Ministry of Tribal Affairs
Shri Arjun Munda to launch Two Centers of Excellence for Tribal Welfare tomorrow
Two CoEs to be launched in partnership with AoL
26 OCT 2020 2:39PM by PIB Delhi
Union Minister of Tribal Affairs, Shri Arjun Munda will launch two Centers of Excellence for Tribal Welfare in a collaboration between Ministry of Tribal Affairs and Art of Living (AoL) through video conference here tomorrow. Gurudev Sri Sri Ravishankar, Art of Living will grace the occasion.
The first initiative ‘Strengthening PRIs’ will be launched in 5 districts covering 30 Gram Panchayts and 150 villages of Jharkhand, in creating awareness among elected representatives of PRI about various Tribal Acts and Rulesand different welfare schemes available for these tribals and help them getting access to these schemes. The model is designed to create the youth volunteers among the tribal youths by giving them personality development training, instilling the sense of social responsibility among them and thereby creating the tribal leaders who will work for their community in spreading this awareness.
The second is about training 10000 tribal farmers in Aurangabad District of Maharashtra on sustainable natural farming based on Go-Adharith farming techniques. Farmers will be helped in getting the Organic certification and the marketing opportunities will be made available to them to make each of them Atmanirbhar Tribal Farmers.

ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়
শ্রী অর্জুন মুন্দানা ত্রাইবেলগী য়াইফ থৌরাংগী সেন্তর ওফ এক্সিলেন্স অনি শঙ্গাগনি
এ.ও.এল.গা লোয়ননা খুৎশম্নদুনা সি.ও.ই. অনি শঙ্গাগনি
26 OCT 2020 2:39PM by PIB Imphal
ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয় অমসুং আর্ত ওফ লিবিং (এ.ও.এল.)না খুৎশম্বরগা শেমখৎপা ত্রাইবেলগী য়াইফ থৌরাংগী সেন্তর ওফ এক্সিলেন্স অনি হয়েং ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা ত্রাইবেল এফিয়র্সকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী অর্জুন মুন্দানা শঙ্গাগনি। থৌরম অসিদা গুরুদেব শ্রী শহরী রভিশঙ্কর, আর্ত ওফ লিবিং শরুক য়াগনি।
তোঙান তোঙানবা ত্রাইবেল এক্তশিং অমসুং রুলশিং অমদি ত্রাইবেলশিং অসিগী তোঙান তোঙানবা য়াইফ থৌরাংগী স্কিমশিং অমসুং মখোয়দা স্কিমশিং অসি ফংহন্নবা মতেং পীনবগী মতাংদা স্কিমগী স্কিমশিং অমসুং মখো্যয়খনগৎলবা পি.আর.আই.গী মীহুৎশিংগী মরক্তা এৱের্নেস পীনবা অহানবা থৌরাং ’পি.আর.আই.শিং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা’ অসিনা ঝর্খন্দগী গ্রাম পঞ্চায়ত ৩০ অমসুং খুঙ্গং ১৫০ কোনশিন্দুনা জিলা ৫দা হৌদোক্কনি। ত্রাইবেলগী হৌগৎলক্লিবা নহাশিংগী মরক্তা মখোয়গী পর্স্নেলিতী দিবেলপমেন্ত ত্রেনিং পীনবা, মখোয়গী মরক্তা খুন্নাই অসিগী থৌদাং লৌনবগী ৱাখল্লোন পোকহন্দুনা নহা ওইরিবা ভোলুন্তিয়রশিং শেমগৎনবা মোদেল অসি দিজাইন তৌখি অসুম্না কাংলুপ অসিগীদমক এৱের্নেস শন্দোকপগী থবক তৌগদবা ত্রাইবেলগী লুচিংবশিং শেমগনি।
অনিশুবা অসিনা গো-অধারিথ ফার্মিং তেক্নিক্তা য়ুম্ফম ওইবা সস্তেনেবল নেচরেল ফার্মিংগী মতাংদা মহারাস্ত্রগী ঔরঙ্গাবাদতা ত্রাইবেল লৌমী ১০০০০রোমদা ত্রেনিং পীনবগী মতাংদা ওইগনি। লৌমীশিং অসিদা ওর্গানিক সর্তিফিকেৎ পীবদা মতেং পাংগনি অমসুং মখোয় খুদিংমকপু আত্মানির্ভর ত্রাইবেল লৌমীশিং ওইহন্নবা মার্কেতিংগী খুদোংচাবাশিং ফংহনগনি।