প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা সদর বল্লাভাই পতেল জুলোজিকেল পার্ক শঙ্গাখ্রে
কেবাদিয়া ইন্তিগ্রেতেদ দিবেলপমেন্তকী মখাদা তোঙান তোঙানবা প্রোজেক্তশিংগী উরেপ উয়ুং তমখ্রে
স্তেচ্যু ওফ য়ুনিতী তম্না এক্তা ক্রুজ সর্ভিস লমথাখি
30 OCT 2020 6:06PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কেবাদিয়াদা সদর পতেল জুলোজিকেল পার্ক অমসুং জিওদেসিক এভিএরী দুম শঙ্গাখ্রে। কেবাদিয়া ইন্তিগ্রেতেদ দিবেলপমেন্তকী মখাদা প্রোজেক্ত ১৭ জাতিদা কত্থোকখ্রে অমসুং অনৌবা প্রোজেক্ত ৪গী উরেপ উয়ুং তমখ্রে। প্রোজেক্তশিং অসিদা নেবিগেসন চেনেল, অনৌবা গোরা থোং, গরুদেশ্বর ৱায়র, সরকারগী ক্বাতরশিং, বস বে তর্মিনস, এক্তা নর্সরী , খালৱানি ইকো তুরজম, ত্রাইবেল হোম স্তে য়াওরি। মহাক্না স্তেচ্যু ওফ য়ুনিতী তম্না এক্তা ক্রুস সর্ভিস লমথাখি।
জঙ্গল সফারি অমসুং জিওদেসিক এভিএরী দুম
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি “ফ্লাই হাই ইন্দিয়ন এভিএরী অসি উচেক য়েংবা পামজবশিংগীদমক্তা পীবা খুদোং অমা ওইরগনি। কেবাদগনিবt learning experienceফ্লাই িয়াদা লাকপীয়ু অদুগা জঙ্গল সফারি কম্প্লেক্সকী শরুক অমা ওইরিবা এভিএরী অসি য়েংবীয়ু। মসিদগী কান্নবা কয়া ফংগনি। ”
জঙ্গল সফারী অসি লম এক্কর ৩৭৫ পাক চাউবা তোঙান তোঙানবা লেবেল তরেৎতা মিতর ২৯দগী ১৮০ ফাওবা ওইবা খ্বাইদগী অনৌবা জুলোজিকেল পার্ক অমনি। মসিদা উচেক অমসুং শা-ঙা ১১০০গী মথক্তা অমসুং পম্বী লাখ ৫ লৈ। মসি খ্বাইদগী থুনা শাখিবা জঙ্গল সফারি ওইখি। জুলোজিকেল পার্ক্কী এভিএরী অনি লৈ – অমনা লৈবাক অসিদা ফংবা উচেকশিংগী অমদি অতোপ্পা অদুনা মীরমগী ওইবা উচেকশিংগীনি। মসি মালেমগী ওইনা এভিএরীগী খ্বাইদগী চাউবা জিওদেসিক দুমনি। এভিএরীশিং অসি পেত্তিং জোন অমনা খাজিনবা, মসিনা মাকাউ, কোক্কাতো, থেবশিং, উচি অঙৌবা অসিনচিংবা শা-ঙাশিং নুংশিনা য়োকপীবগী তোপ-তোপ্পা মীনুংশিং অমসুং য়েংবদা হরাউ-নুংঙাইবা অদু পোকহনগনি।
এক্তা ক্রুজ সর্ভিস
এক্তা ক্রুজ সর্ভিসকী খুত্থাংদা কনাগুম্বা অমনা শ্রেস্থা ভারত ভবনদগী ফেরী বোৎ সর্ভিস তোংদুনা স্তেচ্যু ওফ য়ুনিতী ফাওবা কি.মি. ৬কী অশাংবা চৎতুনা স্তেচ্যু ওফ য়ুনিতী অকোয়বা য়েংবা ফংগনি। মিন ৪০গী খোঙচৎ অসি অমুক্তা মীওই ২০০ হি অমা তোংদুনা পুবা য়াগনি। ফেরী সর্ভিসকীদমক্তা অখন্ননা অনৌবা গোরা ব্রিদজ অসি শাখি। স্তেচ্যু ওফ য়ুনিতী য়েংবা লাকপা লমকোয়বশিংদা হি তোংবগী সর্ভিসশিং ফংহন্নবা বোতিং চেনেল শাখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister inaugurates Sardar Vallabhai Patel Zoological Park
Lays Foundation Stone for various projects under Integrated Development of Kevadia
Flags-off Ekta Cruise Service to the Statue of Unity
30 OCT 2020 6:06PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurated Sardar Patel Zoological Park and Geodesic Aviary Dome in Kevadia. He dedicated to the nation 17 projects under Integrated Development of Kevadia and laid the foundation Stone for 4 new Projects. The projects include Navigation Channel, New Gora Bridge, Garudeshwar Weir, Government Quarters, Bus Bay Terminus, Ekta Nursery, Khalwani Eco Tourism, Tribal Home Stay. He flaged-off of the Ekta Cruise Service to the Statue of Unity.
Jungle Safari & Geodesic Aviary Dome
The Prime Minister said “The Fly High Indian Aviary would be a treat for those interested in birdwatching. Come to Kevadia and visit this aviary, which is a part of the Jungle Safari Complex. It will be a great learning experience.”
The Jungle Safari is in the state of the art zoological park spread over an area of 375 acres at seven different levels ranging from 29 to 180 meters. It has more than 1100 Birds & Animals and 5 lakh plants. It is the fastest ever built Jungle Safari. The zoological park has two aviaries - one for domestic birds and another for exotic birds. It is the world’s largest geodesic dome for aviary. The aviaries would be enclosed by a petting zone which would provide a unique touch, feel and exhilarating experience of cuddling the animals like Macaw, Cockatoo, Rabbits, Guinea Pig, etc.
Ekta Cruise Service
Through the Ekta Cruise Service one can experience the viewing of Statue of Unity through the Ferry Boat Service from Shrestha Bharat Bhavan to Statue of Unity by covering a distance of 6 km. The 40 min ride can be covered by a boat which can ferry 200 passengers at a time. New Gora Bridge is built especially for the operation of the ferry service. Boating Channel is constructed to provide boating services to tourists visiting the Statue of Unity.