থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন মিনিস্তর দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা এন্তি-করপসন ৱার্কিং গ্রুপ ১শুবগী মিনিস্তরিয়েল মিতিংদা ৱা ঙাংখ্রে
দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা হায় মদুদি ইন্দিয়া অসি প্রাইম মিনিস্তর শ্রী নরেন্দ্রে মোদীনা করপসন অমসুং মশীং থাদবা পৈশাগী মায়োক্তা জেরো তোলেরেন্সগী পোলিসিগীদমক লেপ্লি
22 OCT 2020 7:28PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ানা ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মখাদা করপসন মুৎথৎনবা ফীরেপ লৌরি হায়না অমুক হন্না হায়খ্রে। জি.-২০ এন্তি-করপসন ৱার্কিং গ্রুপগী ১শুবা মিতিং অমদা ৱা ঙাংলদুনা, দিবলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্তন রিজন (দি.ও.এন.ই.আর.), এম.ও.এস. পি.এম.ও., পর্সোনেল, পব্লিক গ্রীভেন্স, পেন্সনস, এতোমিক ইনর্জি অমসুং স্পেসগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর ওফ স্তেত (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ) দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা হায় মদুদি শ্রী মোদীদী মখাদা করপসন অমসুং মশীং থাদবা পৈশাগী মায়োক্তা জেরো তোলেরেন্সগী পোলিসিগীদমক লেপ্লি। মসি ফংননবা, মহাক্না হায়খি মদুদি, মখল কয়াগী খোঙথাং কয়া মোদী সরকারনা চহি ৬কী মমাংদগী লৌখৎলক্লি।
দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা ইন্দিয়াস প্রিভেন্সন ওফ করপসন এক্ত, ১৯৮৮ পুথোকখি হায়রিবা অসি মোদী সরকারনা ২০১৮দা চহি ৩০গী মতুংদা প্রোভিজন কয়া অমা মীওই অমা নত্ত্রগা কোরপোরেৎ অমনা শেঞ্জা-থুমজা কয়া অসি ক্রিমিনেল ওইনা চিংহন্দুনা পুথোক্লি।
দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা হায় মদুদি হৌজিক লৈরিবা এক্ত অসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অচৌবা মফংশিংদা করপসন তৌরিবা অমসুং কোর্পোরেৎশিংদা শেঞ্জা-থুমজানা অকনবা চৈথেং পীরিবা অসি য়েংশিন্নবা পান্দমগী মাইকৈরোমদা চংশিনবনি।
হৌজিক লৈরিবা সরককার অসিগী ফিরেপ অসি হায়না পল্লদুনা দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা হায় মদুদি মসি অহেনবা ময়ামদা উহনবা, হেন্না প্রজাগী ওইনা খনবা অমসুং সরকারগী থৌরমদা হেন্না মথৌদা শরুক য়াবা অমসুং শোইদবা খোঙথাং কয়া লৌখৎপা অসিনি।
জি-২০গী মিতিং দিলিগেসন অসি নিংশিংলদুনা হায়খি মদুদি মালেম অসি ফুগিতিব ইকোনোমিক ওফেন্দর অমসুং এসেৎ অসিনা জাতিগী জুরিসদিক্সন ৱাংমদা চৎখিবগী য়াম্না শাথিবা মায়োক্নবা অমা লৈরি। মহাক্না হায় মদুদি ইন্দিয়াগী ফুগিতিব ইকোনোমিক ওফেন্দর এক্ত, ২০১৮ অসিনা নন-কনভিক্সন বেজ তৌবা এতেস্মেন্ত অমসুং ক্রাইম তৌবশিং ফাজিনবা অসিনচিংবা অসিদা শক্তি পীরি।
ঐখোয়না মপাল লমদা চংজফম লৌদুনা লৈরিবা এক্যুজশিং অসিগী ইসুশিং অসি ফাজিন্দুনা থম্লি অমসুং ক্রাইম থোকপা অসি ঙাকথোক্তুনা লৈরি হায়না দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা হায়রি, অমসুং খংহল্লি মদুদি জি.-২০ এন্তি-করপসন ৱার্কিং গ্রুপ অসিনা মালেমগী ওইবা ওর্গানাইজেসনশিং অসিগা পুন্না চৎমিন্নদুনা অচুম্বা মায়কৈরোমদা চৎপদা মতেং ওইগনি।
জি.-২০ এন্তি-করপসন ৱার্কিং গ্রুপনা কোরোনাগী মরুম মখাদা শিল্লিবা অসিদা থাগৎপা ফোংদোক্লদুনা দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা হায় মদুদি কোবিদনা ঐখোয়গী লান্থেং অসিদা থৌনা হন্থহনবা ঙম্লোই অমসুং করপসন মুথৎনবা চংশিল্লিবা অসিদা থিংবা ঙম্লোই।
দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা সাওদি আরাবিয়াগী প্রেসিদেন্সি অসিবু জি.-২০ মিনিস্তরিয়েল মিতিং অসি ১০শুবা কুম্মোন্দা পাংথোকপগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং মহাক্না য়াইফ থৌনিজখি মদুদি মালেম অসিনা য়াম্না থুনা অমসুং য়াম্না অকনবা লান্থেং অমনা করপসন মুথৎপা ওইরসনু হায়খি।

