প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে অহা ২৭ অক্টোবৰত উত্তৰ প্ৰদেশৰ ষ্ট্ৰীট ভেণ্ড’ৰ্ছ আত্মনিৰ্ভৰ নিধি আঁচনিৰ উপভোক্তাৰ সৈতে মতবিনিময় কৰিব
25 OCT 2020 10:55AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে অহা ২৭ অক্টোবৰৰ পুৱা ১০.৩০বজাত ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সৰ মাধ্যমেৰে উত্তৰ প্ৰদেশৰ ষ্ট্ৰীট ভেণ্ড’ৰ্ছ আত্মনিৰ্ভৰ নিধি আঁচনিৰ উপভোক্তাৰ সৈতে মতবিনিময় কৰিব। উত্তৰ প্ৰদেশৰ মুখ্যমন্ত্ৰী অনুষ্ঠানত উপস্থিত থাকিব।
মহামাৰী কৰ’না ভাইৰাছত ক্ষতিগ্ৰস্ত দৰিদ্ৰ পদপথৰ ব্যৱসায়ীসকলক সহায় কৰিবলৈ প্ৰধানমন্ত্ৰী ষ্ট্ৰীট ভেণ্ড’ৰ্ছ আত্মনিৰ্ভৰ নিধি (পিএম এছভিএনিধি)আঁচনি মুকলি কৰা হৈছিল ১জুন,২০২০ত। এইপৰ্যন্ত আঁচনিৰ অধীনত প্ৰায় ২৪ লাখ আবেদন গ্ৰহণ কৰা হৈছে। ইয়াৰে ১২লাখৰো অধিক আবেদনত অনুমোদন জনোৱা হৈছে আৰু প্ৰায় ৫.৩৫লাখ ঋণ বিতৰণ কৰা হৈছে। উত্তৰ প্ৰদেশৰ ৬লাখৰো অধিক পদপথৰ ব্যৱসায়ীয়ে ঋণৰ বাবে আবেদন জনাইছে আৰু ইয়াৰে প্ৰায় ৩.২৭ লাখ আবেদনত অনুমোদন জনোৱাৰ লগতে ১.৮৭ লাখ ঋণ বিতৰণ কৰা হৈছে।
এই মতবিনিময় উত্তৰ প্ৰদেশ ৰাজ্যৰ পিএম এছভিএনিধি আঁচনিৰ উপভোক্তাই প্ৰত্যক্ষ কৰিব পাৰিব। অনুষ্ঠানটো ডিডি নিউজতো পোনপটীয়াকৈ সম্প্ৰচাৰ কৰা হ’ব।

Prime Minister's Office
PM to interact with beneficiaries of PM SVANidhi Scheme from UP on 27 October
25 OCT 2020 10:55AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will interact with the beneficiaries of PM SVANidhi Scheme from Uttar Pradesh on 27 October at 10:30 AM via video conferencing. Chief Minister of Uttar Pradesh will also be present on the occasion.
PM Street Vendor’s AtmaNirbhar Nidhi (PM SVANidhi) scheme was launched on 1 June, 2020 to help poor street vendors, impacted by COVID-19, resume livelihood activities. Till date, a total of more than 24 lakh applications have been received under the scheme, out of which more than 12 lakh have been sanctioned and about 5.35 lakh loans have been disbursed. In the state of Uttar Pradesh, more than 6 lakh applications have been filed, out of which about 3.27 lakh have been sanctioned and 1.87 lakh loans have been disbursed.
The interaction will be witnessed by beneficiaries of the Scheme from across the state of Uttar Pradesh. It will also be telecast Live on DD News.