কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
ইন্দিয়া-য়ু.এ.ই.গী ইনভেসমেন্তদা অৱাংবা থাক্কী জোইন্ত তাক্স ফোর্সগী ৮শুবা মিতিং
03 NOV 2020 5:21PM by PIB Imphal
ঙসি ইন্দিয়া-য়ু.এ.ই.গী ইনভেসমেন্তদা অৱাংবা থাক্কী জোইন্ত তাক্স ফোর্সগী ৮শুবা মিতিং ইন্দিয়ানা য়ুম্বু ওইদুনা কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইদুনা ভর্চুএল ফোর্মেৎতা পাংথোকখ্রে।
মিতিং অসি ভারত সরকারগী রেলৱেজ, কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী অমসুং কঞ্জুমর এফিয়র্স অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী মিনিস্তর শ্রী পিয়ুশ গোয়াল অমসুং আবু দাবিগী ইজুকেতিব কাউন্সিল ওফ ইমাইরেৎকী মেম্বর হিস হায়নেশ শৈখ হামেদ বিন জায়েদ অল নাহ্যান অমসুং মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংনা শরুক য়াখি।
জোইন্ত তাক্স ফোর্স অসি ২০১২তা য়াম্না লুবা ফোরুম ওইনা শেমখিবনি মখা তানা মসি মরী ফগৎলক্তুনা য়ু.এ.ই. অমসুং ইন্দিয়া অনিগী মরক্তা য়াম্না চেৎনা লৈরি। মেকানিজম অসিনা য়াম্না মরুওইবা ওইনা লৌদুনা লৈবাক অনিগী মরক্তা খুমাং চাওশিন্নবা ২০১৭গী জানুৱারিদা সহি তৌনখি।
নাকন অনিমক্তা জোইন্ত তাক্স ফোর্স অসিনা অফবা পুথোরক্তুনা অমসুং অপেনবা উৎতুনা নাকন অনিগী ত্রেদ অসি থাক অমদা থম্লি। মখোয়না ইন্দিয়ন অমসুং য়ু.এ.ই.গী মরুওইবা সেক্তরশিংদা ইকোনোমিক গ্রোথ লৈনবা মখা তানা চৎনিন্নবা অসিদা য়ানখি অমসুং মখোয়গী শান্নখিবা ৱারি অদু কাইদনা থম্বা অমসুং জোইন্ত তাক্স ফোর্স অসিদা মখা তানা ফংননবা শাগৎপা।
জোইন্ত তাক্স ফোর্স অসিগী অরোইবা মিতিংদা নাকন অনিনা য়ান্নবা পুরক্লি মদুদি হন্দক্তা ফংলিবা কোবিদ-১৯গী অৱাবা অসিনা শেল থাদবা অমসুং পুন্না থবক তৌমিন্নবদা হেন্না মরুওইবা পীদুনা ইকোনোমিগী থবক অসি হেনগৎহল্লি।
মসিগী অরোইবদা, ৱারি শান্নবা অসি সেক্তর অসিগী মতাংদা য়াম পাক চাওনা পাংথোক্লি অমসুং অমগা অমগা মান্নবা অসিনি, হায়রিবা অসিদা ইন্দিয়াগী নাকন্দগী পীরিবা ৮শুবা মিতিং অসিগী য়াওরি।
লৈবাক অনিগী মরীদা লৈরিবা ত্রেদ অমসুং ইকোনোমি অসি হেন্না মপাঙ্গল কন্নবগী পান্দমদা, নাকন অনিনা মরুওইনা ত্রেদ অসিদা লৈরিবা খোঙয়েৎশিং অসি পুথোকখি। মসিদা য়াওরিবা অসি এন্তি-দম্পিং ওইবা দ্যুতি অমসুং তারিফ অমসুং রেগুলেতরি রেস্ত্রিক্সন অসিনি। মসিগী লোইরকপদা নাকন অনিনা য়ান্নখি মদুদি পুন্না হোৎনমিন্নবা অমসুং পুন্না পুক্নিং থৌগৎমিন্নদুনা অৱাংবা থাক ফাওবা য়ৌনবা হোৎনবা।
মরক অসিদা য়ু.এ.ই.না নাকন অনিগী ত্রেদ অমসুং ইনভেসমেন্ত তৌগদবা মফমশিং অদু মশক তাক্লি।
নাকন অনিনা হান্ননা লৈরম্বা য়ু.এ.ই.গী মরুওইবা দেস্ক (‘য়ু.এ.ই. প্লস’) হন্না য়েংখি অমসুং ২০১৮দা পুথোকখিবা ফাস্ত ত্রেক মেকানিজম অসিনা ইনভেসমেন্ত তৌবদা হেন্না লায়থোক্নবা অমসুং ইন্দিয়াদা য়ু.এ.ই.গী ইনভেস্তরশিংনা মায়োক্নরিবা অৱাবা অসি কোক্নবা। মসিদা, নাকন অনিনা মেকানিজম অসি শিজিন্নদুনা পুন্না থবক তৌমিন্নবদা য়ান্নখি।
