প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না মাংজিল থারিবা ওইল অমসুং গ্যাস কম্পনীশিংগী সি.ই.ও.শিংগা ৱারী শাখ্রে
ভারতকী থুনা য়াংনা খুমাং চাউশিল্লিবা ইনর্জী সেক্তর অসিনা ইনভেস্তরশিংদা অচৌবা খুদোংচাবশিং পীরি: পি.এম.
সরকারগী পোলিসী অসিগী পান্দমদি ভারত মচা পুম্বদা খেন্নবা লৈতনা অফবা, শেল চংদবা অমসুং সস্তেনেবল ইনর্জী ফংহনবনি: পি.এম.
লৈবাক অসিনা গ্যাস-বেজ ইকনোমী অমা ওইনবা খোঙথাংশিং লৌখৎলি: পি.এম.
মীওইবগী মথৌ তাবশিং অমসুং অপাম্বশিংগা অকোয়বগী ফীভমশিংগা নুংঙাইনদবা লৈহল্লোইদবনি: পি.এম.
26 OCT 2020 11:08PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নীতি আয়োগ অমদি পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়না পাংথোকপা চহিগী থৌরমদা মাংজিল থারিবা ওইল অমসুং গ্যাস কম্পনীশিংগী সি.ই.ও.শিংগা লোয়ননা ঙসি ৱারী শাখ্রে।
ৱারী ৱাতাই শাবা অসিদা, প্রধান মন্ত্রীনা ইনর্জী অসি মীওইবগী চাউখৎ থৌরাংদা মথৌ তাই মরম অসিনা ইনর্জী সেক্তর য়োকখৎপা অসি মরু ওইরিবনি। মহাক্না হায়খি সরকারগী পোলিসী অসিগী পান্দমদি ভারত মচা পুম্বদা খেৎনবা লৈতনা অফবা, শেল চংদবা অমসুং সস্তেনেবল ইনর্জী ফংহনবনি, মসিগীদমক লৈবাক অসিনা ইন্তিগ্রেতেদ এপ্রোচ অমা পাইখৎখি।
সরকারনা পোলিসী মথং-মথং পায়খৎতুনা ভারতবু ইনবেস্তমেন্তগী লমথুংফম ওইনবা হোৎনরি, ভারতকী ইনর্জী সেক্তর অসিনা ইনভেস্তরশিংদা অচৌবা খুদোংচাবশিং পীরি হায়না মহাক্না পাউদমখি। ভারতনা হৌজিক এক্সপ্লোরেসন অমসুং প্রদক্সন প্রোজেক্তশিংদা এফ.দি.আই. ১০০% অয়াবা পীখ্রে অমসুং ওতোমেতিক রুৎকী মখাদা রিফাইনিং তৌরিবা পব্লিক সেক্তরদা এফ.দি.আই. ৪৯%গী অয়াবা পীখ্রে। মহাক্না হায়খি অহোংবশিং পুরকপা অসিনা সেক্তর অসিদা এফ.দি.আই.গী ইনফ্লো হেনগৎহনখি। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি লৈবাক অসি গ্যাস-বেজ ইকনোমী অমা ওইনবা খোঙথাংশিং লৌখৎলি অমসুং ‘ৱান নেসন ৱান গ্যাস গ্রিদ’ ওইথোকপা ঙম্নবা গ্যাস পাইপলাইন নেৎৱার্ক অমা শেমগৎলি। অফবা চাক থোংনবা অমসুং গারীগী ফুয়েলশিং সপ্লাই তৌবদা মতেং পাংনবা শহরগী গ্যাস দিস্ত্রিব্যুসন নেৎৱার্কশিং চাউথোক্নবা হোৎনরি হায়নসু মহাক্না ফোঙদোকখি। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি ভারতনা কেমিকেল্স অমসুং পেত্রো-কেমিকেল্স শানবা অমসুং এক্সপোর্ত তৌবগী হব অমা ওইহন্নবা পান্দম থম্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মীওইবগী মথৌ তাবশিং অমসুং অপাম্বশিংগা অকোয়বগী ফীভমশিংগা নুংঙাইন্দবা লৈহল্লোইদবনি। মহাক্না হায়খি ভারতনা মীওইবগী চাউখৎ থৌরাং পুরকপা অমসুং মহৌশাবু য়োকখৎপা হায়বা অসিদা থাজবা থম্মি। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি লৈবাক অসিনা ইথানোল, সেকেন্দ জেনরেসন ইথানোল, কম্প্রেস বাইওগ্যাস অমসুং বাইওদিজল শীজিন্নবা হেনগৎপগী খুত্থাংদা ইম্পোর্ত তৌবা ফুয়েলগী মখা পোনবা হন্থহন্নবা হোৎনরি। সস্তেনেবল দিবেলপমেন্তগী ফিলোসোফীদা য়ুম্ফম ওইরগা ভারতনা ইন্তরনেস্নেল সোলর এলাইন্সগুম্বা অনৌবা ইন্সতিত্যুসনশিং য়োকখৎনবা হোৎন্দুনা ‘ৱান ৱর্ল্দ, ৱান সন, ৱান গ্রিদ’কী ঐখোয়গী পান্দম ফংনবা হোৎনরি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। ভারতকী ‘নাইবরহুদ ফার্স্ত’পোলিসীগী কান্নবা অদু ফোঙদোক্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ভারতনা য়ুম্লোন্নরিবা লৈবাকশিং নেপাল, বাংলাদেশ, শ্রী লঙ্কা, ভুতান অমসুং ম্যান্মারগা লোয়ননা ইনর্জী হেনগৎহন্নবা হোৎনরি। ভারতকী থুনা য়াংনা খুমাং চাউশিল্লিবা ইনর্জী সেক্তর অসিনা ইনভেস্তরশিংদা অচৌবা খুদোংচাবশিং পীরি হায়না হায়রদুনা লোইশিনখি। ভারতকী ইনর্জীগী মখল পুম্নমক পুথোকপা হেনগৎহন্দুনা ভারতকী চাউখৎ থৌরাং অমসুং পুম্নমক্কী য়াইফ থৌরাং পুরক্নবা মালেমগী ইন্দস্ত্রীগী পার্তনরশিং ওইনবা মহাক্না ফোঙদোকখি।
থৌরম অসিদা ওইল অমসুং গ্যাস সেক্তরদগী সি.ই.ও. ৪০ রোমনা শরুক য়াখি লোয়ননা লুচিংবা ২৮না প্রধান মন্ত্রীদা মখোয়গী ৱাখল্লোনশিং ফোঙদোকখি। অবু ধবি নেস্নেল ওইল কম্পনীগী সি.ই.ও. অমসুং য়ু.এ.ইগী. ইন্দস্ত্রী অমসুং এদভান্স তেক্নোলোজীগী মন্ত্রী দা. সুল্তান অহমেদ অল জবের; দিপুতী চিয়রমেন, প্রসিদেন্ত অমসুং সি.ই.ও. অমসুং কতারগী ইনর্জী এফিয়র্সকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী সাদ শেরিদা অল-কাবী; ও.পি.ই.সি.গী সেক্রেতরী জেনরেল শ্রী মোহম্মদ সনুসি বার্কিন্দো; আই.ই.এ.গী একজিক্যুতিব দিরেক্তর দা. ফেথ বিরোল; জি.ই.সি.এফ.কী য়ুরী সেন্তয়ুরিন; অমসুং য়ু.কে.গী আই.ঐচ.এস. মার্কিৎকী ভাইস চাঞ্চেলর দা. দেনিএল য়র্গিনগুম্বা মরু ওইবা স্তেকহোল্দরশিংনা সেক্তর অসিদা মখোয়না পীরিবা ইনপুৎশিংগী মতাংদা শেয়র তৌখি। সোনেফ, বি.পি., তোতেল. লিনদোল বসেল, তেলুরিয়ন, শুলুমবর্গর, বকর হুঘেস, জে.ই.আর.এ., ইমর্সন অমসুং এক্স-কোইল য়াওনা মরু ওইবা ওইল অমসুং গ্যাস কম্পনীশিংগী সি.ই.ও.শিংনা মীফম অসিদা শরুক য়াখি।