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Union Minister Dr. Jitendra Singh addresses the 1stever Ministerial Meetingof G-20 Anti-Corruption Working Group
Dr. Jitendra Singh says, India under Prime Minister Shri Narendra Modi is committed to the policy of zero tolerance against corruption and unaccounted money
22 OCT 2020 7:28PM by PIB Delhi
India today reiterated its commitment for eradication of corruption under Prime Minister Shri Narendra Modi. Speaking at the 1st ever Ministerial Meeting of G-20 Anti-Corruption Working Group, Union Minister of State (Independent Charge), Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr Jitendra Singh said thatIndia under Shri Modi is committed to the policy of zero tolerance against corruption and unaccounted money. In pursuance of this, he said, a range of initiatives have been taken by the Modi government over the last 6 years.
Dr Jitendra Singh referred to the India’s Prevention of Corruption Act, 1988, which the Modi government amended after 30 years in 2018 to introduce a number of new provisions including criminalizing the act of giving bribe also in addition to taking bribe and at the same time putting in place an effective deterrence for such actions by individuals as well as corporate entities.
Dr Jitendra Singh said the present Act brought on the direction of Prime Minister Narendra Modi aims at checking corruption in big places and striking hard against corporate bribery. It seeks to establish a vicarious liability so that the actual bribe giver is also exposed.
The commitment of the present government, said Dr Jitendra Singh is to bring in more transparency, more citizen centricity and more accountability in governance and is indicated by its decisive initiatives to operationalize the institution of the Lokpal in the country to check corruption at high places.
Reminding the G20 Meeting Delegation that the world is presently combating serious emerging challenges of Fugitive Economic Offenders and Assets which flee across national jurisdiction. He said, India’s Fugitive Economic Offenders Act, 2018 empowers authorities for non-conviction based attachments and confiscation of proceeds of crime and properties as well as assets of a Fugitive Economic Offender.
We have also ceased the issue of the accused taking shelter in the foreign country and concealing the proceeds of crime, said Dr Jitendra Singh and conveyed India's appreciation that the G20 Anti-Corruption Working Group together with the help of international organizations is taking this fight ahead in the right direction.
Lauding the efforts of G20 Anti-Corruption Working Group to organize the event under the shadow of Corona, Dr. Jitendra Singh said that even the COVID cannot deter our fight and crusade to eradicate corruption.
Dr Jitendra Singh congratulated the Presidency Saudi Arabia for organizing the G20 Ministerial Meeting on its 10th Anniversary year and wished that the world will come together for a steadfast and a strong movement to combat the menace of corruption.