.