Prime Minister's Office
PM interacts with CEOs of leading oil & gas companies
India’s rapidly growing energy sector presents tremendous opportunities to investors: PM
At the core of the government’s policy is providing equitable access of clean, affordable and sustainable energy to all Indians: PM
The country is taking steps to move towards a gas-based economy: PM
Human needs and aspirations cannot be in conflict with the natural surroundings: PM
26 OCT 2020 11:08PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today interacted with CEOs of leading oil & gas companies in the annual event organized by NITI Aayog and Ministry of Petroleum and Natural Gas.
During the interaction, Prime Minister highlighted that energy is at the centre of human development, which is why conversations around the energy sector are important. He said that at the core of the government’s policy is providing equitable access of clean, affordable and sustainable energy to all Indians, for which the country has adopted an integrated approach.
He underlined that with the government taking a series of policy steps to make India an attractive investment destination, there are tremendous opportunities in the energy sector in India. India now allows 100% FDI in exploration and production projects, and has permitted 49% FDI in public sector refining under the automatic route. These reforms are translating into increased FDI flow in the sector, he said. He added that the country is taking steps to move towards a gas-based economy and said that a gas pipeline network is being developed to achieve ‘One Nation One Gas Grid’. He also talked about efforts towards expanding city gas distribution networks to assist supply of cleaner cooking and transportation fuels. He further highlighted that India is also aiming to become a hub for chemicals and petro-chemicals manufacturing and exporting.
Prime Minister noted that human needs and aspirations cannot be in conflict with the natural surroundings. He said that India believes in both human empowerment and care for the environment. He added that the country is working towards reduction of import dependence of fuel through increased use of ethanol, second generation ethanol, compressed biogas and biodiesel. He said that based on the philosophy of sustainable development, India has made efforts to nurture new institutions like the International Solar Alliance, adding that our goal is ‘One World, One Sun, One Grid’. Highlighting the importance of India’s ‘Neighbourhood First’ policy, Prime Minister said that India is strengthening energy engagement with its neighboring countries Nepal, Bangladesh, Sri Lanka, Bhutan and Myanmar. He concluded saying that India’s rapidly growing energy sector presents tremendous opportunities to investors. He invited the global industry to become partners in India’s progress and shared prosperity by enhancing India’s production of all forms of energy.
The event witnessed participation of around 40 CEOs from the oil and gas sector, with around 28 leaders presenting their views to the Prime Minister. Key stakeholders such as Dr Sultan Ahmed Al Jaber, CEO, Abu Dhabi National Oil Company & Minister of Industry and Advanced Technology, UAE ; Mr. Saad Sherida al-Kaabi, Deputy Chairman, President & CEO and Qatar Minister of state for Energy Affairs; Mr. Mohammad Sanusi Barkindo, OPEC Secretary General; Dr Faith Birol IEA Executive Director; Yury Sentyurin, GECF; and Dr Daniel Yergin, Vice Chairman IHS Markit, UK, shared their inputs on the sector. CEOs of major oil and gas companies, including Roseneft, BP, Total, Lyondell Basell, Tellurian, Shulumberger, Baker Hughes, JERA, Emerson and X-Coal, participated in the meeting.