স্তেত অনিগী ইকোনোমিদা সিবিল এবিএসন অসিগী য়াম্না লুরবা মরুওইবা অসি খংদোক্লদুনা, নাকন অনিনা য়ান্নবা পুরকখি মদুদি সিবিল এবিএসন ওথোরিতি অনিনা হেন্না মথৌ তাবা মতমদা শিজিন্নবা হায়না হায়রিবা অসিনা নাকন অনিদা কান্নবা পুরকপা, মসিনা লৈবাক অনিদা হেন্না য়াংবা এয়র ত্রান্সপোর্ত লৈহনবা অসিনি।
নাকন অনিনা মখা তানা খন্নখি মদুদি ইন্দিয়াদা ইনভেস তৌনবা য়ু.এ.ই.দা বেজ তৌবা চাওখৎ থৌরাং অমসুং থবক তৌবা অসিগা মরী লৈনবা, হায়রিবা অসিদা এস.ই.বি.আই. ফোরেন্দ পোর্তফোলিও ইনভেস্তর রিগুলেসন ২০১৯ য়াওনা। ইন্দিয়াগী নাকন্দগী হায়রিবা অসি য়েংশিন্নবা অয়াবা লৈরে মসিনা থম্লিবা পান্দম অসিদি য়ু.এ.ই.দা বেজ তৌবা ইনভেসমেন্ত অসি ইন্দিয়াদা পীথবা অমসুং হায়রিবা অসিনা নাকন অনিদা কান্নবা পীবা।
মিতিং অসিদা অতোপ্পা মরুওইবা খন্নগদবা অসি মরুওইবা মফম খরদা শেল থাদবা মসিদা হকশেলগী চেকশিনবা, ফার্মাসিয়ুতিকেল ইন্দস্ত্রী, মোবিলিতি অমসুং লোজিস্তিক্স, চিঞ্জাক অমসুং লৌউ-শিংউবা, অতৈ।
৮শুবা তাক্স ফোর্সগী মিতিং অসিদা ভারত সরকারগী রেলৱেজ অমসুং কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মিনিস্তর শ্রী পিয়ুশ গোয়ালনা হায় মদুদি:
“মসিগী জোইন্ত তাক্স ফোর্স অসি ঐখোয়গী য়ু.এ.ই.গা লৈনরিবা মরী অসিদা য়াম্না মরুওইবা মচাক অমনি। ইন্দিয়া অসি য়াম্না চাওখৎলক্লিবা লৈবাক অমনি অমসুং মসিগী ইকোনোমিগীদমক মখল কয়াগী সেক্তরগী মশকনাইবা কা লৈ। য়ু.এ.ই.না ইন্দিয়ন ইকোনোমিগী মফম কয়াদা শেল কয়া থাদরি অমসুং মসিনা ঐখোয়গী চাওখৎপগী লম্বিদা য়াম্না মগুন লৈরি। ঐখোয়না য়ু.এ.ই.গী ইনভেসমেন্তশিংদা হান্না থম্মি অমসুং লেপ্পা লৈতনা য়ু.এ.ই.গী ইনভেসতরশিং অসি লায়থোক্নবা খোঙথাং লৌরি”।
মিতিং অসি লোইরকপদা, ঐচ.ঐচ. শৈখ হামেদ বিন অল নাহ্যান্না হায়খি মদুদি “হৌখিবা দিকেৎতা য়ু.এ.ই. অমসুং ইন্দিয়া ইকোনোমিগী ওইবা মরী ফজনা লৈ হায়বা অসি মিৎনা উরে। ঐনা থাজৈ মদুদি চহি নিপাল অসিদা চৎথরক্লিবা তাক্স ফোর্স অসি মায় পাকপগী ময়াই চনখ্রে। হৌখিবা থা খর অসি অৱাবা ওইরবশু, ঐখোয়না ঐখোয়গী লাক্কদৌরিবা ইকোনোমিক অসিদা য়াম্না আশা লৈরি। ঐহাক্না থাজবা পীরি মদুদি লাক্কদৌরিবা চহিশিং অসিদা নাকন অনিগী ত্রেদ অমসুং ইনভেসমেন্ত অসি মশক থোক্না চাওখৎপা ঙম্লগনি।

Ministry of Commerce & Industry
8th Meeting of the India-UAE High Level Joint Task Force on Investments
03 NOV 2020 5:21PM by PIB Delhi
The eighth meeting of the India-UAE High Level Joint Task Force on Investments (“the Joint Task Force”) was hosted by India today, in virtual format due to the ongoing COVID-19 pandemic.
