সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
ইন্সপাইয়র ফেল্লোসিপকী মতাংদা দি.এস.তিগী ৱারোল
10 NOV 2020 2:34PM by PIB Imphal
দি.এস.তিগী ‘ইন্নোবেসন ইন সাইন্স পরসুইত ফোর ইন্সপাইয়র রিছর্স (ইন্সপাইয়র)গী মখাদা স্কোলারসিপ ফোর হয়র ইজুকেসন (এস ঐচ ই) ফংবা য়ারবা নিউ দিল্লীগী লেদি শ্রী রাম কোলেজ ফোর ৱুমেনগী মহৈরোয় অমা, জি. ঐশ্বর্য়া রেদ্দি লৈখিদবদা সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজি দিপার্তমেন্ত থম্মোয় শোক্না অৱাবা ফোঙদোক্লি। মহাক লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী ফবা অমসুং তুংগী অশা লৈবা মহৈরোয়শিংগী মনুংদা অমনি। মরম অসিনা, মহাক ইন্সপাইয়র এস.ঐচ.সি স্কোলারসিপ ফংখি। অতোপ্পা চহিশিংগুম, চহি অসিগী অগস্ত থাদা ফংবা য়ারবা মহৈরোয় ৯৭৬২দা স্কোলারসিপকী ফেল্লোসিপ লেত্তরশিং থাখি। মহৈরোয়শিংদা অচম্বা চে-চাং অহুম হায়বদি বেঙ্ক একাউন্তগী অকুপ্পা মরোলশিং, মার্ক সিত অমসুং কোলেজদগী বোনাফাইদ/পর্ফোমেন্স সর্তিফিকেত পীরক্নবা খঙহনখি অমসুং মতুং তারকপদা চহি অমগী অপুনবা স্কোলারসিপ পীথোকখি। লাইবক থিবদি, হায়রিবা চে-চাংশিং অসি ঐশ্বর্য়াদগী ফংখিদে। অথুবা মতমদা হায়রিবা স্কোলারসিপ অদু য়েন্থোকপা য়ানবা খনগৎলবা মহৈরোয়শিংনা মখোয়গী পীশিনফম থোকপা চে-চাংশিং অথুবদা পীশিন্নবা দি.এস.তিনা অপীল তৌরি। মসিগী মরুওইবা ৱাফম অসি অকক্নবা মতমগী মনুংদা লোইশিন্নবদা মতেং পাংনবা ঐখোয়না মরুওইনা ইন্সতিতুসনশিংদা তকশিল্লি।

Ministry of Science & Technology
Statement of DST regarding INSPIRE fellowship matter
10 NOV 2020 2:34PM by PIB Delhi
The Department of Science and Technology (DST) is extremely grieved at the loss of life of G. Aishwarya Reddy, a student of Lady Shri Ram College for Women, New Delhi and an aspirant of Scholarship for Higher Education (SHE) under ‘Innovation in Science Pursuit for Inspired Research (INSPIRE)’ scheme of DST. She was one of the brightest and promising students of the country. It is, for this reason, she was offered the Inspire SHE scholarship. As in other years, the provisional fellowship letters of scholarship were sent out to 9762 eligible applicants in August this year. The students are asked to upload three simple documents like bank account details, mark-sheet, and a bonafide/performance certificate from the college, following which scholarship for entire year is promptly released. Regretfully, these documents were not received from Aishwarya.
DST would like to appeal to all the shortlisted candidates to complete their formalities quickly so that the scholarship can be disbursed at the earliest possible. We especially urge all the institutions to cooperate in this important matter in a time-bound manner.