হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী এক্তিব কেসশিং অসি ঙসি লাখ ৫.৫কী মখাদা লৈখ্রে
নুমিৎ ১০৫নিগী মতুংদা নোংমদা অনৌবা কেস ৩৮,৩১০ রেকোর্দ তৌখ্রে
অপুনবা নাবা ফগৎখিবনা এক্তিব কেসশিংদগী লাখ ৭০ হেনখ্রে
03 NOV 2020 11:01AM by PIB Imphal
ভারতনা কোবিদকী মায়োক্তা লান্থেংনবদা মখল কয়াগী অচৌবা মাই পাকপা পুরকপা ঙমখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪গী মনুংদা অনৌবা কনফর্ম কেস অসি ৪০,০০০গী মখাদা লৈখ্রে। চয়োল ১৫গী মতুংদা (নুমিৎ ১০৫) নোংমদা থেংনবা অনৌবা কেস অসি ৩৮,৩১০ ওইখ্রে। জুলাই ২২, ২০২০দা অনৌবা কেস অসি ৩৭,৭২৪ ওইখি।
নুমিৎ খুদিংগী কোবিদনা নাবা মীওইশিং মশিং য়াম্না নাবা ফগৎলকপগা লোয়ননা শীবগী চাংদা চাউনা হন্থরকপা অসিনা ভারতকী এক্তিব কেসশিংদা তপ্না-তপ্না হন্থরকপগী মখা তানা রেজিস্তর তোরক্লি।
অতোপ্পা মাই পাকপা অমদা, এক্তিব কেসশিং অসি খঙহন-হন্থরক্তুনা লাখ ৫.৫কী মখাদা লৈখ্রে। লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস অসি ৫,৪১,৪০৫নি অমসুং হৌজিক্তি অপুনবা কেসশিংগী ৬.৫৫% খক্তা ওইরে।
অফবা ফলশিং অসি কেন্দ্রগী পুম্নমক শুনা য়াওরবা লালোং অমসুং লেপ্পা লৈতনা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্ত তৌবা, মপুং ফানা সর্ভিলেন্স চত্থবা অমসুং ত্রেক তৌবা, থুনা হোস্পিতেলাইজ তৌবা অমসুং কেন্দ্র সরকারনা পীবা স্তেন্দর্দ ত্রীৎমেন্ত প্রোতোকল মপুং ফানা ঙাক্না চৎপা অসিগী মখাদা রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংনা পুনশিন্নদুনা, অকনবা মওংদা অমদি মপুং ফানা ইমপ্লিমেন্ত তৌবা অসিগী মহৈনি। লৈবাক অসিগী শরুক পুম্নমক্তা দোক্তরশিং, পেরামেদিকশিং, ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিং অমসুং অতোপ্পা কোবিদ-১৯ ৱারিয়রশিংনা মশাগী ওইজবা থাদোক্তুনা থবক তৌবা অমদি কত্থোকপা অসিনসু মাই পাকপা অসি পুরকপা ঙমখিবনি।
এক্তিব কেসশিংদা হন্থরকপা অসিদা মশিং য়াম্না নাবা ফগৎলকপা অসিনা মতেং পাংলি। পুন্না নাবা ফগৎলকখ্রবা কেসশিং অসি লাখ ৭৬ হেনখ্রে (৭৬,০৩,১২১)।
এক্তিব কেসশিং অমসুং নাবা ফগৎলকখ্রবশিংগী মরক্তা লৈরিবা খেৎনবা অসি ঙসি লাখ ৭০ হেনখ্রে অমসুং ৭০,৬১,৭১৬ শুখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনাবা মীওই ৫৮,৩২৩ নাবা ফগৎতুনা দিসচার্জ তৌখ্রে। লৈবাক অসিগী নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি মখা তানা ৯১.৯৬%তা হেনগৎখ্রে।
নৌনা নাবা ফগৎলকখ্রবা কেসশিংগী ৮০%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী ওইখি।
মহারাস্ত্রনা নোংমদা ১০,০০০গী মথক্তা নাবা ফগৎতুনা মাংজিল থারি অমদি ৮,০০০গী মথক্তা নাবা ফগৎখিবগা লোয়ননা কর্নাতকানা মতুং ইন্নখি।
নৌনা কনফর্ম তৌখিবা কেসশিংগী ৭৪%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী ওইখি।
অনৌবা কেস ৪,০০গী মথক্তা থেংনবগা লোয়ননা কেরেলা, দিল্লী অমসুং মহারাস্ত্রনা মশিং খ্বাইদগী য়াম্বা ওইখি। ৱেস্ত বেঙ্গলনা অনৌবা কেস ৩,০০০গা লোয়ননা মতুং ইন্নখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা কেস ৪৯০ শীখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি। মসিগী মনুংদা ৮০%গী ময়াদি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি। মহারাস্ত্রনা নোংমদা খ্বাইদগী য়াম্না শীখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি (শীখিবা ১০৪)।
ভারতকী কেস ফেতেলিতী রেৎ অসি ১.৪৯%নি।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Active Cases have fallen under 5.5 lakhs today
38,310 daily New Cases recorded after 105 days
Total Recoveries exceed the Active Cases by 70 lakhs
03 NOV 2020 11:01AM by PIB Delhi
India has achieved several significant milestones in its fight against COVID. The new confirmed cases in the last 24 hours have fallen under 40,000. The daily new cases stand at 38,310 after 15 weeks (105 days). The new added cases were 37,724 on 22nd July, 2020.
With a high number of COVID patients recovering every day and the sustained fall in the mortality rate, India’s steady trend of registering dipping active cases continues.
In another achievement, the active cases have drastically declined below 5.5 lakh. The total positive cases of the country are 5,41,405 and now comprise merely 6.55% of the total cases.
These encouraging outcomes are the result of a collaborative, focussed and effective implementation by State/UT governments under the Centre's strategy of comprehensive and consistently high countrywide testing, prompt and effective surveillance and tracking, quick hospitalization and effective adherence of the Standard Treatment Protocol issued by the Union Government. This success also owes to the selfless service and dedication of doctors, paramedics, frontline workers and all other COVID-19 warriors across all parts of the country.
The slide in the active cases in supplemented by an exponential rise in the recoveries. The total recovered cases have crossed 76 lakhs (76,03,121).
The gap between active cases and recovered cases has crossed 70 lakh today and stands at 70,61,716.
58,323 patients have recovered and discharged in the last 24 hours. The national Recovery Rate has further escalated to 91.96%.
80% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs .
Maharashtra is leading with more than 10,000 single day recoveries followed by Karnataka with more than 8,000 recoveries.
74% of the new confirmed cases are from 10 States and UTs.
Kerala, Delhi and Maharashtra have contributed the maximum to the new cases with more than 4,000 cases. West Bengal follows with more than 3,000 new cases.
490 case fatalities have been reported in the past 24 hours. Of these, nearly 80% are concentrated in ten States/UTs. Maharashtra has reported maximum single day deaths (104 deaths).
India’s case Fatality Rate stands at 1.49%.