The meeting was co-chaired by Shri Piyush Goyal, Minister of Railways, Commerce & Industry and Consumer Affairs and Public Distribution,Government of India and His Highness Sheikh Hamed bin Zayed Al Nahyan, Member of the Executive Council of the Emirate of Abu Dhabi, and Senior officials from both countries participated in the meeting.
The Joint Task Force was created in 2012 as a crucial forum for further deepening the already strong economic ties between the UAE and India. The mechanism has assumed greater importance as the two countries entrench the Comprehensive Strategic Partnership Agreement signed in January 2017.
The two sides noted the positive outcomes achieved by the Joint Task Force and expressed satisfaction at the level of bilateral trade and investment to date. They agreed upon the need to further explore ways to facilitate investments in key Indian and UAE sectors with potential for economic growth, and to maintain their dialogue and further build on the considerable achievements of the Joint Task Force.
At this latest meeting of the Joint Task Force, the two sides agreed that the recent challenging circumstances of COVID-19 made it even more important to encourage investment and cooperation in areas of mutual interest with the purpose to stimulate economic activity.
To this end, discussions were held on a wide range of sectors and subjects of mutual interest, including on the presentations made by the Indian side on the margins of this eighth meeting.
With an aim to further strengthen the excellent trade and economic ties between the two countries, both sides reiterated the importance of addressing specific perceived barriers to trade between the two countries. These include issues relating to anti-dumping duties and measures, as well as any tariff and regulatory restrictions. To this end, both sides agreed to coordinate efforts and promote mutual cooperation at the highest official levels in areas of anti-dumping and to consider these issues promptly with the objective of seeking mutually beneficial solutions.
The UAE, meanwhile, identified sectors where further facilitation is needed to enhance growth and promote bilateral trade and investments.
Both sides reviewed the existing UAE special desk (‘UAE Plus’) and the Fast Track Mechanism created in 2018 to facilitate investments and to resolve any challenges experienced by UAE investors in India. In this context, both sides agreed to make the best use of these mechanisms to further facilitate bilateral cooperation.
In recognizing the critical importance of civil aviation to the economies of both States, both sides agreed that the two civil aviation authorities should continue to work together on a priority basis, for their mutual benefit, to ensure speedy normalization of air transport operations between the two countries.
The two sides discussed issues related to the development and operation of UAE-based funds to invest in India, including in the light of SEBI Foreign Portfolio Investor Regulations 2019. The Indian side agreed to look into these issues with the objective of facilitating further direct investments of UAE-based funds into India and seeking mutually beneficial solutions in that regard.
Other key points of discussion at the meeting focused on opportunities for cooperation and potential investments in key sectors in India including the healthcare and pharmaceutical industry, mobility and logistics, food and agriculture, energy and utilities and others.
Commenting on the eighth meeting of the Task Force, Shri Piyush Goyal, Minister of Railways and Commerce & Industry, Government of India, said:
“This Joint Task Force is an integral component of our comprehensive strategic partnership with the UAE. India is on an ambitious growth path and has significant headroom in various sectors of its economy. The UAE has been a consistent investor in diverse sectors of the Indian economy and is a valuable partner in our development journey. We attach high priority to the UAE investments and have been consistently taking progressive steps to ease the path for UAE investors.”
At the conclusion of the meeting, H.H Sheikh Hamed bin Zayed Al Nahyan observed“The past decade has witnessed a positive transformation in the economic relationship between the UAE and India. I believe that the commitment of this Task Force over the past eight years has been central to that success. Although recent months have been difficult for us all, we have today set out an ambitious agenda for the next stage of our economic co-operation. I am convinced that we can return to significant growth in our bilateral trade and investment in the years ahead.”