Ministry of Chemicals and Fertilizers
HIL manufactures 530.10 MT of Malathion Technical in first two quarters of the current FY 20-21 with an increase of more than 40 %
Shri DV Sadananda Gowda Congratulates the team of HIL for their brilliant achievement
22 OCT 2020 12:16PM by PIB Delhi
HIL (India) Limited, a PSU under the Department of Chemicals and Petrochemicals Ministry of Chemicals and Fertilizers registered highest-ever production of Malathion Technical in the first two quarters of FY 20-21. Despite restrictions due to COVID-19 pandemic the Company manufactured 530.10 MT of Malathion Technical in the first two quarters of the year as compared to 375.5 MT in corresponding period of last financial year registering a growth of 41% .
The company has also registered highest sale of Malathion in first two quarters and supplied the entire quantity to various institutions like Ministry of Agriculture’s Locust Control Programme and Municipal Corporations across the country for vector control programme. The Company also executed export of Malathion Technical during the period to Iran through Ministry of External Affairs on government to government basis.
Union Minister for Chemicals and Fertilizers Shri DV Sadananda Gowda Congratulated the management of HIL for this brilliant achievement.
HIL is engaged in manufacturing of various Technical and Formulation grades of pesticides. Despite various hurdles due to pandemic outbreak, the company started the production activities in the month of April’ 20 with limited availability of workforce and disrupted supply chain, to fulfil its commitment to support different Government aided programmes and to supply agrochemicals to farming community of the country.

কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
চৎলিবা শেনবা চহি ২০-২১গী অহানবা ক্বাতর অনিদা ঐচ.আই.এলনা চাদা ৪০ হেন্না মালাথিওন তেক্নিকেল মেত্রিক তন ৫৩০.১০ পুথোক্লে
মখোয়গী মাইপাকপগীদমক শ্রী দি.ভি সাদানন্দা গৌরানা ঐচ.আই.এলগী কাংবু থাগৎখ্রে
22 OCT 2020 12:16PM by PIB Imphal
কেমিকেলস অমসুং ফর্তিলাইজরস মিনিস্ত্রিগী কেমিকেল অমসুং পেত্রোকেমিকেলস দিপার্তমেন্তগী মখাদা লৈবা পি.এস.য়ু ঐচ.আই.এল(ইন্দিয়া)লিমিতেৎনা শেনবা চহি ২০-২১গী অহানবা ক্বাতর অনিদা মলাথিওন তেক্নিকেল খ্বাইদগী য়াম্না পুথোক্লে। কোবিদ-১৯ লাইচৎকী অথিংবশিং লৈজরবসু চহি অসিগী অহানবা ক্বাতর অনিদা কম্পেনি অসিনা মলাথিওন তেক্নিকেল মেত্রিক তিন ৫৩০.১০ পুথোকখি, মসি হৌখিবা শেনবা চহিদা মেত্রিক তন ৩৭৫.৫ পুথোকখিবা অদুগা চাংদম্নবদা চাদা ৪১ হেল্লে।
অহানবা ক্বাতর অনিদা কম্পেনি অসিনা মলাথিওন খ্বাইদগী য়াম্না য়োনখি অমসুং কাংনা থোকহনবা লায়নাশিং লাকশিন্নবা থবকশিংদা শীজিন্ননবা লৈবাক শীনবা থুংনা মিউনিসিপাল কোর্পোরেসনশিং অমসুং এগ্রিকলচর মিনিস্ত্রিগী কৌজেং লাকশিন্নবা থবক্কীদমক পোৎথোক খুদিংমক পীখি। এক্সতরনেল এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিগী খুৎথাংদা হায়রিবা মতম অসিগী মনুংদা কম্পেনি অসিনা ইরানদা মলাথিওন তেক্নিকেল য়োনখি।
মসিনা মাইপাকপা অসিগীদমক কেমিকেলস অমসুং ফর্তিলাইজরসগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী দি.ভি সাদানন্দা গৌরানা ঐচ.আই.এলগী কাংবু থাগৎখ্রে।
ঐচ.আই.এলনা তোঙান-তোঙানবা তেক্নিকেল অমসুং ফোর্মুলেসন গ্রেদশিংগী তিলহাৎ হিদাকশিং শুংবগী থবক পাংথোক্লি। লাইচৎনা মরম ওইদুনা তোঙান-তোঙানবা খুদোংচাদবশিং মায়োক্নরবসু, অকক্নবা শিন্মী খরগা লোয়ন্না ২০২০গী এপ্রিল থাদগী কম্পেনিনা পোৎথোক পুথোকপা হৌখি অমসুং সরকারগী তোঙান-তোঙানবা থবকশিং মতেং পাংনবা থমখিবা থাজবশিং থবক ওইনা পাংথোকখি অমসুং লৈবাক অসিগী লৌমীশিংদা লৌউ-শিংউগী হিদাক-লাংথকশিং ফংহনখি।