কম্পিতিসন কম্মিসন ওফ ইন্দিয়া
সি.সি.আই.না জেনরেল ইন্সুরেন্স বিজিনেস ওফ ভারতি এ.এক্স.এ.বু আই.সি.আই.সি.আই. লোমবার্দনা লৌশিনবদা অয়াবা পীখ্রে
02 NOV 2020 6:16PM by PIB Imphal
কম্পিতিতিব কম্মিসন ওফ ইন্দিয়া (সি.সি.আই.)না জেনরেল ইন্সুরেন্স বিজিনেস ওফ ভারতি এ.এক্স.এ. জেনরেল ইন্সুরেন্স কম্পনী লিমিতেদ (ভারতি এ.এক্স.এ.)বু আই.সি.আই.সি.আই. লোমবার্দনা কম্পিতিসন এক্ত, ২০০২গী সেক্সন ৩১(১)গী মখাদা লৌশিনবদা অয়াবা পীখ্রে।
আই.সি.আই.সি.আই. লোমবার্দ অসি ইন্সুরেন্স রিগুলেতরী এন্দ দিবেলপমেন্ত ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া (আই.আর.দি.এ.আই.)গা লোয়ননা রেজিস্তর তৌবা জেনরেল ইন্সুরেন্স কম্পনী অমা ওইরি অমসুং গারীগী, হকশেলগী, মৈহৌ-লাংপোক্কী, লনাইগী ওইবা খুদোংথিবা, মরাইন, ইঞ্জিনিয়রিং অমসুং লাইএবিলিতী ইন্সুরেন্স য়াওনা শুনবা য়াওরবা অমসুং মখল কয়াগী জেনরেল ইন্সুরেন্স প্রদক্তশিং মশিং য়াম্লবা দিস্ত্রিব্যুসন চেনেলশিংগী খুত্থাংদা ফংহনবগী থবক তৌরি।
ভারতি এ.এক্স.এ. অসি আই.আর.দি.এ.আই.গা লোয়ননা রেজিস্তর তৌবা জেনরেল ইন্সুরেন্স কম্পনী অমা ওইরি অমসুং মসি ভারতি জেনরেল বেঞ্চর্স প্রাইবেৎ লিমিতেদ (৫১%) অমসুং সোসাইতি বোজোন (৪৯%)গী অপুনবা বেঞ্চর অমনি। মসিনা গারীগী, হকশেলগী, লম চৎপগী, মহৈ-মরোংগী অমসুং হোম ইন্সুরেন্সশিং য়াওনা মখোয়গী কস্তমরশিংদা জেনরেল ইন্সুরেন্স প্রদক্তশিং ফংহনবগী থবক তৌরি।
পুনশিন্নবা প্রপোজ তৌরকপা অসিগী মতুং ইন্না ভারতি এ.এক্স.এ.গী অপুনবা জেনরেল ইন্সুরেন্স বিজিনেস অসি আই.সি.আই.সি.আই. লোমবার্দনা সিয়রশিং ইসু তৌবা অদু য়েংলগা আই.সি.আই.সি.আই. লোমবার্দতা দিমর্জর তৌদুনা ত্রান্সফর তৌরগনি।
কম্মিসনগী অকুপ্পা মরোল য়াওবা ওর্দর থোরকখিগনি।

Competition Commission of India
CCI approves acquisition of General Insurance Business of Bharti AXA by ICICI Lombard
02 NOV 2020 6:16PM by PIB Delhi
The Competition Commission of India (CCI) approves acquisition of General Insurance Business of Bharti AXA General Insurance Company Limited (Bharti AXA) by ICICI Lombard General Insurance Company Limited (ICICI Lombard) under Section 31(1) of the Competition Act, 2002.
ICICI Lombard is a general insurance company registered with the Insurance Regulatory and Development Authority of India (IRDAI) and is engaged in providing a comprehensive and well-diversified range of general insurance products, including motor, health, fire, personal accident, marine, engineering and liability insurance, through multiple distribution channels.
Bharti AXA is a general insurance company registered with the IRDAI and is a joint venture held by Bharti General Ventures Private Limited (51%) and Societe Beaujon (49%). It is engaged in providing general insurance products, including motor, health, travel, crop and home insurance to its customers.
Pursuant to the proposed combination, the entire general insurance business of Bharti AXA would be transferred by way of a demerger to ICICI Lombard in consideration of issuance of shares by ICICI Lombard to Bharti AXA.
Detailed order of the Commission will follow.